Φυτεία με εκατοντάδες χασισόδεντρα στη Μονεμβασιά

Φυτεία με εκατοντάδες χασισόδεντρα στη Μονεμβασιά

Συνελήφθησαν ένας 34χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες ηλικίας 42 και 76 χρόνων 

Lakwnia-xasisofyteia
Έναν τεράστιο χώρο μέσα σε δασική έκταση στη Μονεμβασιά είχαν εκχερσώσει και τον είχαν διαμορφώσει για να καλλιεργούν χασισόδεντρα, ένας 34χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες ηλικίας 42 και 76 χρόνων οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Σπάρτης.

Η φυτεία που είχε εντοπιστεί στη θέση Πέτρα Παραδεισίου της κοινότητας Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας και είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, αποτελούνταν αρχικά από 392 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,20 εκατοστών ως 1,10 μέτρου.

Όμως, οι καλλιεργητές λογάριαζαν να την επεκτείνουν ακόμη περισσότερο, όπως φάνηκε από τα 127 δενδρύλλια ύψους 0,10 ως 0,30 εκατοστών που μετέφερε ο 34χρονος για να τα μεταφυτέψει! Και δεν ήταν τα μόνα, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν και άλλα 132 δενδρύλλια ύψους 0,05 ως 0,30 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με 738 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 37 σπόρους και μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ βρέθηκαν και 23 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι στην καλλιέργεια της φυτείας με τα συνολικά 651 χασισόδεντρα συμμετείχαν ο 42χρονος και ο 76χρονος οι οποίοι εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν μαζί με τον αλλοδαπό στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου που τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης