Κορωνοϊός: Αναβολή 2 εβδομάδων στις πληρωμές φόρων για τους συνταξιούχους

Κορωνοϊός: Αναβολή 2 εβδομάδων στις πληρωμές φόρων για τους συνταξιούχους

Δύο εβδομάδες παράταση στις πληρωμές φόρων που έπρεπε να κάνουν την Δευτέρα και Τρίτη, δίνει στους συνταξιούχους το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην αναγκαστούν να βγουν από το σπίτι για να πάνε στα τραπεζικά καταστήματα

vesyropoulos
Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, κύριος Απόστολος Βεσυρόπουλος, θέλοντας να διευκολύνει τους συνταξιούχους ηλικίας άνω των 70 ετών ή με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, τους δίνει τη δυνατότητα να καταβάλουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες λήγουν την 31/3/2020, μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Και αυτό γιατί την Δευτέρα 30 Μαρτίου (με σχεδόν μία εβδομάδα καθυστέρησης) πληρώνονται οι συντάξεις σε σχεδόν 1 εκατομμύριο συνταξιούχους πρώην ΙΚΑ και άλλων ταμείων μισθωτών και λόγω της πανδημίας, δεν επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα άνω των 2-5 ατόμων, ενώ δεν εξυπηρετούνται και αναλήψεις κάτω των 400 ευρώ.

Δευτέρα και Τρίτη όμως λήγουν οι πληρωμές δόσεων σε εφορία, για τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να τις εξοφλήσουν ηλεκτρονικά ή με χρήση κάρτας κλπ από το σπίτι ή το ΑΤΜ.

Με στόχο να μην αναγκαστούν να συνωστίζονταν στα γκισέ οι ευπαθείς ομάδες όπως οι συνταξιούχοι αυτοί, υπεγράφη η σχετική απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, η οποία θα δημοσιευθεί την Δευτέρα, 30/3/2020 και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών, κρατώντας τους ασφαλείς και υπηρετώντας ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ο Υπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε λουκέτο και τον Μάιο!


Κορωνοϊός - Παλαιό Φάληρο: Πώς στήθηκε το «πάρτι» στο μπαλκόνι με dj και πυροτεχνήματα

Κορωνοϊός: 38 νεκροί στη χώρα - 95 νέα κρούσματα - 1.156 συνολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης