Διατηρητέο μνημείο η Ταβέρνα του Λεωνίδα στο Λυγουριό

Διατηρητέο μνημείο η Ταβέρνα του Λεωνίδα στο Λυγουριό

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου γνωστοποίησε τις προθέσεις της λίγες ώρες μετά την κηδεία του Λεωνίδα Λιακόπουλου

Διατηρητέο μνημείο η Ταβέρνα του Λεωνίδα στο Λυγουριό
Την απόφασή της να κυρήξει διατηρητέο μνημείο την Ταβέρνα του Λεωνίδα στο Λυγουριό, εξωτερίκευσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, λίγες ώρες μετά την κηδεία του Λεωνίδα Λιακόπουλου, του ιδιοκτήτη του χώρου που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η Ταβέρνα του Λεωνίδα θα παραμείνει σε λειτουργία και παρ' ότι ο εμπνευστής της έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι, θα περιβάλλεται από την αύρα του και το ιδιαίτερο όσο και μοναδικό κλίμα που τη χαρακτηρίζει.

Η Λυδία Κονιόρδου αποκάλυψε τις προθέσεις της λίγο πριν αρχίσει η παράσταση «Βάκχες» που παρουσίασαν οι σπουδαστές του Λυκείου της Επιδαύρου σε σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα, στο Στάδιο της Επιδαύρου. Μάλιστα, ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες για να γίνει η κήρυξη, σύμφωνα με το τυπικό.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τον ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ικαρος», για την ακρίβεια με την έδρα του στην οδό Βουλής 4 στο Σύνταγμα που κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1997. Αντίστοιχα έχει κηρυχθεί η χρήση του θεάτρου Ολύμπια στην Ακαδημίας. Εκεί που ήταν ως πρόσφατα η στέγη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και που το υπουργείο φρόντισε –επί Ευάγγελου Βενιζέλου το 2003- να κηρύξει τη χρήση του, με την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Κλείσιμο
Η σημερινή υπουργός ήταν θαμώνας της Ταβέρνας του Λεωνίδα, ερμηνεύοντας δεκάδες ρόλους στην Επίδαυρο. Υπάρχει μάλιστα φωτογραφία της στους τοίχους της ταβέρνας με την ίδια να σέρνει τον χορό. Ο Λεωνίδας ήδη από χθες λειτουργεί και πάλι κανονικά, με δημιουργούς να κατακλύζουν την αυλή και το εσωτερικό της ταβέρνας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης