Έβρος: Παραλίγο στο δρόμο 100 Κούρδοι από το Αφρίν λόγω... ασυνεννοησίας των Αρχών

Έβρος: Παραλίγο στο δρόμο 100 Κούρδοι από το Αφρίν λόγω... ασυνεννοησίας των Αρχών

Λόγω έλλειψης συνεννόησης ανάμεσα στην αστυνομία και τις υπηρεσίες μεταναστευτικής πολιτικής, 106 Κούρδοι από το Αφρίν παραλίγο να βρεθούν στο δρόμο – Την τελευταία στιγμή βρέθηκε προσωρινά καταυλισμός για φιλοξενία 

afrin_3
Ασυνεννοησία μεταξύ αστυνομίας και των υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής, κινδύνεψε να αφήσει στο δρόμο περισσότερους από 100 Σύρους πρόσφυγες, κουρδικής καταγωγής από το Αφρίν, την πόλη στην οποία έχουν εισβάλει τουρκικές δυνάμεις. Ευτυχώς, τελευταία στιγμή ο συντονιστής μεταναστευτικής πολιτικής για τη βόρεια Ελλάδα πληροφορήθηκε το ταξίδι των Κούρδων προς τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και βρέθηκαν, έστω πρόχειρα, καταυλισμοί που τους φιλοξένησαν τη νύχτα.

Οι 106 Κούρδοι από το αιματοβαμμένο Αφρίν, όλοι τους οικογένειες με μικρά παιδιά, αφέθηκαν ελεύθεροι σχεδόν ταυτόχρονα από αστυνομικούς τμημάτων του Έβρου, όπου έμειναν για λίγες ημέρες μέχρι να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν την προσφυγική ιδιότητά τους. Συνήθως αυτή η διαδικασία γίνεται από την υπηρεσία πρώτης υποδοχής που βρίσκεται στο Φυλάκιο Έβρου και ανήκει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου συντονισμένα οι πρόσφυγες να οδηγούνται άμεσα σε δομές, είτε σε κέντρα φιλοξενίας. είτε σε διαμερίσματα στο εσωτερικό της χώρας.

Άγνωστο όμως για ποιον λόγο, αυτή τη φορά η αστυνομία άφησε ταυτόχρονα τους πρόσφυγες, χωρίς να ενημερώσει τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Έτσι οι Κούρδοι κατευθύνθηκαν μαζικά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στα ΚΤΕΛ του Έβρου και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο συντονιστής του προσφυγικού στη βόρεια Ελλάδα Ν. Ράγκος έμαθε τυχαία και συγκεκριμένα από δημοσιογράφο στον Έβρο, το ταξίδι των 100 και πλέον προσφύγων προς τη Θεσσαλονίκη. Χθες τη νύχτα κάλεσε σε σύσκεψη τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εθελοντές και έτσι τελευταία στιγμή οργανώθηκε μεγάλη κινητοποίηση και οι πρόσφυγες βρήκαν στέγη στα κέντρα φιλοξενίας στα Διαβατά και στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης. Αρχικά κατέλυσαν πρόχειρα σε στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται για εκδηλώσεις και στη συνέχεια θα οδηγηθούν για να φιλοξενηθούν σε διάφορες δομές.

Κλείσιμο
Η ερμηνεία που δίδονταν για το κενό συντονισμού μεταξύ αστυνομίας και υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής ήταν ότι η αστυνομία το τελευταίο διάστημα καλείται να διαχειριστεί ιδιαίτερα αυξημένες ροές στην περιοχή, αδικαιολόγητα μεγάλες για την εποχή, δεδομένου ότι ο Έβρος είναι πλημμυρισμένος. Πηγές στον ακριτικό νομό έλεγαν πως τόσο τα τμήματα, όσο και το κέντρο πρώτης υποδοχής είναι γεμάτα, όπως γεμάτες είναι και οι θέσεις στις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης