Τεράστια ταλαιπωρία λόγω... πολυκοσμίας για όσους ήθελαν να ψωνίσουν στο παζάρι στο Αϊβαλί

Τεράστια ταλαιπωρία λόγω... πολυκοσμίας για όσους ήθελαν να ψωνίσουν στο παζάρι στο Αϊβαλί

Περίμεναν ώρες στο τουρκικό τελωνείο, που εξυπηρετούσε μόνο ανά δύο άτομα τη φορά, με αποτέλεσμα να μην μείνει τελικά καθόλου χρόνος για ψώνια

Τεράστια ταλαιπωρία λόγω... πολυκοσμίας για όσους ήθελαν να ψωνίσουν στο παζάρι στο Αϊβαλί
Περισσότερα από 1200 άτομα επέλεξαν σήμερα να περάσουν με τα πλοιάρια της γραμμής Μυτιλήνη - Αϊβαλί στην αντικρινή μικρασιατική πόλη προκειμένου να ψωνίσουν από το εκεί παζάρι της Πέμπτης.

Αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αναχωρήσουν με μεγάλη καθυστέρηση (το τελευταίο πλοιάριο αναχώρησε στις 10.30 το πρωί) ενώ οι τελευταίοι βγήκαν από το τελωνείο στο Αϊβαλί στις 2:30 το μεσημέρι. Πολλοί ήταν οι ταξιδιώτες που διαμαρτύρονταν για το ότι ένα ταξίδι διάρκειας μιάμιση ώρας εξελίχθηκε σε ένα «μαραθώνιο» τεσσάρων έως και πέντε ωρών όπου ιδιαίτερα στο τουρκικό τελωνείο με δυο μόλις σημεία θεώρησης εισόδου υποχρεώθηκαν να περιμένουν κάτω από τον ήλιο «χωρίς μια τέντα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς ένα μπουκάλι νερό» όπως χαρακτηριστικά καταγγέλθηκε. Στο τέλος η μετάβαση απέβη άκαρπη αφού δεν υπήρξε ώρα για ψώνια από το παζάρι, μια και στις 5 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η διαδικασία της επιβίβασης τους στα πλοιάρια με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Ας σημειωθεί ότι στο παζάρι στο Αϊβαλί κάθε Πέμοτη μεταβαίνει ένας σημαντικός αριθμός Μυτιληνιών για ψώνια, ενώ ιδιαίτερα σήμερα ο αριθμός των ταξιδιωτών ήταν πολύ μεγαλύτεροςεν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Ας σημειωθεί επίσης, ότι στο λιμάνι της Μυτιλήνης υπήρξε το πρωί κυκλοφοριακή συμφόρηση από όσους κατέβαιναν με τα αυτοκίνητα τους, ενώ γέμισε με παρκαρισμένα αυτοκίνητα όλο το λιμάνι και οι δρόμοι της βόρειας πλευράς της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης