«Ocean's Eleven» με Έλληνες πρωταγωνιστές: Τι λέει στο ΘΕΜΑ ο Γιώργος Νίκας ενώ τον ψάχνει το FBI

«Ocean's Eleven» με Έλληνες πρωταγωνιστές: Τι λέει στο ΘΕΜΑ ο Γιώργος Νίκας ενώ τον ψάχνει το FBI

Βαρύ κατηγορητήριο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Νέας Υόρκης - Ο τρόπος που λειτουργούσε το κύκλωμα, ο ρόλος του Γιώργου Νίκα και του Τηλέμαχου Λαβίδα και οι διαδρομές του χρήματος στο τετράγωνο Νέα Υόρκη - Λονδίνο - Μονακό - Ζυρίχη - Τηλέμαχος Λαβίδας: Τον τσίμπησε η «λαβίδα» των Αμερικανών - Γιώργος Νίκας: Ο άνθρωπος των μεγάλων ρίσκων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
nikas_ar
Πληροφορίες-χρυσάφι, ένα δίκτυο που είχε στηθεί μεταξύ Νέας Υόρκης, Λονδίνου, Μονακό και Ζυρίχης, «πακιστανικά» τηλέφωνα και κρυπτογραφημένα applications, χρηματιστηριακά παιχνίδια με κέρδη εκατομμυρίων, ακριβοπληρωμένα τραπεζικά στελέχη και traders, πράκτορες του FBI, στελέχη της πανίσχυρης SEC και Ελληνες κληρονόμοι μεγάλων επιχειρηματικών τζακιών συνθέτουν την εικόνα του σκανδάλου εσωτερικής πληροφόρησης στη Wall Street που ερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές.

Μία εικόνα που συμπληρώνεται τις τελευταίες ημέρες με χειροπέδες σε πέντε ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, και άλλον έναν να αναζητείται από τις αμερικανικές Αρχές. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιώργο Νίκα, ο οποίος δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» και το συνάδελφο Φρίξο Δρακοντίδη: «Η τοποθέτησή μου απέναντι στις φερόμενες κατηγορίες θα γίνει άμεσα και θα τεκμηριωθεί κατά τρόπο σαφή όταν και όπου χρειάζεται».

labidas
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας



Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό το κλειστό «κλαμπ παραγωγής πλούτου» η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε ήδη πλούσιους ανθρώπους που πλήρωναν για να λάβουν τη «χρυσή πληροφορία», η οποία τις περισσότερες φορές είχε να κάνει με προτάσεις εξαγορών εταιρειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ονόματα που φέρνουν στο φως οι αμερικανικές Αρχές εντυπωσιάζουν την ελληνική κοινωνία, καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να είχε ο Γιώργος Νίκας (το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τη γνωστή αλλαντοποιία), ενώ εμπλοκή στην υπόθεση φέρεται να έχει και ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του ιδιοκτήτη της φαρμακευτικής Lavipharm.

Και αν τα τελευταία χρόνια (από το 2012 φέρεται να ενεργοποιείται το κύκλωμα) οι ίδιοι, καθώς και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί τους, ένα νεαρό ζευγάρι επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο που αποκαλούσε ο ένας τον άλλο «pops» και «popsi» (πρόκειται για τον 35χρονο Μπέντζαμιν Τέιλορ, εργαζόμενο στη Moelis & Co, και την 32χρονη Νταρίνα Γουίλσον της Centerview Partners LLC), ένας αντιπρόεδρος της Goldman Sachs ονόματι Μπράιαν Κοέν, 33 ετών, στη Νέα Υόρκη, και ένας trader αιγυπτιακής καταγωγής ονόματι Τζόζεφ Ελ Χούρι, 54 ετών, με βάσεις το Λονδίνο και το Μονακό, θεωρούσαν ότι διαπράττουν το τέλειο έγκλημα ζώντας χωρίς άγχος και κάνοντας λουσάτη ζωή από τα παράνομα κέρδη, τα πράγματα πλέον έχουν ανατραπεί.

Ολοι τους βρίσκονται υπό καθεστώς κράτησης, πλην του Γιώργου Νίκα που διαφεύγει, ενώ οι αμερικανικές Αρχές τους έχουν απαγγείλει δεκάδες κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων επισείουν ποινές φυλάκισης ως και 30 χρόνια και τσουχτερά πρόστιμα. Εννοείται ότι με βάση την αμερικανική νομοθεσία οι έξι θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που κέρδισαν από τις παράνομες συναλλαγές, ειδάλλως θα ξεκινήσουν κατασχέσεις και εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων μέχρι να καλυφθούν τα ποσά!


bloomberg
Η ανάρτηση του Bloomberg για την υπόθεση, την οποία το πρακτορείο παρομοιάζει με το σενάριο της ταινίας «Ocean’s Eleven»




Πώς στήθηκε η δουλειά

Κλείσιμο
Το κύκλωμα με απλά λόγια λειτουργούσε ως εξής: οι επενδυτικοί τραπεζίτες, είτε ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs ονόματι Μπράιαν Κοέν είτε το ζεύγος στο Λονδίνο, λάμβαναν πληροφορίες σχετικά με εκκρεμείς συγχωνεύσεις και εξαγορές. Στη συνέχεια πωλούσαν τις πληροφορίες είτε σε μεσάζοντες είτε απευθείας σε traders. Οι τραπεζίτες πληρώνονταν με μετρητά, ακριβές διακοπές, πολυτελή ρολόγια ή έχοντας άλλα οφέλη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι traders με τη σειρά τους, όπως ο Γιώργος Νίκας, που ήταν και πιστοποιημένος, τοποθετούνταν ανάλογα όχι μόνο σε μετοχές, αλλά και σε παράγωγα επενδυτικά προϊόντα αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη όταν η πληροφόρηση που είχαν εκ των προτέρων δημοσιοποιούνταν. Πολλές φορές μάλιστα οι τραπεζίτες επιχειρούσαν χειραγώγηση της αγοράς διαρρέοντας πληροφορίες σε οικονομικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ελπίζοντας να επωφεληθούν από ένα άλμα στην τιμή των μετοχών.

Σημειωτέον πως το κύκλωμα είχε πρόσβαση σε δεκάδες εμπιστευτικές πληροφορίες. Εκανε κρυφές συναντήσεις και χρησιμοποιούσε καρτοκινητά τηλέφωνα μιας χρήσης και εφαρμογές με κρυπτογράφηση για να μην εντοπίζεται. Πολλές φορές μάλιστα, σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, τηλεφωνήματα και επαφές με μέλη του κυκλώματος έγιναν μέσα σε εστιατόρια της αλυσίδας GRK Fresh του Γιώργου Νίκα.

Καταλυτικό ρόλο στη διασύνδεση όλου του κυκλώματος -παίζοντας τον ρόλο του μεσάζοντα- αποτελεί trader με βάση την Ελβετία, ο οποίος δεν κατονομάζεται από τις Αρχές παρά το γεγονός ότι τον γνωρίζουν, αφού, μεταξύ άλλων, σε μία από τις δικογραφίες αναφέρεται πως «κοιμήθηκε τουλάχιστον μία φορά στο διαμέρισμα του Νίκα στο Μανχάταν». Κάτι που ενισχύει το σενάριο ότι ο συγκεκριμένος εξελίχθηκε σε συνεργάτη των αμερικανικών αρχών.


nikas
Ο Γιώργος Νίκας είναι ο μόνος από το «μεγάλο κόλπο» που δεν έχει συλληφθεί


Σε πρώτο ρόλο ο Νίκας

Ο Νίκας, από την άλλη, εμφανίζεται σημαντικά εκτεθειμένος με δεδομένο ότι εμφανίζεται ως ο άνθρωπος μεταξύ των έξι κατηγορούμενων που αφήνεται να εννοηθεί ότι κέρδισε τα περισσότερα χρήματα από τις θέσεις που πήρε ως trader των κεφαλαίων του σε υποθέσεις που αφορούν τουλάχιστον 13 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Buffalo Wild Wings και Ariad Pharmaceuticals. Στην υπόθεση της τελευταίας εταιρείας μάλιστα καταγράφονται τέσσερις περιπτώσεις όπου ο Νίκας είχε παράνομα κέρδη το διάστημα 2013-2015 λαμβάνοντας εσωτερική πληροφόρηση από τον Τηλέμαχο Λαβίδα, ο οποίος με τη σειρά του την «απέσπασε» από τον πατέρα του, Θανάση, που ήταν μέλος του Δ.Σ. Γενικά πάντως, όπως φαίνεται από τα στοιχεία και τις δικογραφίες των υποθέσεων που έχουν κοινοποιήσει οι αμερικανικές Αρχές, ο Γιώργος Νίκας, που αντιμετωπίζει συνολικά 31 κατηγορίες, εμφανίζεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόλπο.

Γι’ αυτό και είναι θέμα χρόνου οι αμερικανικές Αρχές, που πιστεύουν ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Ελλάδα, να ζητήσουν τη συνδρομή των ελληνικών. Ηδη πάντως -ως κίνηση εξασφάλισής τους και παράλληλα άσκησης πίεσης στον Νίκα- προχώρησαν στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του στις ΗΠΑ, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν επικεντρωθεί οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Κοινώς, ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μετοχές, επενδυτικά προϊόντα, ούτε δικαίωμα διαχείρισης της ακίνητης και κινητής περιουσίας του.

Τι είπε ο Γιώργος Νίκας στο ΘΕΜΑ

nikas1
Γιώργος Νίκας τον ψάχνει το FBI, μιλάει στο ΘΕΜΑ


Οι υποθέσεις με «ελληνική εμπλοκή»

Ο Νίκας φέρεται καταρχάς, σύμφωνα με τις δικογραφίες, να εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις μαζί με τον αντιπρόεδρο της Goldman Sachs Μπράιαν Κοέν. Σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις μαζί με τον Τηλέμαχο Λαβίδα που αφορούν αποκλειστικά την εταιρεία Ariad Pharmaceuticals, καθώς και σε δέκα ακόμα με το νεαρό ζευγάρι των τραπεζιτών του Λονδίνου. Η δε «καριέρα» του ως trader που χρησιμοποιεί εσωτερική πληροφόρηση, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, ξεκινά το 2010, όταν από κοινού με άλλο trader μοιράζονται πληροφορίες και κάνουν κοινές κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις δύο υποθέσεις όπου συνδέεται με τον Κοέν, σύμφωνα με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα κέρδη του Νίκα έφτασαν τα 2,6 εκατ. δολάρια. Μάλιστα και οι δύο περιπτώσεις κινήθηκαν μέσω μεσάζοντα. Πρόκειται για τον trader από την Ελβετία, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν φίλος του Νίκα και έχει φιλοξενηθεί «πάνω από μία φορά στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν». Ο συγκεκριμένος trader με βάση την Ελβετία, πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία, γνώριζε τον Κοέν τουλάχιστον από το 2011, όταν ο τελευταίος εργαζόταν ακόμα στα γραφεία της Goldman Sachs στο Λονδίνο. 

Ο Κοέν, λοιπόν, πουλάει έναντι μετρητών μεταξύ 2015 και 2017 πληροφορίες στον trader από την Ελβετία για την επικείμενη εξαγορά των εταιρειών Buffalo Wild Wings Inc. και Syngenta AG, που στο μεταξύ είχαν προσλάβει την Goldman Sachs ως σύμβουλο. Αυτός με τη σειρά του δεν κάνει τη συναλλαγή αλλά δίνει την πληροφορία στον Νίκα, ο οποίος παίρνει τις κατάλληλες θέσεις στη μετοχή ή στα παράγωγα επενδυτικά προϊόντα των εταιρειών ώστε να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος. Αργότερα ο Νίκας θα του δώσει ποσοστό επί των κερδών.
egrafo1
Η δικογραφία των αμερικανικών Αρχών με το βαρύ κατηγορητήριο κατά των Νίκα και Λαβίδα


Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, ο Νίκας μαζί με τον trader φίλο του από την Ελβετία εκμεταλλεύονται την εσωτερική πληροφόρηση για επικείμενα deals που πουλάνε από τον Δεκέμβριο του 2012 ως το 2017 ο «pops» και η «popsi», ο 35χρονος Μπέντζαμιν Τέιλορ και η σύντροφός του Νταρίνα Γουίλσον που έχουν ως βάση το Λονδίνο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το «κονέ» το κάνει άλλος μεσάζοντας, κατά πάσα πιθανότητα ο 54χρονος συγκατηγορούμενός τους Αιγύπτιος Τζόζεφ ελ Χούρι, που έχει επίσης ως βάση το Λονδίνο και ο οποίος τελικά συνδέεται με τοποθετήσεις σε μετοχές έξι εταιρειών με βάση τις κλεμμένες πληροφορίες που απεκόμισε από το ζευγάρι.


«Ο Νίκας τότε θα προβεί σε συναλλαγές χρηματιστηριακών τίτλων τόσο στο δικό του όνομα όσο και εκ μέρους ενός hedge fund που ο ίδιος μαζί με τον άλλο trader (σ.σ.: εννοεί τον φίλο του από την Ελβετία) χρησιμοποιούσαν για συναλλαγές με βάση τις κλεμμένες πληροφορίες. Ο Νίκας συνολικά θα βάλει στοιχήματα σε χρηματιστηριακούς τίτλους 12 εταιρειών εισηγμένων σε αμερικανικά χρηματιστήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης. Σημειωτέον ότι στις 12 εταιρείες συμπεριλαμβάνονται οι Buffalo Wild Wings Inc και Syngenta AG.

Η συμμετοχή του Λαβίδα στην υπόθεση και οι σκιές για τον Director-1

Η πιο περίπλοκη ίσως υπόθεση, λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειάς της, ήταν αυτή της Ariad Pharmaceuticals, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος δηλώνει αθώος.

Η Ariad ήταν μία εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τη Βοστόνη στο Δ.Σ. της οποίας ήταν ο πατέρας του Τηλέμαχου και πρόεδρος της Lavipharm, Θανάσης. Από το 2013 έως το 2015, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τηλέμαχος απέσπασε τουλάχιστον τέσσερις φορές κρίσιμες πληροφορίες για θέματα που έχουν να κάνουν με την εταιρεία και τις έδωσε στον Γιώργο Νίκα, ο οποίος και το εκμεταλλεύτηκε χρηματιστηριακά.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης: «Ο Νίκας και ο Λαβίδας ήταν φίλοι, ενώ ο Νίκας είχε επίσης προσωπική σχέση με το ένα μέλος του Δ.Σ. των διευθυντών (Director-1) της Ariad, που ήταν και πατέρας του Λαβίδα. Ο Λαβίδας χρησιμοποίησε τη σχέση του με τον Director-1 για να αποκτήσει εσωτερική πληροφόρηση γύρω από την Ariad. Κατόπιν παρείχε την πληροφόρηση στον Νίκα, ο οποίος κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο Νίκας επίσης μοιραζόταν την πληροφόρηση και με άλλον trader, που επίσης είχε μεγάλα κέρδη. Ειδικότερα, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις από το 2013 ως το 2015 ο Director-1 (σ.σ.: ο πατήρ Λαβίδας) έλαβε γνώση κρίσιμης εσωτερικής πληροφόρησης σε σχέση με την Ariad, την οποία μεταβίβασε στον υιό Λαβίδα, που με τη σειρά του κοινοποίησε στον Νίκα ώστε να την εκμεταλλευτεί χρηματιστηριακά. Αυτές οι τέσσερις περιπτώσεις συμπεριλαμβάνουν μία ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούνταν ότι η Κομισιόν περίμενε την έγκριση του σκευάσματος Iclusig στις αρχές Ιουλίου 2013, την ανησυχία που εξέφραζε η FDA αναφορικά με τις κλινικές δοκιμές του Iclusig τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013, την επανάληψη αργότερα της καμπάνιας και της διανομής του Iclusig στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς και την εμπιστευτική πρόταση εξαγοράς που δέχθηκε η Ariad το καλοκαίρι του 2015. Σε κάθε περίπτωση, αφού ο Νίκας λάμβανε την πληροφόρηση από τον Λαβίδα, εκτελούσε τις χρηματιστηριακές συναλλαγές που βασίζονταν στην εσωτερική πληροφόρηση και αργότερα αποκόμιζε κέρδος με τις ανακοινώσεις των γεγονότων».

Το ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι επίσης το γεγονός ότι οι Αρχές, όπως φαίνεται από την παραπάνω τοποθέτηση της Γενικής Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, ρίχνουν αρκετές σκιές και στον ρόλο του Θανάση Λαβίδα, ο οποίος παρείχε και την κρίσιμη πληροφόρηση στον γιο του, Τηλέμαχο. Μάλιστα στην πολυσέλιδη δικογραφία που αφορά την Ariad, και συγκεκριμένα πρώτη φορά στη σελίδα 9, αναφέρεται ακόμα ότι «ο Director-1 (σ.σ.: ο πατήρ Λαβίδας) ήταν υποχρεωμένος να τηρεί απόρρητες τις πληροφορίες αυτές. Παρ’ όλα αυτά, ο Director-1 αποκάλυψε τις πληροφορίες αυτές στον Τηλέμαχο Λαβίδα, τον κατηγορούμενο, ο οποίος με τη σειρά του αποκάλυψε τις πληροφορίες στον Γιώργο Νίκα».

Αν και από τον ίδιο δεν υπάρχει προσωπική αντίδραση επ’ αυτού, η Lavipharm έσπευσε να κοινοποιήσει την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η Lavipharm A.E. ενημερώνει ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την Εταιρεία. Τον χειρισμό της υπόθεσης, για την οποία ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας έχει δηλώσει μη παραδοχή των κατηγοριών, έχουν αναλάβει οι δικηγόροι του στην Αμερική».



labidas3
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας με τον πατέρα του Θανάση. Στο κατηγορητήριο των Αμερικανών αναφέρεται η σχέση του Νίκα με τον Λαβίδα και τον πατέρα του: «Ο Νίκας και ο Λαβίδας ήταν φίλοι και ο Νίκας είχε επίσης προσωπική σχέση με το ένα μέλος του Δ.Σ. των διευθυντών (Director-1) της ARIAD, που ήταν και πατέρας του Λαβίδα. Ο Λαβίδας χρησιμοποίησε τη σχέση του με τον Director-1 για να αποκτήσει εσωτερική πληροφόρηση γύρω από την ARIAD»
egrafo2




Τηλέμαχος Λαβίδας τον τσίμπησε η «Λαβίδα» των Αμερικανών

Ποιος είναι ο γιος του γνωστού επιχειρηματία που δηλώνει αθώος για τις κατηγορίες των Αμερικανών - Η ζωή στα πούπουλα, οι μπίζνες με τις μπάρες στην Αμερική και ο γάμος με Ιταλίδα καλλονή

Μέχρι τις αρχές του μήνα ο Τηλέμαχος Λαβίδας ήταν ο σχετικά άγνωστος γιος του φαρμακοβιομήχανου Θανάση Λαβίδα, ένας κληρονόμος που αποφάσισε να μείνει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και να ασχοληθεί με ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες.

Μία από αυτές έμελλε να αποδειχθεί καταλυτική για τη σύλληψή του μετά τις αποκαλύψεις από πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και τις κατηγορίες για συνωμοσία για κλοπή απόρρητων πληροφοριών που απαγγέλθηκαν στον Τηλέμαχο Λαβίδα.

Η πανίσχυρη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που συνέλαβε τον αντιπρόεδρο της Goldman Sachs Μπράιαν Κοέν οδηγήθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, στον Γιώργο Νίκα και τον Τηλέμαχο Λαβίδα. Ο γιος του ιδρυτή της Lavipharm κρίθηκε από τον δικαστή ύποπτος φυγής και παραμένει υπό κράτηση σε Τμήμα Μεταγωγών της Νέας Υόρκης, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το νέο της προσαγωγής του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην οικογένειά του, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα και στη σύζυγό του Κατερίνα Ρανταέλι-Λαβίδα. Η τελευταία του συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή σε αυτή τη δικαστική περιπέτεια που μόλις ξεκίνησε για έναν νεαρό γόνο που έζησε όλη του τη ζωή σε ένα περιβάλλον απόλυτης ευμάρειας.

Το παιδί που τα είχε όλα

Εχοντας μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του, ο Τηλέμαχος Λαβίδας ανδρώθηκε μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσε η αστική κουλτούρα σε ένα πολύ όμορφο και μεγάλο σπίτι στην Κηφισιά. Φίλοι του τον θυμούνται ως ένα ήρεμο παιδί που δεν προκαλούσε. Με σπουδές στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και έναν ευρύ κύκλο από καλές οικογένειες της Αθήνας, ο γιος του Θανάση και της Βάνας Λαβίδα ήταν ένας έφηβος που κινούνταν από ήσυχα έως αθόρυβα. Το όνομά του δεν απασχόλησε ποτέ τα ΜΜΕ όπως άλλων ατίθασων γόνων, αφού ακόμη και στις εξόδους του στα in στέκια της πρωτεύουσας απέφευγε πάντα τις προκλήσεις. Η ενασχόλησή του με τη Lavipharm ήταν κάτι σαν μονόδρομος για τον νεαρό κληρονόμο με σπουδές στο Columbia, που μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση από τις αρχές του 2000.

Από το 2004 μετακόμισε ουσιαστικά στην Αμερική, δουλεύοντας στον χώρο της Υγείας και προσπαθώντας να αποκομίσει εμπειρίες από μια πολύ μεγάλη αγορά. Φίλοι και γνωστοί που τον είχαν επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη φιλοξενήθηκαν στην εντυπωσιακή κατοικία της οικογένειας στην 67th Street, με τα πέντε υπνοδωμάτια, τα πέντε τζάκια, το γυμναστήριο, το ιδιωτικό lobby που οδηγούσε κατευθείαν στο ιδιωτικό ασανσέρ και την εκπληκτική θέα στο Σέντραλ Παρκ. Ο πατέρας του αποφάσισε να το πουλήσει το 2008, όταν θεωρούνταν ένα από τα 20 ακριβότερα σπίτια της Νέας Υόρκης, έχοντας γνωρίσει ουκ ολίγες glam νύχτες.

Η τιμή των 43 εκατ. δολαρίων θεωρήθηκε πολύ υψηλή και παρότι στην πώληση ενεπλάκησαν κορυφαία μεσιτικά γραφεία, δεν κατέστη δυνατό να πουληθεί μέχρι το 2011. Τότε βγήκε από την αγορά και, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατόπιν εορτής, πουλήθηκε αθόρυβα λίγα χρόνια μετά, χωρίς να γίνει γνωστό παρά μόνο σε κάποιους πολύ στενούς φίλους της οικογένειας.

Το ζεύγος αγόρασε ένα άλλο, μικρότερο διαμέρισμα στο κοσμοπολίτικο Μανχάταν, εκεί όπου μένει -σε άλλο σπίτι- και ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος μπορεί να συμμετείχε στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά είχε και δικές του προσωπικές επαγγελματικές φιλοδοξίες.



labidas34
Ο Τηλέμαχος Λαβίδας με την Ιταλίδα σύζυγό του Κατερίνα Ρανταέλι. Ανθρωποι χαμηλών τόνων και οι δύο, δεν απασχόλησαν ποτέ τα ΜΜΕ. Μετά τον γάμο τους έμειναν στο Μανχάταν


Οι μπάρες και ο γάμος

Το 2014 στήνει μια εταιρεία που λάνσαρε στην αγορά των ΗΠΑ υγιεινά σνακ, εμπνευσμένα από τη μεσογειακή διατροφή, με αγνά υλικά υψηλής ποιότητας. Δούλευε τη συγκεκριμένη ιδέα αρκετά χρόνια, ενώ η έμπνευση για τις γεύσεις που θα είχαν οι μπάρες ήρθε από τις αναμνήσεις των γευμάτων που απολάμβανε μαζί με τους δικούς του ανθρώπους στην Ελλάδα.

Η Mediterra παρουσιάζει τα προϊόντα της το καλοκαίρι του 2014 στο Fancy Food Show και δημιουργεί την ανάλογη αίσθηση, όταν λίγο αργότερα ανακοινώνεται ότι τα προϊόντα της μπαίνουν στα μαγαζιά του ομίλου Target. Πρόκειται για μια αλυσίδα-κολοσσό με πάνω από 1.500 μαγαζιά στις ΗΠΑ η οποία τοποθέτησε τις μπάρες του Τηλέμαχου Λαβίδα αρχικά σε 368 από αυτά.

Ο ίδιος λίγα χρόνια μετά θα συναντήσει τη γυναίκα της ζωής του, μια εκθαμβωτική καλλονή που ακούει στο όνομα Κατερίνα Ρανταέλι, με καταγωγή από την Ιταλία. Ο έρωτας ανθεί και τον Σεπτέμβριο του 2017 καταλήγει σε έναν γάμο με καλεσμένους όλη την καλή αθηναϊκή κοινωνία που μεταβαίνει στην εξαιρετικά καλαίσθητη κατοικία της οικογένειας Λαβίδα στην Κηφισιά. Το πάρτυ και ο χορός κρατούν μέχρι τις... μικρές ώρες και ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ επιστρέφοντας στην Αμερική μαζί με τη σύζυγό του. Η τελευταία είναι μια κοπέλα εξίσου χαμηλών τόνων, η οποία εμφανίστηκε σε κάποια events της MDA Hellas, όπου η πεθερά της ,Βάνα Λαβίδα ,είναι πρόεδρος εδώ και χρόνια, με μια ιδιαίτερα αξιόλογη φιλανθρωπική δράση.

Τα μυστικά των συναλλαγών

Η περιπέτεια του Τηλέμαχου Λαβίδα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και τα όσα του προσάπτουν μέχρι στιγμής είναι για κάποιους μόνο η αρχή της περιπέτειάς του με την Αμερικανική Δικαιοσύνη. Η δικηγορική φίρμα Reed Smith είναι αυτή που ανέλαβε την υπεράσπιση του Ελληνα επιχειρηματία ρίχνοντας στο πλευρό του την Τζένιφερ Λ. Ακίλις, η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις χειραγώγησης και παράνομης εσωτερικής πληροφόρησης.

Οι γονείς του βρίσκονταν στην Αθήνα μέχρι την περασμένη Πέμπτη και οι πληροφορίες τους θέλουν ψύχραιμους και σίγουρους για την αθωότητα του παιδιού τους, ο οποίος κρατείται πλέον, περιμένοντας την επόμενη μέρα και το δικαστήριο.

Γιώργος Νίκας ο άνθρωπος των μεγάλων ρίσκων

Τι συνέβη και ο μοναχογιός του βιομήχανου Παναγιώτη Νίκα αναζητούσε το στάτους ενός πετυχημένου επενδυτή μέσω του γρήγορου και παράνομου κέρδους ρισκάροντας τα πάντα - Aπό τα Wendy΄s στο «διαζύγιο»  με τον πατέρα του και τη σύζυγό του Μιράντα

Στη μακρά πορεία του επιχειρείν υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλαν, παρέμεναν στη σκιά του ισχυρού πατέρα τους, κάτι που συνήθως συνοδευόταν από μια μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο, με συνέπειες στην πορεία της ζωής τους.

Η περίπτωση του Γιώργου Νίκα, του ανθρώπου που σήμερα θεωρείται φυγάς απ’ τις αμερικανικές Αρχές για το περιβόητο διεθνές κύκλωμα εσωτερικής πληροφόρησης, δείχνει να εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Τουλάχιστον έτσι το προσεγγίζουν τα κοσμικά πηγαδάκια που έχουν στηθεί τις τελευταίες ημέρες αναζητώντας μια εξήγηση για το τι μπορεί να συνέβη και ο μοναχογιός του βιομήχανου Παναγιώτη Νίκα, που άφησε το στίγμα του στο ελληνικό επιχειρείν αλλά και μία μεγάλη περιουσία στην οικογένειά του, αναζητούσε το στάτους ενός πετυχημένου επενδυτή μέσω του γρήγορου και παράνομου κέρδους ρισκάροντας τα πάντα...
Τα σενάρια βέβαια, που συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις χτίζονται πάνω σε «ψήγματα αλήθειας», είναι πολλά. Και το ερώτημα δεν παύει να μένει αναπάντητο...


nikas2




Ο ίδιος θα μεγαλώσει στο ασφαλές περιβάλλον που του παρείχε το όνομα Νίκας και μετά τις σπουδές του στην -τότε- ΑΣΟΕΕ ο πατέρας του θέλει να τον βάλει στην οικογενειακή επιχείρηση, την ομώνυμη αλλαντοβιομηχανία. Με το πέρασμα των χρόνων θα έχει την ευκαιρία και την άνεση να «τρέξει» δικά του πρότζεκτ, όπως τα Wendy’s, τα Haagen Dazs και αργότερα η Ελληνικός Γύρος, όμως ποτέ, όπως λένε κύκλοι της οικογένειας, δεν φαίνεται να επαρκούν για να κάνουν τον μεγαλοβιομήχανο Παναγιώτη Νίκα να εκτιμήσει το ταλέντο του νεαρού Γιώργου, που πάντα θα «γλυκοκοιτάζει» τις ΗΠΑ. Αυτό θα φανεί ιδιαίτερα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, όταν ο Γιώργος θα φέρει από Αμερικανούς επενδυτές πρόταση εξαγοράς της αλλαντοβιομηχανίας, ύψους 150 εκατ. ευρώ, για να την απορρίψει ο πατέρας του και δύο χρόνια μετά να την πουλήσει στην Global Finance του Αγγελου Πλακόπητα αντί 60 εκατ. ευρώ!

Το γεγονός αυτό θα χαράξει ανεξίτηλα τις σχέσεις των δύο ανδρών και θα πυροδοτήσει εκ νέου πλείστα σενάρια, ιδίως από τη στιγμή που ο Γιώργος θα αφοσιωθεί πλέον σε δικά του πράγματα, ενώ ο πατέρας του αργότερα θα πάρει διαζύγιο από τη μητέρα του και στα τελευταία του χρόνια θα παντρευτεί τη δεύτερη σύζυγό του, η οποία διένυε μόλις την τέταρτη δεκαετία της ζωής της.


nikas3
Ο Γιώργος Νίκας στα τέλη της δεκαετίας του '90 παντρεύτηκε τη Μιράντα Πατέρα, της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά. Οσοι τους γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια μεγάλη αγάπη που όμως δεν άντεξε στον χρόνο, καθώς το ζευγάρι χώρισε πριν από μερικά χρόνια



Ο Γιώργος πάλι είχε τη δική του οικογένεια να φροντίσει. Προς τα τέλη της δεκαετίας του ʼ1990 θα παντρευτεί τη Μιράντα Πατέρα, της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών, με την οποία εκείνη την εποχή έκαναν αίσθηση στους κοσμικούς κύκλους ως ένα από τα πιο όμορφα και ταιριαστά νέα ζευγάρια των Αθηνών. Στην πορεία των χρόνων θα αποκτήσουν τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, που 21 ετών σήμερα σπουδάζει στις ΗΠΑ, την έναν χρόνο μικρότερη Αλεξάνδρα και την έφηβη Νταίζη. Οσοι τους γνωρίζουν κάνουν λόγο για μία μεγάλη αγάπη. Παραδόξως ούτε αυτή άντεξε, με αποτέλεσμα ο Γιώργος και η Μιράντα να αποφασίσουν πριν από μερικά χρόνια να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.Αυτός θα αναζητήσει την τύχη του στις ΗΠΑ έχοντας στο μεταξύ βάλει πωλητήριο στην εντυπωσιακή βίλα που είχε η οικογένεια στη Σαρωνίδα. Το διαμέρισμα στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν με τη θέα που κόβει την ανάσα θα γίνει πλέον η μόνιμη κατοικία του. Επίσης βασική του δραστηριότητα θα γίνει το trading μετοχών στο Χρηματιστήριο. Οπως φαίνεται από τις κατηγορίες με τις οποίες σήμερα βαρύνεται, το έκανε εκ του ασφαλούς και προφανώς με παράνομο τρόπο.

Τέτοιο που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον βαρύ πέλεκυ της αμερικανικής Δικαιοσύνης και κηλιδώνει το όνομά του. Οι αμερικανικές Αρχές τον αναζητούν και τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν παγώσει. Προτού εξαφανιστεί, έσπευσε να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία της ομώνυμης αλλαντοποιίας, μια θέση που έλαβε μόλις πέρυσι για συμβολικούς λόγους από τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στην ιδιοκτησία του τη βιομηχανία που κάποτε είχε ιδρύσει ο πατέρας του Γιώργου.

Τη θέση αυτή ο Γιώργος Νίκας την ήθελε προκειμένου να υπάρχει -έστω και τυπικά- σύνδεση της οικογένειας με την ομώνυμη βιομηχανία, αλλά και να υπάρχει ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας με τους νέους μετόχους και τη διοίκηση με την προοπτική μιας στενής συνεργασίας και συνεργιών με το άλλο επιχειρηματικό εγχείρημα του Γιώργου Νίκα που ακούει στο όνομα Μέγας Γύρος.

Οι επενδύσεις στις ΗΠΑ

Πρόκειται για ένα κοινό εγχείρημα που ξεκίνησε το 2007 μαζί με τον Νίκο Λούστα, τον άνθρωπο που άφησε το δικό του στίγμα στην αγορά ταχείας εστίασης από τη δεκαετία του ’90 και με τον οποίο ήδη από τα τέλη του ’90 είχαν δημιουργήσει την Ελληνικός Γύρος, την πρώτη βιομηχανία γύρου στην Ελλάδα, η οποία τελικά με το πέρασμα του χρόνου πέρασε και αυτή στα χέρια της Global Finance μαζί με την ίδια τη Νίκας.

Η Μέγα Γύρος, στην οποία αργότερα μπήκε ως επενδυτής και ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μέσω της Damma Holdings, θεωρείται σήμερα από τους μεγαλύτερους παίκτες μεταξύ των προμηθευτών της ταχείας εστίασης, βγαίνοντας μάλιστα και εκτός συνόρων, μια και το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο πραγματοποιεί σημαντικές εξαγωγές παράγοντας καθημερινά περίπου 35 τόνους κρεατοσκευασμάτων και σουβλάκια!


woman



Λίγα χρόνια μετά και καθώς η Μέγα Γύρος είχε βάλει τις βάσεις στην ελληνική αγορά ο Γιώργος Νίκας, που ήδη έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην αμερικανική αγορά, ενεργοποιεί σχέδιο επέκτασης της εταιρείας στις ΗΠΑ. Ετσι σχεδόν παράλληλα με τη δημιουργία το 2012 του πρώτου καταστήματος μιας, όπως θα εξελιχθεί, αλυσίδας ταχείας εστίασης στη Νέα Υόρκη με το όνομα «GRK Fresh Greek», θα καταρτιστεί σχέδιο για τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου γύρου εκτός Ελλάδος.

Η επένδυση των περίπου 5 εκατ. ευρώ θα ολοκληρωθεί το 2015, όταν και το εργοστάσιο της Μέγα Γύρος, ή Mega Yeeros για τους αγγλόφωνους, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με πρώτο πελάτη την GRK. Οι δουλειές μάλιστα πηγαίνουν τόσο καλά με τη διεύρυνση του πελατολογίου και των προϊόντων που παράγονται εκεί που πριν από μερικούς μήνες ο Νίκος Λούστας, ο οποίος έχει και τη διοικητική ευθύνη της εταιρείας, προανήγγειλε τη δημιουργία και νέου εργοστασίου επί αμερικανικού εδάφους. Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Γιώργος Νίκας, που τα τελευταία χρόνια δηλώνει μόνιμος κάτοικος Μανχάταν, επιχειρεί την ανάπτυξη της GRK Fresh σε ΗΠΑ, ΗΑΕ και Κατάρ, που προσφέρει κυρίως ελληνικές γεύσεις.

Oπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, «το 2009 δημιουργήθηκε η ιδέα της GRK Fresh για να καλύψει το κενό στην αγορά για υψηλής ποιότητας και αυθεντικό ελληνικό γύρο, ένα βασικό διατροφικό στοιχείο στην Ελλάδα και ένα σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού που υπάρχει σήμερα διεθνώς». Βέβαια στο μενού θα διαπιστώσει κανείς ότι διαθέτει, μεταξύ άλλων, σπανακόπιτες, μπακλαβάδες, ελληνικές σαλάτες, πίτες, ρύζια, τζατζίκια, γιαούρτια και πολλά ακόμα

Αυτή τη στιγμή η GRK Fresh Greek διαθέτει δίκτυο με τρία καταστήματα στη Νέα Υόρκη, δύο στην Ουάσινγκτον, δύο στο Ντουμπάι και δύο στην Ντόχα.

Τα Wendy’s και τα Haagen Dazs

Κάπως έτσι ο Γιώργος Νίκας, που μπήκε τώρα σε μεγάλες δικαστικές περιπέτειες, κινείται αντίστροφα σε σχέση με το πώς ξεκίνησε την επιχειρηματική του σταδιοδρομία… όταν προσπαθούσε να πουλήσει αμερικανικό φαγητό στους Ελληνες.

Και τούτο καθώς οι πρώτες και πιο γνωστές επενδύσεις με τις οποίες ο ίδιος συνδέθηκε προσωπικά στην Ελλάδα ήταν αυτή των Wendy’s αλλά και της αλυσίδας παγωτού Haagen Dazs.

Η πρώτη θα ξεκινήσει το 1989 με το πρώτο κατάστημα στο Σύνταγμα, φτάνοντας στο ζενίθ της με διψήφιο αριθμό καταστημάτων το 1997. Εντούτοις, παρά τις σχετικές αναφορές που τη θέλουν να είναι κερδοφόρα, στην αυγή της νέας χιλιετίας, κάπου στο 2002, τα προβλήματα θα συσσωρευτούν, οι σχέσεις με τους franchises θα διαταραχθούν, ο Νίκας θα προχωρήσει σε αποεπένδυση και η αλυσίδα θα κλείσει.

Ως αιτία της συγκεκριμένης εξέλιξης εμφανίζεται τόσο το ότι η ελληνική εταιρεία επιθυμούσε διαφορετικούς όρους στο συμβόλαιο με την ιδιοκτήτρια του brand, όσο και το ότι ο πατέρας Νίκας δεν έβλεπε με καλό μάτι την επένδυση του γιου του και ήθελε κάποια στιγμή ο τελευταίος να ασχοληθεί σοβαρά με την αλλαντοβιομηχανία. Σημειώνεται, δε, ότι η Νίκας ήταν τότε προμηθεύτρια της ανταγωνίστριας Goody’s, η οποία βρισκόταν στο απόγειο της επιτυχίας της, κάτι που δημιουργούσε ασυμβίβαστο.

Αντίθετα η εξέλιξη της Haagen Dazs από το 1994, όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημα ως σήμερα, κρίνεται σαφώς πιο πετυχημένη, με δεδομένο ότι έχει καταφέρει να παγιωθεί στην ελληνική αγορά.

Η αγάπη για τον Παναθηναϊκό

Από τις μεγάλες αγάπες του επιχειρηματία είναι ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα από το 2011 έως το 2013, όταν και παραιτήθηκε, ήταν μέλος στο Δ.Σ. και τη διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ. Φίλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έσπευσε πρώτος να υποστηρίξει με δηλώσεις του το περασμένο καλοκαίρι το σχέδιο του Βοτανικού. Πρώτος από όλους μάλιστα στήριξε τον φίλο του όταν «έφυγε» ο πατέρας του, Παύλος.


H βίλα των 11 εκατ. ευρώ στο σφυρί με 3,5
Το πολυτελές ακίνητο του Γιώργου Νίκα στη Σαρωνίδα για το οποίο ο «βασιλιάς του γύρου» αρχικά ζητούσε 11 εκατ., για να πέσει τελικά στα 3,5 εκατ. ευρώ

Η πολυτελέστατη βίλα-μεγαθήριο του Γιώργου Νίκα στη Σαρωνίδα με τις δύο πισίνες και την κρεβατοκάμαρα που βλέπει στο απέραντο γαλάζιο ήταν το τελευταίο καταφύγιο του επιχειρηματία προτού ξεσπάσει η καταιγίδα των αποκαλύψεων για την εμπλοκή του στο μεγάλο σκάνδαλο.


akinito1
Ο Νίκας υποχώρησε στα 3,5 εκατ. ευρώ από τα 11 που ήθελε για την έπαυλή του


Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, που επικαλείται πηγές του FBI, ο Ελληνας επιχειρηματίας, γνωστός στις ΗΠΑ με το προσωνύμιο «Ο βασιλιάς του γύρου» καθώς στο παρελθόν δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή γύρων και κρεατοσκευασμάτων μέσω της Μέγας Γύρος, έχει ήδη εγκαταλείψει την Αμερική και πιθανότατα βρίσκεται στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται να βρήκε καταφύγιο στη βίλα του στη Σαρωνίδα, λένε πρόσωπα από το περιβάλλον του.

Πρόκειται για το ακίνητο που, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», παζάρευε να πουλήσει τον τελευταίο καιρό ο επιχειρηματίας, ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές από τα 11 εκατ. ευρώ, για να πέσει τελικά κοντά στα 3,5 όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να του δώσει τα χρήματα που ζητούσε.

Τρεις φορές ακούστηκε στη μεσιτική αγορά ότι η βίλα άλλαξε χέρια, όμως για κάποιο λόγο η πώληση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, κι αν τελικά αυτό συνέβη, ουδείς εκ των μεσιτών που χειρίζονταν το εν λόγω ακίνητο είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αγοραπωλησία. Αλλωστε η εντυπωσιακή αυτή παραθαλάσσια κατοικία φιλοξενείται ακόμη και σήμερα στις σελίδες γνωστού μεσιτικού γραφείου των νοτίων προαστίων - και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

Η αγγελία για την πώλησή της περιλαμβανόταν και στα newsletters γραφείων που μεσιτεύουν μερικά από τα πιο σημαντικά ακίνητα της αγοράς. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο προνομιακά, σε σχέση με την τοποθεσία τους, σπίτια που βρίσκονται προς πώληση αυτή την εποχή, καθώς είναι χτισμένο κυριολεκτικά μια ανάσα από τη θάλασσα.


akinito2
Η κεντρική κρεβατοκάμαρα με την άπλετη θέα στη θάλασσα




Πάνω στην άμμο

Η βίλα του επιχειρηματία Γιώργου Νίκα είναι χτισμένη πάνω σε έναν γραφικό κολπίσκο δίπλα σε μια μικρή αμμώδη παραλία με θέα στη νησίδα «Αζερντάς» και στο απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού. Η θέση του ακινήτου δικαιολογεί και την υψηλή τιμή του, αν και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα μπορούσε να πωληθεί πιο εύκολα με ένα ποσό της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ, άσχετα αν τελικά ο ιδιοκτήτης της φέρεται να την παζάρευε για μόλις 3,5 εκατ. προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο. Μάλιστα αρχικά ο επιχειρηματίας δεν συζητούσε καν να ρίξει την τιμή, ποντάροντας στην αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ακίνητα από το εξωτερικό.

Το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκεται η πολυτελής κατοικία έχει εμβαδόν 8.000 τ.μ., είναι διαμορφωμένο με γκαζόν, πολύχρωμα λουλούδια και ψηλά δέντρα. Υπάρχει μία μεγάλη κεντρική πισίνα με σκεπαστούς καθιστικούς χώρους, γήπεδο του τένις και mini soccer, ενώ μία πόρτα στην άκρη του κήπου οδηγεί απευθείας στην αμμουδιά, αν και στην παραλία υπάρχει πρόσβαση και για τους λουόμενους της περιοχής. Σύμφωνα με την αγγελία, η αντικειμενική αξία της βίλας ανέρχεται στο ποσό των 1.538.000 ευρώ.




akinito3
Η μία από τις δύο πισίνες του ακινήτου στη Σαρωνίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης