Εργατικό δυστύχημα στην Άρτα: Θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση, καταγγέλλει η οικογένειά του

Εργατικό δυστύχημα στην Άρτα: Θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση, καταγγέλλει η οικογένειά του

Ζητούν απαντήσεις για τον θάνατό του  - Σκοτώθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου στο εργοστάσιο «Ήπειρος»

artadistixima
Συνεχίζεται το θρίλερ με τον ξαφνικό θάνατο του ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά στην Άρτα ο οποίος σκοτώθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου στο εργοστάσιο «Ήπειρος». Η οικογένεια του 29χρονου θεωρεί ότι η υπόθεση επιχειρείται να συγκαλυφθεί με το πρόσχημα ενός ακόμη θανάτου από εργατικό δυστύχημα και αναμένει απαντήσεις. Ήδη την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο της περιοχής αλλά και από συγγενείς και φίλους του 29χρονου ηλεκτρολόγου ο οποίος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία.

Από τη στιγμή της είδησης του θανάτου του 29χρονου Χρήστου, που ήταν γνωστός τόσο στην Άρτα όσο και στο λατρεμένο του χωριό, το Αθαμάνιο, η περιοχή δεν έχει άλλο θέμα συζήτησης. Σύμφωνα με την οικογένεια, τα ερωτήματα που πλανώνται πάνω από την τραγική υπόθεση είναι πολλά και δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από τη μεριά της εργοδοσίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας Θανάσης Καμπαγιάννης και Όλγα Τσουμάνη ανέφεραν: «Πληροφορούμαστε ότι η «Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άρτας» προτίθεται, στην υπό κατάρτιση έκθεση αυτοψίας της, να προβεί σε ατεκμηρίωτες συνολικές κρίσεις όσον αφορά τα αίτια θανάτου του Χρήστου, αποδίδοντας στον ίδιο την ευθύνη της ηλεκτροπληξίας που υπέστη. Θυμίζουμε ότι η αυτοψία της Επιθεώρησης έγινε την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ενώ ο θάνατος του Χρήστου επήλθε το Σάββατο 6 Ιουνίου. Από αυτά και μόνο τα δεδομένα, προκύπτει ότι μεσολάβησε ικανό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η πρόσβαση στο εργοστάσιο (και κατά συνέπεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα, κλπ) ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων της επιχείρησης, καθώς, όταν την Κυριακή 7 Ιουνίου στελέχη του Εργατικού Κέντρου Άρτας έκαναν παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο, δηλώθηκε ότι λόγω αργίας δεν προσήλθε η Επιθεώρηση Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και από τις τηλεοπτικές κάμερες προκύπτει ότι το εργοστάσιο την Κυριακή 7 Ιουνίου ήταν εν λειτουργία.

Με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε αυθαίρετη κρίση, που δεν δηλώνει ρητά και δεν λαμβάνει υπόψιν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ώρα θανάτου μέχρι την αυτοψία, δεν αποσκοπεί στην πραγματική διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Χρήστου, αλλά σε κουκούλωμα. Όσοι σκέφτονται να παρέμβουν με τέτοιο τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης θα έχουν ευθύνες, όχι μόνο ηθικές και υπηρεσιακές, αλλά και ποινικές. Είναι αυτονόητο ότι οι ευθύνες αυτές ανήκουν ακέραια και στις προϊστάμενες αρχές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές εξετάσεις: Για το βιβλίο, τη γραφή και τον ελεύθερο χρόνο τα θέματα σε Γλώσσα και Έκθεση

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η 10χρονη αναγνώρισε τη γυναίκα που την άρπαξε

Δένδιας στο ΘΕΜΑ: Ο Ερντογάν ξέρει πως θα αντιδράσουμε (και δεν θα είμαστε μόνοι)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης