Αποτελέσματα Ευρωεκλογές 2019: Πώς θα τα δείτε Live - Διαβάστε τι ώρα θα ξέρουμε τον νικητή

Αποτελέσματα Ευρωεκλογές 2019: Πώς θα τα δείτε Live - Διαβάστε τι ώρα θα ξέρουμε τον νικητή

Ευρωεκλογές 2019 και Δημοτικές Εκλογές 2019 στο protothema.gr: Αποτελέσματα, ρεπορτάζ, τάσεις, δηλώσεις υποψηφίων  και όλα τα νέα για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας μέσα από  ένα μαραθώνιο ενημέρωσης 

euroekloges__1_
Η αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές 2019 και τις Δημοτικές Εκλογές 2019 έχει ξεκινήσει και ο μαραθώνιος της ενημέρωσης συνεχίζεται λεπτό προς λεπτό.  

Στο 85% των τμημάτων, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν πρώτα σε δύο κάλπες (για Ευρωβουλή και Περιφέρειες) σε μία αίθουσα και αμέσως μετά σε διπλανή αίθουσα θα ψηφίσουν σε δύο άλλες κάλπες (για δήμους και κοινότητες), προκειμένου η διαδικασία να είναι πιο ομαλή τόσο για τους πολίτες όσο και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται μεταξύ 21.00 και 22.00.

 Το protothema.gr, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα μεταδώσει έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.  Την Κυριακή 26 Μαΐου, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, ενδελεχή ρεπορτάζ από εκλογικά κέντρα θα δίνουν πλήρη εικόνα για τις τάσεις και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, ενώ λεπτό προς λεπτό θα καταγράφονται οι εξελίξεις, με τις δηλώσεις των υποψηφίων και όλα τα νέα για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Το https://ekloges-apotelesmata.eu/ θα ανανεώνεται συνεχώς το βράδυ των εκλογών στις 26 Μαΐου με συνολικά αποτελέσματα από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, συμπεριλαμβανομένων αναλύσεων ανά χώρα, αμέσως μόλις γίνονται γνωστές λεπτομέρειες από τις εθνικές αρχές.

Επίσης, μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Μάθε που ψηφίζεις κάνοντας κλικ  ΕΔΩ για τις Ευρωεκλογές 2019

Νέα δεδομένα με την απλή αναλογική

Κλείσιμο
Νέα δεδομένα στην εκλογική διαδικασία αλλά και στα αποτελέσματα που θα έχει αυτή φέρνει η απλή αναλογική.

«Οι φετινές εκλογές έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν ισχύει πλέον αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν, που «σταυρώναμε» έναν υποψήφιο, έστω και αν ήταν σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο από εκείνο που εκφράζει τις απόψεις μας. Φέτος η κάθε ψήφος στον πρώτο γύρο μετρά για τον προσδιορισμό του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που θα εκλέξει κάθε συνδυασμός, λόγω απλής αναλογικής.

Πόσους σταυρούς βάζω - Πού και πώς ψηφίζω

Υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε κάθε χώρα για τις ευρωεκλογές, από την ημερομηνία διεξαγωγής τους, το πώς εκλέγονται οι ευρωβουλευτές, αλλά και το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες της κάθε χώρας.

Τα κράτη - μέλη διαφοροποιούνται ως προς την ημέρα ψηφοφορίας (κυμαίνεται από την 23η ως την 26η Μαΐου), ως προς τη δυνατότητα και τον τρόπο άσκησης της εκλογικής διαδικασίας - από άλλη χώρα αλλά εντός της ΕΕ - ως προς την ελάχιστη ηλικία υποβολής υποψηφιότητας, ως προς το ελάχιστο ποσοστό που πρέπει να συγκεντρώσει ένα κόμμα για να εκπροσωπηθεί και βεβαίως ως προς τον αριθμό των ευρωβουλευτών που εκλέγει κάθε κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε επίσης