Στο Φισκάρδο η θαλαμηγός που "νίκησε" τον Αμπράμοβιτς!

Στο Φισκάρδο η θαλαμηγός που "νίκησε" τον Αμπράμοβιτς!

Το νέο πλωτό παλάτι του εμίρη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,ξεπέρασε σε μέγεθος εκείνο του Ρώσου μεγιστάνα.

Η Paris και η σαμπάνια...
Στο Φισκάρδο η θαλαμηγός που "νίκησε" τον Αμπράμοβιτς!
Στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς αναμένεται σε λίγες ημέρες  η μεγαλύτερη θαλαμηγός του κόσμου με το όνομα  Azzam.

Έχει μήκος 180 μέτρων και ανήκει στον εμίρη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ. Το Azzam, που στα αραβικά σημαίνει αποφασιστικότητα, καθελκύστηκε τον περασμένο Απρίλιο με το κόστος του να αγγίζει τα 592 εκατ. δολάρια.

Στις 20 Ιουνίου έπεσε για πρώτη  φορά στα νερά, βγαίνοντας από τα διάσημα γερμανικά ναυπηγεία Lurssen, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια.

Κλείσιμο
Το 180 μέτρων σκάφος διαθέτει αίθουσα  κινηματογράφου, γυμναστήριο, τζακούζι, σάουνα, δυο ελικοδρόμια και δυο  πισίνες, ενώ έχει και mini υποβρύχιο για τις καταδύσεις των καλεσμένων. Η σουίτα στην οποία θα διαμένει ο εμίρης έχει θωρακιστεί με αλεξίσφαιρα τζάμια, ενώ η θαλαμηγός διαθέτει και αντιπυραυλικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Azzam διαθέτει πενήντα σουίτες!  Η καθεμιά τους, μάλιστα, έχει τη δική της ξεχωριστή διακόσμηση, ενώ η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει και 120 άτομα προσωπικό.

Το Azzam κατάφερε με τη ναυπήγησή του να «εκθρονίσει» το Eclipse, την 164 μέτρων θαλαμηγό του Ρώσου μεγιστάνα, Ρομάν Αμπράμοβιτς, η οποία πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων θαλαμηγών του κόσμου. Ενώ στην τρίτη θέση έρχεται το 162 μέτρων σκάφος Dubai που ανήκει στον εμίρη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κεφαλονιά και ειδικότερα στο  Φισκάρδο, περιμένουν να δουν από κοντά  το θηριώδες πλωτό παλάτι, ενώ οι αρμόδιες αρχές αναζητούν και  το σημείο όπου θα αγκυροβολήσει ανοικτά του λιμανιού, προκειμένου οι εκλεκτοί καλεσμένοι να επισκεφτούν το νησί του Ιονίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης