Outview Film Festival: Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τη σεξ-εργασία στον 21ο αιώνα

Outview Film Festival: Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τη σεξ-εργασία στον 21ο αιώνα

Το Outview Film Festival κάθε χρόνο όχι μόνο παρουσιάζει τις πιο σύγχρονες ΛΟΑΤΚΙ ταινίες, αλλά διοργανώνει σταθερά από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις γύρω από επίκαιρα κι επείγοντα ζητήματα.

cinema01
Ενδεικτικά να αναφέρουμε το άκρως διαφωτιστικό περσινό πάνελ για το Hospice Care και την Ανακουφιστική Φροντίδα, μια θεματική που λίγα φεστιβάλ τολμούν να αγγίξουν.

Φέτος, ένα από τα αφιερώματα του 12ου Outview 2019 αφορά τη σεξ-εργασία και κρατά τον καταπληκτικό τίτλο «Sex is my Business», ο οποίος έχει διττή σημασία: από τη μία, εννοεί πως το σεξ είναι η κυριολεκτική δουλειά των πρωταγωνιστών των ταινιών που απαρτίζουν το αφιέρωμα, από την άλλη ότι η σεξ-εργασία αφορά όλες και όλους.

Το αφιέρωμα για τη σεξ-εργασία στον 21ο αιώνα περιλαμβάνει ένα πάνελ, δυο ταινίες, και ένα πάρτι.

Ξεκινάμε ανάποδα! Το πάρτι θα γίνει τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 23.30 στο Β327 (Σωφρονίου 4, Γκάζι). Απαραίτητο!

Στη συνέχεια,
Οι ταινίες του αφιερώματος:

Jonathan Agassi Saved My Life
JONATHAN AGASSI SAVED MY LIFE - Official Trailer
Κλείσιμο

Σε σκηνοθεσία του Tomer Heymann και παραγωγή διάρκειας 8 ολόκληρων ετών, το δύο φορές βραβευμένο ντοκιμαντέρ Jonathan Agassi Saved My Life ακολουθεί τη ζωή του παγκοσμίως διάσημου ομώνυμου πορνοστάρ, εστιάζοντας όχι μόνο στην δουλειά του, αλλά και στις διαπροσωπικές του σχέσεις, και ειδικά στην σχέση του με τη μητέρα του. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ο Agassi, συζητώντας με την μητέρα του και τη μικρή του αδερφή, αναφέρει πως δεν θεωρεί τον εαυτό του σεξ εργάτη, παραλληλίζοντας τον εαυτό του με την Julia Roberts και τον ρόλο που παίζει στο Pretty Woman.
cinema02

Ημερομηνία προβολής: 14/04, 22:30, αίθουσα Α, Ταινιοθήκη

Searching Eva



Η Pia Hellenthal, στο υποψήφιο για το φετινό Teddy Award ντοκιμαντέρ της Searching Eva, κινούμενη σε παρόμοια πλαίσια με αυτά του Heymann, καταγράφει τη ζωή της 25άχρονης Eva Collè . Από μια μικρή συντηρητική πόλη της Ιταλίας μέχρι το Βερολίνο, η κάμερά της είναι εκεί για να αιχμαλωτίσει τις εμπειρίες της ως σεξ εργάτρια και μοντέλο, καθώς και την πάλη της με τα ναρκωτικά και την ψυχική ασθένεια. Η Eva από την άλλη αποτελεί έναν συναρπαστικό χαρακτήρα που απορρίπτει κάθε στεγανό, και επαναπροσδιορίζει λέξεις και όρους όπως «γυναίκα», «φεμινισμός» και «σεξ εργάτης», προκειμένου να ταιριάξουν στην δική της ριζοσπαστική περσόνα.
cinema03

Ημερομηνία προβολής: 15/04, 21:40, αίθουσα Α, Ταινιοθήκη

Το πάνελ
Ομιλητές στο πάνελ θα είναι και ο Τζόναθαν Αγκάσι, πορνοστάρ διεθνούς φήμης, σεξεργάτης και πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ Jonathan Agassi Saved My Life, και η πρωταγωνίστρια του Searching Eva, Εύα Κολέ, η οποία εργάζεται ως μοντέλο, blogger, αλλά και ως εργάτρια στη βιομηχανία του σεξ. Μαζί της θα είναι και η σκηνοθέτιδα της ταινίας Πία Χέλενταλ. Το πάνελ συμπληρώνουν η Άννα Απέργη, ακτιβίστρια και γραμματέας επικοινωνίας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), η Μπέτυ Βακαλίδου, συγγραφέας, ηθοποιός και ακτιβίστρια και η Μαρία Καββαλάκη, Νομική Σύμβουλος στο Κέντρο Ζωής. Το πάνελ θα συντονίσει ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θα τεθούν και συζητηθούν στο πάνελ είναι το αν η σεξ-εργασία αποτελεί μια πράξη προσωπικής επανάστασης ή αν μπορεί να είναι φεμινιστική πράξη. Σε έναν εν γένει πατριαρχικό θεσμό δύναται να ξεφύγει από την αντρική ματιά και την απόλαυση του άντρα; Είναι το μοντέλο της νομιμοποίησης της σεξ εργασίας με όλους τους αυστηρούς του κανονισμούς, και συχνά τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων, βιώσιμο; Είναι το σουηδικό μοντέλο με την μετατόπιση της ευθύνης από τον εργάτη στον αγοραστή με τελικό σκοπό την εξάλειψη της πορνείας πιο ανθρωποκεντρικό; Ή είναι λανθάνων πουριτανισμός μασκαρεμένος σε συμπόνια και προοδευτικότητα; Μήπως όλα αυτά τα μοντέλα είναι πλέον παρωχημένα; Μήπως τελικά ένας ριζικός επαναπροσδιορισμός της σεξ εργασίας είναι πλέον αναγκαίος;

Για αυτά και άλλα πολλά ελάτε τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20.00 στην Ταινιοθήκη για το «Sex is my Bussiness»! Ο χώρος είναι προσβάσιμος για ΑΜΕΑ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης