Οι συνομιλίες Πυρήνων-Αγγελικής «δείχνουν» τους δολοφόνους του Γκιόλια

Οι συνομιλίες Πυρήνων-Αγγελικής «δείχνουν» τους δολοφόνους του Γκιόλια

Τι ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική αποκωδικοποιώντας τις επικοινωνίες εγκλείστων «Πυρήνων» με την 22χρονη Αγγελική - Σχεδίαζαν την ανασύσταση της «Σέχτας Επαναστατών» - Με πολιτική δήλωση αναμένεται να απολογηθεί ο Χρήστος Τσάκαλος - Αρνούνται τις κατηγορίες η μητέρα και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου

Οι συνομιλίες Πυρήνων-Αγγελικής «δείχνουν» τους δολοφόνους του Γκιόλια
Στον σκληρό πυρήνα της ομάδας που εκτέλεσε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια «έπεσαν» οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής αποκωδικοποιώντας τις επικοινωνίες κάποιων από τα έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με την Αγγελική Σπυροπούλου. 

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, σχεδίαζαν την ενεργοποίηση της «Σέχτας Επαναστατών» με αιχμή του δόρατος τον 38χρονο άνεργο από το Γαλάτσι. Για το λόγο αυτό στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν τον κωδικό «κορώνα» αναφερόμενοι στη Σέχτα Επαναστατών ενώ οι έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο που όπως λένε χαρακτηριστικά «θα τρίβετε τα μάτια σας από όλα όσα θα βγουν στην επιφάνεια τις επόμενες ημέρες». 



Κλείσιμο
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι επικοινωνίες του 38χρονου με το κωδικό όνομα «Ιάσονας», το DNA που βρέθηκε στα δέματα - βόμβες που είχαν αποσταλεί τον τελευταίο χρόνο στο Α.Τ Ιτέας, στον εισαγγελέα Μόκα και στη Δ.Ο.Υ Κορυδαλλού, στάθηκαν αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της συγκεκριμένης ομάδας, κάποια μέλη της οποίας συνελήφθησαν το 2010 και το 2011 και βρίσκονται στη φυλακή για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα (αν δεν είχαν συλληφθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο «Ιάσονας» η Αγγελική Σπυροπούλου και κάποιοι άλλοι οι οποίοι είχαν περιφερειακό ρόλο) θα είχαν πραγματοποιήσει μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων. Τα αιματηρά χτυπήματα θα τα «φόρτωναν» στη Σέχτα Επαναστατών και τα πιο light στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».



Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αντιτρομοκρατική κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χτύπημα στο Α.Τ Ιτέας με το δέμα - βόμβα θα το αναλάμβανε η Σέχτα Επαναστατών και όχι η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που τελικά ανέλαβε την ευθύνη, αν το σχέδιο πήγαινε όπως το είχαν προγραμματίσει και η βόμβα έσκαγε και σκότωνε αστυνομικούς. «Προσπαθούμε να σπάσουμε κωδικούς στα λαπ τοπ και τις κάρτες μνήμης ευελπιστώντας ότι θα βρεθούμε μπροστά σε προκηρύξεις της Σέχτας Επαναστατών» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει: «Αν όλα πάνε καλά ίσως αυτή τη φορά λυθεί το μυστήριο της Σέχτας». 

Στον ανακριτή σήμερα ο Χρήστος Τσάκαλος - Απολογούνται η μητέρα και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου 

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται ο Χρήστος Τσάκαλος, η μητέρα του και η σύντροφος του αδελφού του Γεράσιμου Τσάκαλου. Επίσης στον ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο θα απολογηθεί και ο Γιώργος Πολύδωρος ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. 



Το κατηγορητήριο σε βάρος του Τσάκαλου περιλαμβάνει πράξεις που αφορούν στο σχέδιο απόδρασης μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Τσάκαλος ενώπιον του ανακριτή θα κάνει πολιτική δήλωση και δεν θα απολογηθεί για το σε βάρος του κατηγορητηρίο που αφορά το σχέδιο Γοργοπόταμος και την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού ενώ όπως έχει γίνει γνωστό έχει προχωρήσει και σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τη σύλληψη μελών της οικογένειάς του. Να σημειωθεί ότι για το σχέδιο Γοργοπόταμος και την υπόθεση Ξηρού θα απολογηθεί στον ανακριτή και ο Γιώργος Πολύδωρος. 

Εν τω μεταξύ, στο αυτόφωρο Πειραιά, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία οδηγήθηκαν οι δύο γυναίκες, στο σπίτι των οποίων, στα Περιστέρια Σαλαμίνας, κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου την οποία αναζητούσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι δύο γυναίκες είναι η 60χρονη μητέρα και η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου που μαζί με τον αδελφό του Χρήστο είναι έγκλειστοι ως μέλη των Πυρήνων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες θα αρνηθούν στον ανακριτή τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και αφορούν σε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης