40 χρόνια Άρτεμις: Μια ιστορία πολιτισμού και εκπαίδευσης στη Λέρο

40 χρόνια Άρτεμις: Μια ιστορία πολιτισμού και εκπαίδευσης στη Λέρο

Παρουσίαση του βιβλίου την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 στη Στοά του Βιβλίου

ΠΑΡΑΔΟΣΗ_ΒΙΒΛΙΟΥ_ΣΤΗ_ΔΗΜΟΤΙΚΗ_ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ_ΤΗΣ_ΛΕΡΟΥ_3
Αν κάθε τόπος είχε έναν φορέα σαν την «Άρτεμις», τον μορφωτικό και πολιτιστικό σύλλογο της Λέρου, οι ζωές των ανθρώπων στα ακριτικά μέρη θα ήταν πολύ καλύτερες. Εδώ και δεκαετίες η «Αρτεμις» βρίσκεται στο πλευρό των νέων ανθρώπων και προωθεί τον λαϊκό πολιτισμό.

Οι δράσεις της αποτυπώνονται σε ένα μοναδικό βιβλίο που κυκλοφορεί.

Το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις» , το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και η Πανελλήνια Ένωση Λερίων «Η Παναγιά του Κάστρου» σας προσκαλούν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 στη ‘’Στοά του Βιβλίου‘’ (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου στο Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα), στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Π.Ε.Α. Λέρου «Άρτεμις» με τίτλο ‘’40 Χρόνια - Άρτεμις: Μια Ιστορία Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στη Λέρο‘’, αφιερωμένο στα 40 χρόνια λειτουργίας του φορέα.
ΑΦΙΣΑ_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ_ΒΙΒΛΙΟΥ_ΑΡΤΕΜΙΣ


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Λάμπρος Λιάβας – καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτρης Κωστόπουλος- συγγραφέας, ο Κώστας Πάχος – δημοσιογράφος και υπεύθυνος της εφημερίδας Λεριακά Νέα και ο Αργύρης Γιουρούκης – εκπαιδευτικός και πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Κλείσιμο
Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν με σκοπούς και τραγούδια της Λέρου οι μουσικοί: Νίκος Μήλας (βιολί), Χριστίνα Κουκή (σαντούρι), Νίκος Αγγελόπουλος (λαούτο), Κατερίνα Νταλλαρή (τραγούδι), Αντώνης Νταλλαρής (λύρα και τραγούδι).

Το βιβλίο παρουσιάζει μέσα από 400 φωτογραφίες τη δράση του φορέα στο νησί της Λέρου, στην Ελλάδα αλλά και σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου όπου έχει πραγματοποιήσει παρουσίες με τα διάφορα τμήματα του. Επίσης 40 κείμενα μελών, φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο καταγράφουν την ιστορία και τη δράση της «Άρτεμις» έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από τη ξεχωριστή ματιά αυτών που υπογράφουν τα κείμενα.

Χορηγός της έκδοσης είναι ο Tarik Tuten Τούρκος πολίτης από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ζει στη Λέρο περίπου 6 μήνες το χρόνο την τελευταία δεκαετία και στηρίζει τις προσπάθειες των ανθρώπων της «Άρτεμις» στην προώθηση του λαϊκού πολιτισμού αλλά και στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων σε διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς στα πλαίσια του φορέα.

Με την ευκαιρία αυτή το Κ.Π.Ε.Α.Λ. «Άρτεμις» θα ήθελε δημοσίως να ευχαριστήσει το χορηγό της έκδοσης Tarik Tuten για την ευγενική του προσφορά προς τα μέλη της «Άρτεμις» και την κοινωνία της Λέρου.
artemis
Το εξώφυλλο του βιβλίου
ΠΑΡΑΔΟΣΗ_ΒΙΒΛΙΟΥ_ΣΤΗ_ΔΗΜΟΤΙΚΗ_ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ_ΤΗΣ_ΛΕΡΟΥ_1
Παράδοση του βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λέρου
ΠΑΡΑΔΟΣΗ_ΒΙΒΛΙΟΥ_ΣΤΗ_ΔΗΜΟΤΙΚΗ_ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ_ΤΗΣ_ΛΕΡΟΥ_2
Παράδοση του βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λέρου
ΠΑΡΑΔΟΣΗ_ΒΙΒΛΙΟΥ_ΣΤΗ_ΔΗΜΟΤΙΚΗ_ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ_ΤΗΣ_ΛΕΡΟΥ_3
Παράδοση του βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λέρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης