Οριακά κέρδη για τον χρυσό εν αναμονή της Fed

Οριακά κέρδη για τον χρυσό εν αναμονή της Fed

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 70 cents ή λιγότερο από 0,1% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.205,10 δολ. ανά ουγγιά

gold
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός αντλώντας ώθηση από τις απώλειες του δολαρίου εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 70 cents ή λιγότερο από 0,1% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.205,10 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Οι αναλυτές περιμένουν η Fed να ανακοινώσει αύριο την τρίτη αύξηση των επιτοκίων της για το 2018 με την κεντρική τράπεζα να κρατά στη φαρέτρα της άλλη μία αύξηση για τον Δεκέμβριο. Η κλιμάκωση ωστόσο της εμπορικής διένεξης των ΗΠΑ με την Κίνα έχει οδηγήσει ορισμένους αναλυτές να εκφράσουν αμφιβολίες για την προθυμία της Fed να προχωρήσει και σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell στην αυριανή συνέντευξη Τύπου για στοιχεία σχετικά με τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας.

Κέρδη και για το ασήμι με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να ενισχύεται σε ποσοστό 1,1% στα 14,493 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,4% στα 2,824 δολ. η λίβρα.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης