Στην Αθήνα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας

Στην Αθήνα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας

Η ιερή εικόνα της Θεοτόκου τίθεται σε προσκύνηση καθημερινά, από τις 24 Μαρτίου και έως τις 17 Απριλίου

Στην Αθήνα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας
Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός, μετέφερε χθες Τρίτη στην Αθήνα, από τα Ιεροσόλυμα και τον Πάνσεπτο και Θεομητορικό Τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Γεθσημανή τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης.
Η ιερή εικόνα της Θεοτόκου τίθεται σε προσκύνηση καθημερινά, από τις 24 Μαρτίου και έως τις 17 Απριλίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην Πλάκα, προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Η ιστορία της Αγίας Εικόνας
H Αγία Εικόνα της Παναγίας «Η Ιεροσολυμίτισσα», βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος της Γεσθημανής, που αποτελεί τον κενό τάφο της Παναγίας μας (το ονομαζόμενο Κενοτάφιο), αφού ως γνωστόν το σώμα Της ανελήφθη στους Ουρανούς. 
Κλείσιμο
Λέγεται μάλιστα πως και τις τρεις φορές που πλημμύρισε ο Ιερός Ναός στη Γεσθημανή, η εικόνα ανέβηκε μόνη της από τον μαρμάρινο θρόνο που βρίσκεται και στάθηκε στο σύστημα εξαερισμού, χωρίς να στηρίζεται πουθενά! Τα θαύματά της είναι αναρίθμητα, όπου και αν πήγε.
Η θαυματουργή εικόνα έχει ταξιδέψει σε αρκετά μέρη της Ελλάδος προς προσκύνηση, ενώ πιστό αντίγραφο αυτής βρίσκεται στην κωμόπολη Γενισέα της Ξάνθης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης