35ος Μαραθώνιος: Τρεις Κενυάτες στις πρώτες θέσεις

35ος Μαραθώνιος: Τρεις Κενυάτες στις πρώτες θέσεις

Νικητής στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Κενυάτης Samuel Kalalei -  Στην δεύτερη θέση ο Lucas Rotich και τρίτος ο Marc Kiptoi - Πρώτος Ελληνας ο Κώστας Γκελαούζος

35ος Μαραθώνιος: Τρεις Κενυάτες στις πρώτες θέσεις
Τρεις Κενυάτες στις τρεις πρώτες θέσεις του κλασσικού μαραθωνίου. 
Νικητής στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Κενυάτης Samuel Kalalei. Στην δεύτερη θέση ο Lucas Rotich και τρίτος ο Marc Kiptoi.

Στις γυναίκες, η Μπαντάνε Μπεντάτου Χίπρα, από την Αιθιοπία, ήταν η νικήτρια, με χρόνο 2ωρ.34.18.

Από ελληνικής πλευράς η Ουρανία Ρεμπούλη και Κώστας Γκελαούζος αναδείχθηκαν νικητές, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας.
Κλείσιμο

Η Ρεμπούλη ήταν νικήτρια για τρίτη διαδοχική χρονιά, τερματίζοντας σε 2ωρ.49.06. Την ακολούθησαν οι Γλυκερία Τζιατζιά (2ωρ.51.20) και η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (2ωρ.53.55).

Ο Γκελαούζος έβαλε τέλος στο σερί του Χριστόφορου Μερούση, τερματίζοντας σε 2ωρ.27.21. Ο δρομέας από τη Χίο τον ακολούθησε με 2ωρ.28.17 και τρίτος ήταν ο Γιώργος Καραΐσκος με 2ωρ.28.57.


Χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο κατέκλυσαν σήμερα το λεκανοπέδιο για τον 35ο Μαραθώνιο.

Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έδωσε  ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις 08:45, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Νωρίτερα δόθηκε η εκκίνηση του δρόμου των 5 χιλιομέτρων όπου και εκεί οι συμμετοχές ήταν πολλές. Ξεχώρισε αυτή του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος το είχε προαναγγείλλει , λέγοντας ότι αμέσως μετά θα έχουμε και κάλπες, αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της Κεντροαριστεράς. 

Πρώτη στα 5 χλμ. η Ρόουζ Τσελίμο με 16.40 που βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων, το οποίο ήταν 17.10. Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με 17.24, κατέλαβε την δεύτερη θέση και  έδειξε πως η προετοιμασία της εξελίσσεται καλά. Εξίσου ενθαρρυντική εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ανθή Κυριακοπούλου, που ήταν τρίτη με 17.41.
Ο Γιώργος - Μιχάλης Τάσσης ήταν ο αθλητής που κατάφερε να φτάσει πρώτος στον τερματισμό, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση. Ο αθλητής διένυσε την απόσταση σε 14.51, πολύ κοντά στο 14.49 του Χρήστου Καλλία, που είναι ρεκόρ αγώνων από το 2016. Ο Μάρκος Γκούρλιας ήταν εκείνος που ακολούθησε με 15.19 και ο Γιώργος Μίνος τρίτος με 15.24.



«Ο Μαραθώνιος ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είναι μία έννοια πανανθρώπινη. Ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνίες του κόσμου με την ιστορική μνήμη και τελικά με την ταυτότητα του ίδιου του Μαραθώνιου της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθώνιου»
δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν είναι απλώς η κυριότερη έκφραση μαζικού αθλητισμού αλλά και μια σημαντική αφορμή να γνωρίσει όλος ο κόσμος την ιστορική, ζωντανή και δυναμική πόλη της Αθήνας» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.



Πρώτος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων ο Χρήστος Καλλίας με χρόνο 30.50 και ρεκόρ αγώνα! Ο Χρήστος ήταν πέρσι νικητής στον αγώνα 5 χιλιομέτρων, ξανά με ρεκόρ διαδρομής.


Πρώτη στον αγώνα 10 χιλιομέτρων η Ελευθερία Πετρουλάκη, με χρόνο 35.18, νικήτρια στον περσινό αγώνα 5 χλμ.

Η εκκίνηση για τους δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δόθηκε στις 9 στην Ιστορική Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, στο Μαραθώνα.

Η εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων δόθηκε στις 07:45 στη Λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και του αγώνα των Αθλητών Special Olympic Hellas στις 8.50 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου Παιδιών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ δόθηκε στις 10.25 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και του Αγώνα Δρόμου 3χλμ ERGO από τις 10.35 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Όλοι οι δρομείς τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.



























Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των παραπάνω εκδηλώσεων, από τις 05.00 μέχρι τις 17.30 της Κυριακής, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, από την αφετηρία του Μαραθωνίου, στον Μαραθώνα και στους γύρω δρόμους και στη συνέχεια σε όλο το μήκος της διαδρομής (Λ. Μαραθώνος, Λ. Μεσογείων, Φειδιπίδου, Βασιλίσσης Σοφίας, μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο), καθώς και στους κάθετους δρόμους σταδιακά και στις εξόδους της Αττικής Οδού για Ραφήνα και Παλλήνη.

Νωρίς το πρωί, από τις 05.00, υπάρχει πρόβλεψη για αντιδρόμηση της Λ. Μαραθώνος, μόνο για την κίνηση των λεωφορείων και των οχημάτων που θα μεταφέρουν τους αθλητές, με μέγιστη ταχύτητα 30 χιλ. την ώρα.

Κλειστό, επίσης, θα είναι και τμήμα της οδού Μιχαλακοπούλου, καθώς και της οδού Φρατζή, στο Νέο Κόσμο.

Η Β. Όλγας θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η οδός Αρχιμήδους, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στο τμήμα της από πλ. Πλαστήρα έως την οδό Μουσούρου.

Από ώρα 14.30 του Σαββάτου έως τις 20.30 της Κυριακής, θα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από την Β. Όλγας έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα ανόδου και στην Αρδηττού, στο ρεύμα ανόδου, από Λ. Βουλιαγμένης έως την Λ. Β. Όλγας.

Επίσης, από τις από 06.00 ώρα της 10.11.2017 της Παρασκευής, έως την 20.30 της 12.11.2017 θα κλείσουν η Ηρώδου Αττικού και η Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού και της καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Από τις 06.00 της Κυριακής θα διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και τμηματικά μέχρι την Συγγρού και από την άλλη πλευρά την Χαρ. Τρικούπη.

Ταυτόχρονα, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, στο ίδιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Κατά τις ώρες που θα είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι θα απαγορεύεται και η κάθετη διέλευση, εκτός από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

-Λ. Μαραθώνος & Διονύσου (Δήμος Μαραθώνος).
-Λ. Μαραθώνος - Αρτέμιδος - Φειδιππίδου (Δήμος Μαραθώνος).
-Λ. Μαραθώνος & Αγ. Μαρίνας (Δήμος Μαραθώνος).
-Λ. Μαραθώνος & Φλέμινγκ (Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου).
-Λ. Μαραθώνος & Πατριάρχου Γρηγορίου-Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).
-Λ. Μαραθώνος & Έξοδος Αττικής Οδού (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).
-Λ. Μαραθώνος & Λεωφ. Λαυρίου - Κλεισθένους - Κυκλάδων (Σταυρός Αγ. Παρασκευής).
-Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου - Ελπίδος - Χαλανδρίου (Δήμου Αγ. Παρασκευής).
-Λ. Μεσογείων & 17ης Νοέμβρη - Ζωοδόχου Πηγής (Δήμων Χολαργού-Παπάγου & Χαλανδρίου).
-Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου Θεολόγου-Παρίτση (Δήμου Χολαργού -Παπάγου & Ν. Ψυχικού).
-Λ. Μεσογείων & Λ. Δημοκρατίας (Δήμου Ν. Ψυχικού).
-Λ. Μεσογείων & Λ. Κατεχάκη (Αθήνα).
-Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φωκίδος (Αθήνα).
-Λ. Βασ. Σοφίας - Παπαδιαμαντοπούλου (Αθήνα).
-Λ. Βασ. Κων/νου & Βασ. Γεωργίου (Αθήνα), μόνο για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εναλλακτικά δρομολόγια

Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί θα μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια, και συγκεκριμένα:

-Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας)

-Προς Χαλάνδρι, Βριλήσσια κλπ από κόμβο Λεονταρίου -δεξιά Λεωφ. Λαυρίου- κάθετη διέλευση Σταυρού- Κλεισθένους κλπ.

-Προς Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κλπ: Δεξιά Λεωφ. Λαυρίου- αριστερά Τρικάλων (πριν κόμβο Σταυρού)- δεξιά Γραβιάς- δεξιά Αγ. Ιωάννου- αριστερά Τασσοπούλου κλπ.

-Προς Νότια Προάστια: Κόμβο Λεονταρίου - αριστερά Λεωφ. Λαυρίου - δεξιά Λεωφ. Κορωπίου / Βάρης κ.λπ.

-Από Μαραθώνα προς Βόρεια Προάστια - Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο: Μέσω οδού Δημοκρατίας - αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος - δεξιά Χελμού - αριστερά Κρυονερίου - αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.

-Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια: Μέσω Λεωφ. Διονύσου - Αγίου Πέτρου.

Πεζοί και ποδηλάτες δεν επιτρέπεται να διασχίζουν ή να κινούνται στο οδόστρωμα κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.

Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης