Κοζάνη: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια μνημείου του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

Κοζάνη: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια μνημείου του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

Ο Στάθης Λαζαρίδης είναι ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε σοβαρά στις 5 Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά - Επί οχτώ χρόνια βρισκόταν σε «άγρυπνο κώμα» -Έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μέχρι τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 2015 που άφησε την τελευταία του πνοή

Κοζάνη: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια μνημείου του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη
Τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου του ειδικού φρουρού Ευστάθιου Λαζαρίδη, δωρεά του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Τσοτύλι Δήμου Βοΐου Κοζάνης. Στην επιμνημόσυνη δέηση και στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής, χοροστάτησε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος.

Ο Στάθης Λαζαρίδης είναι ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε σοβαρά στις 5 Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά, σε επιχείρηση εντοπισμού φυτειών κάνναβης, όταν οι αστυνομικοί των ΤΑΕ δέχθηκαν “βροχή” από σφαίρες καλάσνικοφ. Ο 27χρονος ειδικός φρουρός, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. 

Κλείσιμο


Επί οχτώ χρόνια βρισκόταν σε "άγρυπνο κώμα" κι έδινε μάχη, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει ξανά επαφή με το περιβάλλον. Τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 2015, στο 401 νοσοκομείο που νοσηλευόταν, σε ηλικία 35 ετών. 

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννης Μαθιουδάκης μαζί με τον δήμαρχο Βοΐου Δημήτριο Λαμπρόπουλο, ενώ παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην κόρη του άτυχου Στάθη Λαζαρίδη, η οποία σήμερα είναι δέκα ετών. Ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν η σύζυγος και ο πατέρας του Στάθη. 



Σύντομους χαιρετισμούς και ομιλίες απηύθυναν o πρόεδρος του Ομίλου κ. Ιωάννης Μαθιουδάκης, ο ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτ. Μακεδονίας ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας ως εκπρόσωπος του αρχηγού, οι βουλευτές Δημήτριος Δημητριάδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, ο Δήμαρχος Βοϊου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο επίτιμος επιτελάρχης αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατηγος ε.α. Στεφανος Σκότης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ Θεοδωρος Κεραμάς, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Κοζάνης Ζήσης Λιάκος, ο πρόεδρος της ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανακτσίδης, ο πρόεδρος της ενωσης Ειδικών φρουρών Κεντρ. Μακεδονίας Λάζαρος Πουρσαίτίδης, ο εκπρόσωπος της πανελληνιας ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων Ιωάννης Τοτονίδης, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης και ο πρόεδρος της ένωσης αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Κοζάνης Κωνσταντίνος Μπουγάτσιας.



«Η ημέρα αυτή για μένα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη πρώτον, διότι έλκω την καταγωγή μου από το νομό Ρεθύμνου και υπενθυμίζω ότι ο Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, την μνήμη του οποίου τιμούμε σήμερα, τραυματίσθηκε σοβαρά το Νοέμβρη του 2007 στα Ζωνιανά Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Το μνημείο αυτό αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωσή μας ως πολίτες, στη μνήμη του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη και όλων των πεσόντων Αστυνομικών στο βωμό του καθήκοντος» είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, κλείνοντας την ομιλία του με δύο δύο μαντινάδες:

Πάντα τιμούμε Ήρωες και στήνουμε Μνημεία 
σ’ αυτούς που στο καθήκον τους γεννήκανε θυσία

Αθάνατε αείμνηστε Ήρωα Λαζαρίδη 
Όλη η Κοζάνη πάντοτε Θα σ’ έχει για στολίδι.                       

Αιωνία του η μνήμη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης