Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Ο Αστέριος Γαβότσης παραπέμφθηκε να απολογηθεί κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Διαφθοράς Αχιλλέα Ζήση - Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε πόρους του δήμου προκειμένου να πληρώσει προσωπική αποζημίωση

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, μετά την εις βάρος του δίωξη για κακουργηματική απιστία που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Διαφθοράς Αχιλλέα Ζήση.

Η ποινική δίωξη συνδέεται με αποζημίωση -ύψους 228.000 ευρώ- που φέρεται να πληρώθηκε από τα ταμεία του δήμου Ωραιοκάστρου, με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για δικαστική απόφαση που αφορούσε τον ίδιο τον κ. Γαβότση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 2008 ο κ. Γαβότσης, με την ιδιότητα του δημάρχου Μυγδονίας, είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ως ηθικός αυτουργός επεισοδίων, που είχαν σημειωθεί μία 5ετία νωρίτερα και αφορούσαν τη ματαίωση δημιουργίας ψυχιατρικού νοσοκομείου σε μονοκατοικία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Κατόπιν αυτών, οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας απέστειλαν κατασχετήρια αναφορά σε τράπεζα, διεκδικώντας αποζημίωση που -μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις- έφτανε τις 228.000 ευρώ. Ακολούθησε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε στις 22 Ιουλίου του 2010, τα εξής: «Απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2010 νέου Κ.Α. εξόδων 02.00.6496 με τίτλο αποζημίωση μετά από δικαστική απόφαση και την ενίσχυση του παραπάνω κωδικού αριθμού με το πόσο των 228.345,44 ευρώ από το αποθεματικό» όπως ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο επισυνάφθηκε στην παραγγελία της προκαταρκτικής.

Με βάση το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου. Η ίδια δίωξη στρέφεται, επίσης, εναντίον του προκατόχου του και όσων ήταν υπεύθυνοι εκείνη την περίοδο για τον καταλογισμό των παραπάνω χρημάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης