Νέο κύμα κακοκαιρίας τα Θεοφάνια: Χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας τα Θεοφάνια: Χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Από την Πέμπτη θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός - Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος - Προβλέπονται χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τη Θεσσαλονίκη - Στους -10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας τα Θεοφάνια: Χιόνια σε όλη την Ελλάδα
Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας από την Πέμπτη, με νεφώσεις, βροχές, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια που θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στην Αττική και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Σκανδιναβία αναμένεται να ντύσει στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ ταυτόχρονα, αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ  στη βόρεια Ελλάδα με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και και τους -20 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά και τους -10 στα πεδινά.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Κλείσιμο
«Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω, όμως αυτή τη στιγμή με αυτά που βλέπω στους προγνωστικούς χάρτες δεν γίνεται να μην ανησυχήσω. Όχι τόσο για τα χιόνια που έρχονται, που θα είναι πάρα πολλά ειδικά στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα, αλλά για το κρύο που θα επικρατήσει από την προσεχή Παρασκευή και μετά» τονίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Αντιλαμβάνομαι» συνεχίζει ο μετεωρολόγος «μελετώντας τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σημειωθούν θερμοκρασίες ρεκόρ. Για παράδειγμα πώς θα σας φαινόταν αν ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (από την Παρασκευή και μετά) σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -8 ή -10 °C; Την ίδια ώρα στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους -18 με -20 °C(!!!)».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο «ασχέτως με τις περιοχές που θα χιονίσει, αυτό είναι κάτι που πολλοί θα το ευχαριστηθούν, εγώ ανησυχώ για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα για θέρμανση, για τις ευπαθείς ομάδες, για τους άστεγους και τους ηλικιωμένους. Γι'αυτό και σας ενημερώνω από τώρα και ειλικρινά εύχομαι να μην έρθει αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή ή τουλάχιστον να έρθει πολύ εξασθενημένο».

Όσον αφορά την ημέρα των Θεοφανίων, ο κ. Καλλιανός προβλέπει χιόνια σχεδόν παντού. 

«Το σύστημα έχει ιδιαίτερη δυναμική και έτσι τα χιόνια θα κατέβουν και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Οπότε στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ πυκνά χιόνια σύμφωνα πάντα με τα τελευταία στοιχεία. 

Από το Σάββατο (ανήμερα του Αγίου Ιωάννη) σταδιακά τα χιόνια θα σταματήσουν από τις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν νοτιότερα γεωγραφικά. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε χιόνια στην ανατολική Στερεά (και στο κέντρο της Αθήνας ή και σε παραθαλάσσιες περιοχές του νομού), στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στα νησιά του Αιγαίου. Και όλες αυτές οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα».


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης