Rami Kadi: Στην Αθήνα ινκόγκνιτο το νέο αστέρι της παγκόσμιας μόδας

Rami Kadi: Στην Αθήνα ινκόγκνιτο το νέο αστέρι της παγκόσμιας μόδας

Ο Λιβανέζος couturier, που ντύνει από κοσμικές περσόνες και fashion stars όπως η Κένταλ Τζένερ μέχρι πριγκίπισσες του αραβικού κόσμου, βρέθηκε για λίγες ώρες στην Αθήνα και μίλησε αποκλειστικά στο «Gala»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gala_ar
Ο Ραμί Καντί δεν είναι ένας ακόμη ταλαντούχος designer υψηλής ραπτικής. Είναι ο σχεδιαστής-φαινόμενο της διεθνούς μόδας καθώς μέσα σε λίγα χρόνια η δουλειά του κατάφερε να οδηγήσει στο ατελιέ του από μέλη του jet set μέχρι -ακριβοθώρητες εκτός πασαρέλας- πρωταγωνίστριες της βιομηχανίας της μόδας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Ραμί Καντί είναι ο couturier στον οποίο η Κένταλ Τζένερ εμπιστεύτηκε την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί των περσινών Οσκαρ, απογοητεύοντας οίκους που ήδη τη φαντασιώνονταν με δικές τους τουαλέτες, όπως ο Versace και ο Dior, καθώς δεν είναι άνευ σημασίας το γεγονός ότι οτιδήποτε επιλέξει να φορέσει η Κένταλ γίνεται hyper trend μέσα σε λίγες ώρες. O γεννημένος στην Αμερική Λιβανέζος σχεδιαστής νίκησε κατά κράτος τους κολοσσούς της μόδας και η σέξι δημιουργία του που πρόβαλλε το κορμί της Κένταλ περισσότερο από κάθε άλλη φορά μονοπώλησε τα φλας και πήρε τη θέση που της άξιζε στα περιοδικά. «Την Κένταλ την παρακολουθώ και επομένως ήξερα καλά τι ακριβώς ήθελε. Τα περσινά Οσκαρ ήταν μια πολύ καλή στιγμή για τους δυο μας, αφού η Κένταλ αποκάλυψε τη σέξι πλευρά της και το συγκεκριμένο ρούχο υψηλής ραπτικής συζητήθηκε πάρα πολύ», δηλώνει στο «Gala».


model1



Αμέσως μετά το τέλος της Εβδομάδας Μόδας υψηλής ραπτικής του Ντουμπάι ο Ραμί Καντί πέταξε ινκόγκνιτο στην Ελλάδα από τον Λίβανο, όπου τον τελευταίο καιρό λαμβάνουν χώρα έντονες πολιτικές αλλαγές και μαζικές διαδηλώσεις. Ο λόγος της ολιγόωρης επίσκεψής του στην Αθήνα ήταν η διευθέτηση κάποιων ζητημάτων σχετικά με το σόου-υπερπαραγωγή που ετοιμάζει μέσα στους επόμενους μήνες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί και με κάποιους φίλους. Τον συναντήσαμε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει από τη Βηρυτό νωρίτερα την ίδια μέρα και είχε ήδη ολοκληρώσει μια σειρά πολύωρων ραντεβού, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος. «Αγαπώ την Ελλάδα και την επισκέπτομαι συχνά. Ηλιος, θάλασσα, ωραίοι άνθρωποι. Θα έλεγα ότι ως ιδιοσυγκρασία Ελληνες και Λιβανέζοι είμαστε κοντά, εξωστρεφείς και με όρεξη για ζωή». Απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί στο roof garden του ξενοδοχείου, ενώ εκείνος διηγείται περιστατικά από τη ζωή του που θυμίζει παραμύθι: «Από μικρό παιδί είχα αδυναμία στα χρώματα. Εχω γεννηθεί στις ΗΠΑ, αλλά, όπως ξέρεις, είμαι Λιβανέζος. Στη μόδα δεν είχα καμία οικογενειακή παράδοση, οι γονείς μου έχουν δικές τους επιχειρήσεις». Κάνει παύση και συνεχίζει: «Η πρώτη μου επαφή με τη μόδα έγινε σε ηλικία μόλις 3 ετών. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Κύπρο συνόδευσα τη μητέρα μου στο shopping. Ενώ σε εκείνην αρέσουν οι κλασικές γραμμές εγώ επέμενα να αγοράσει ένα ζευγάρι πορφυρές γόβες με τεράστιο φιόγκο. Ακόμη και οι πωλητές απόρησαν».


model2
Κλείσιμο


Τελειώνει το Lycée Franco-Libanais Nahr Ibrahim και αποδεικνύεται ταλέντο στα Μαθηματικά. Μεταβαίνει στη Γαλλία για να σπουδάσει Οικονομικά και Business, αλλά πολύ σύντομα ανακαλύπτει ότι το όνειρό του είναι άλλο. Τον ελεύθερο χρόνο του ξεφυλλίζει περιοδικά μόδας, ενώ συμβουλεύει με προθυμία γυναίκες του περιβάλλοντός του τι να φορέσουν. Τελικά το 2005 γράφεται στη διάσημη σχολή μόδας Esmod. Το σπάνιο ταλέντο του γίνεται αμέσως αντιληπτό και φτάνει στην αποφοίτησή του με τρία βραβεία. Το ένα μάλιστα θα του δοθεί από τον συμπατριώτη του Ελι Σάαμπ. «O Ελι Σάαμπ είναι κορυφαίος σχεδιαστής μόδας, ένα παράδειγμα έμπνευσης και δουλειάς για όλους μας. Το βραβείο που παρέλαβα τότε από τα χέρια του λειτούργησε σαν ανάσα για την επαγγελματική μου ζωή, ως μοχλός έμπνευσης για να πάρω μπρος και να ξεκινήσω δικά μου πράγματα», εξομολογείται.

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον γνώρισε ως designer υψηλής ραπτικής, όπου τα πρώτα χρόνια απλώς δειγμάτιζε. Εδώ και τέσσερις σεζόν, όμως, είναι πλήρως αποδεκτός και επομένως δείχνει τη δουλειά του. Χρωματιστά μοτίβα, εντυπωσιακές λεπτομέρειες με κεντήματα, παγέτες, prints χαρακτηρίζουν τα βραδινά του ρούχα που γίνονται αντικείμενο του πόθου για κάθε γυναίκα. Οι επιδείξεις του είναι ιδιαιτέρως καλοστημένες και εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, δημοσιογράφοι μόδας και influencers δίνουν μάχη για μια θέση στη front row. To 2018 παρουσίασε τη δουλειά του στο θρυλικό ξενοδοχείο «Le Meurice» δύο φορές.


model3
Μέσα σε λίγα χρόνια ο σχεδιαστής- φαινόμενο κατάφερε με τη δουλειά του να ντύσει με τις δημιουργίες του από µέλη του jet set µέχρι πρωταγωνίστριες της βιοµηχανίας της µόδας




Οι κολεξιόν του είχαν τις ονομασίες «Sweet Chaos» και «Bal de Rue» κόβοντας την ανάσα με τις μυθικές τους τουαλέτες. «Η έμπνευση είναι το βασικό συστατικό ενός σχεδιαστή. Είναι ταυτισμένη με το DNA μας, όπως ο χτύπος της καρδιάς. Τα ρούχα και οι τάσεις που δημιουργούμε κάθε σεζόν είναι ο τρόπος έκφρασής μας, γι’ αυτό και μας ενδιαφέρει η ανταπόκριση του κόσμου», αναφέρει. Στην τελευταία του επίδειξη, στο πλαίσιο της παρισινής εβδομάδας μόδας στο ξενοδοχείο «Four Seasons George V», το κοινό τον χειροκροτούσε για αρκετή ώρα. Ηταν ένα πάρτυ υψηλής αισθητικής, με αριστοτεχνικά φτιαγμένα βραδινά ρούχα που έκανε γνωστές κυρίες να μην μπορούν να αποφασίσουν ποιο να πρωτοπαραγγείλουν. Εξω από το ατελιέ του στη Βηρυτό συχνά «αγκυροβολούν» ιδιωτικοί αστυνομικοί που περιμένουν τις συζύγους ισχυρών επιχειρηματιών ή πριγκίπων.

«Συχνά το ατελιέ μου είναι περιτριγυρισμένο από σωματοφύλακες και αστυνομικούς. Ειδικά όταν κάνουν πρόβες μέλη βασιλικών οικογενειών, σύζυγοι επιχειρηματιών ή σταρ. Υπάρχουν μέρες όπου η ιδιωτική ασφάλεια είναι σχεδόν μόνιμη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την περίοδο όπου ετοιμάζαμε το νυφικό κάποιας πριγκίπισσας βασιλικής οικογένειας του αραβικού κόσμου. Η ασφάλειά της έλεγχε τα πάντα σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Ηταν πραγματικά ένα νυφικό-έργο τέχνης. Ολόκληρο το team των ανθρώπων μου δούλευε νυχθημερόν επί πολλές ημέρες. Φυσικά, καταλαβαίνετε ότι το κόστος ξεπέρασε τα δεδομένα. Αυτό είναι ίσως το ακριβότερο ρούχο που έχει παραχθεί στο ατελιέ μου», εξιστορεί στο «Gala» o σχεδιαστής.


model4



Οι Λιβανέζοι φαίνεται πως μπαίνουν δυναμικά στο παγκόσμιο fashion market με πρωτεργάτη φυσικά τον Ελι Σάαμπ. «Θέλεις να σου εξηγήσω γιατί συμβαίνει;» με ρωτά χαμογελώντας και χωρίς να περιμένει απάντηση συνεχίζει: «Οι Λιβανέζοι είμαστε άνθρωποι της ζωής. Απολαμβάνουμε κάθε ημέρα, γι’ αυτό και διοργανώνουμε καλέσματα, dinners, πάρτυ. Μας αρέσει η κοινωνική ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι θα ντυθούμε καλά και θα βγούμε. Επομένως, υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για την υψηλή ραπτική. Από την άλλη, επικρατεί και μια κοσμοπολίτικη νοοτροπία ζωής καθώς βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι τέχνης και κουλτούρας. Είμαστε μια πολυπολιτισμική κοινωνία γεγονός που μας δίνει μια μοναδική ώθηση έμπνευσης».

Τον ρωτώ ποια ήταν η πρώτη επώνυμη που φόρεσε ρούχο του με αποτέλεσμα να δει το όνομά του στα περιοδικά. Χωρίς να το σκεφτεί απαντά αυτόματα: «Η Μπιγιονσέ. Είχε πάρει μια σειρά από δικά μου ρούχα, αλλά το είχα ξεχάσει γιατί είχαν περάσει σχεδόν δύο μήνες. Κάποιο βράδυ συνειδητοποιώ από τις ειδήσεις αλλά και από αναφορές στα social media ότι στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της βρισκόταν on stage σε συναυλία στο Λονδίνο, φορώντας δική μου δημιουργία. Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ενθουσιάζομαι κάθε φορά όταν βλέπω διασημότητες να φορούν ρούχα μου. Το ότι η Κένταλ θα προτιμούσε δικό μου ρούχο δεν το ήξερα. Γνώριζα ότι είχε πάρει κομμάτια και από άλλους πέντε οίκους. Οταν στις 6 το πρωί μπήκα στο Instagram και είδα χιλιάδες followers να την αποθεώνουν για το ρούχο τρελάθηκα».


model5




Ο Ραμί Καντί δένει με μαεστρία το πατρόν ενός ρούχου με τα κεντήματα και τα prints. «Ολα είναι δουλεμένα στο χέρι, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο, χρησιμοποιούμε και τη βοήθεια της τεχνολογίας για να υπάρξει αρτιότερο αποτέλεσμα», διευκρινίζει ο 33χρονος designer που έχει δει τα ρούχα του να πρωταγωνιστούν σε editorial μόδας γνωστών τίτλων και να φωτογραφίζονται σε κόκκινα χαλιά και glamorous parties. Επιβλητικά κομμάτια που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να φορέσει έστω μία φορά στη ζωή της, τα ρούχα του κερδίζουν πάντοτε τις εντυπώσεις είτε τα επιλέγουν super models όπως η Ιζαμπέλι Φοντάνα, η Αντριάνα Λίμα, η Σίντι Μπρούνα, η οποία πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλό μας, είτε γνωστές celebrities. «Τα μοντέλα προβάλλουν καλύτερα ένα ρούχο γιατί έχουν τον τρόπο τους. Επίσης είναι και οι ίδιες σταρ. Τα top models δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις προβεβλημένες κυρίες του Χόλιγουντ», λέει στο «Gala». Αν και κινείται σε έναν επαγγελματικό χώρο που είναι άκρως ανταγωνιστικός, ο Ραμί Καντί μιλά για τον Ελι Σάαμπ και τον Ζουχέιρ Μουράντ με τα καλύτερα λόγια. «Ο Ελι Σάαμπ είναι πάνω απ’ όλους γιατί στη συνείδησή μου έχει τη θέση του μέντορα. Ο Ζουχέιρ, από την άλλη, είναι φίλος. Ακόμη και αν η δουλειά μας φαίνεται ανταγωνιστική, αυτό δεν μας εμποδίζει να έχουμε αληθινά καλές σχέσεις μεταξύ μας. Σε ανθρώπινο επίπεδο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα», τονίζει.


Δεν θα μπορούσα να μην τον ρωτήσω την άποψή του για το στυλ των Ελληνίδων. «Οι Ελληνίδες είναι καλοντυμένες και φαίνεται να έχουν άποψη για τη μόδα και για το τι τους ταιριάζει. Μου αρέσει που βλέπω καλοντυμένες κυρίες στους δρόμους. Αλλωστε έχω κι Ελληνίδες πελάτισσες. Πέρυσι σχεδίασα το νυφικό της Νάντιας Φειδάκη», αποκρίνεται. Είναι επίσης γνωστό ότι επιμελείται και κάποια από τα εντυπωσιακά φορέματα της αγαπητής στους κοσμικούς κύκλους Ράνα Ζέιν. Η Ράνα συγκαταλέγεται, εξάλλου, στις γυναίκες εκείνες που πιστεύουν ότι το άστρο του Ραμί Καντί θα λάμψει ακόμα πιο έντονα στο παγκόσμιο στερέωμα της μόδας τα επόμενα χρόνια και δεν παραλείπει να του το αναφέρει κάθε φορά που επισκέπτεται το Rami Kadi Maison de Couture στη Βηρυτό



model6
O γεννηµένος στην Αµερική Λιβανέζος σχεδιαστής κατάφερε να βγει νικητής στον ανταγωνισμό με κολοσσούς της µόδας




model7
Διάσημες που λένε «Ναι» στον νεαρό αλλά ήδη σούπερ διάσημο σχεδιαστή: Ράνια Φαουάζ


model8
Κένταλ Τζένερ

model9
Ελενα Περμίνοβα

model10
Ρίτα Ορα

model11
Καμίλα Κοέλιο

model12
Αντριάνα Λίμα




model1
Σάρα Σαμπάιο


model2
Ιζαμπέλ Γκουλάρτ

model3
Τα πάντα είναι δουλεμένα στο χέρι




model54
Χάιντι Κλουμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ