Άμφισσα: «Ηταν η κακιά στιγμή», λέει τώρα ο κρεοπώλης που σκότωσε την 13χρονη τσιγγάνα

Άμφισσα: «Ηταν η κακιά στιγμή», λέει τώρα ο κρεοπώλης που σκότωσε την 13χρονη τσιγγάνα

«Ο θάνατος ενός μικρού παιδιού προήλθε χωρίς να το θέλω», υποστηρίζει ο 34χρονος

amf11
Μια ολόκληρη εβδομάδα στα κακοτράχαλα μονοπάτια και ερημικά ξέφωτα της Γκιώνας κρυβόταν ο κρεοπώλης που πυροβόλησε και σκότωσε την ανήλικη Ρομά στην Άμφισσα.

Επτά ημέρες, έτρωγε ό,τι έβρισκε, και έπινε νερό από το βουνό πριν πεισθεί από το δικηγόρο του Πέτρο Μαντούβαλο να παραδοθεί στις αρχές.

Ο 34χρονος ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, φανερά καταβεβλημένος, παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνομικών, μετανιωμένος για την πράξη του την οποία όμως απέδωσε στις συχνές κλοπές που είχαν συμβεί στην επιχείρησή του, γεγονός που τον «τύφλωσε» όταν αντίκρισε Ρομά - ανάμεσα τους και η 13χρονη - τους οποίους θεωρούσε υπαίτιους.

«Ο θάνατος ενός μικρού παιδιού προήλθε χωρίς να το θέλω. Βρέθηκε σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο αυτής της αντιδικίας που υπήρξε», υποστήριξε ο ίδιος ο 34χρονος.

Υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας και αυστηρά φρουρούμενος ο 34χρονος προσήλθε χτες το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Άμφισσας, καταχειροκροτούμενος από κατοίκους της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Τα χειροκροτήματα των κατοίκων της Άμφισσας στο φερόμενο δράστη κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα εξόργισαν ακόμα περισσότερο τους Ρομά, οι οποίοι ξέσπασαν σε νέες απειλές. Τις προηγούμενες ημέρες Ρομά και συγγενείς της 13χρονης κοπέλας είχαν κηρύξει «πόλεμο» προκαλώντας ζημιές στην επιχείρηση και στο σπίτι του κρεοπώλη, ενώ απειλούσαν με βεντέτα.

Κλείσιμο
Ο 34χρονος κρεοπώλης εντοπίστηκε από τον δικηγόρο και τους συνεργάτες του και μετά από πολύωρη συνομιλία μαζί τους πείστηκε να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

«Είδα έναν άνθρωπο συντετριμμένο, έναν άνθρωπο πιεσμένο που ούτε για αστείο δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί, είναι κι ο ίδιος τραυματισμένος ψυχικά και ήθελε να παραδοθεί και ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές. Ζητά συνεχώς συγγνώμη και λυπάται σαν πατέρας διότι είναι κι αυτός πατέρας. Έχει παραδοθεί πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης όπου είναι η μόνη αρμόδια για να τον τιμωρήσει και θα τον τιμωρήσει» επισήμανε στο protothema.gr ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος.

Όταν ο δικηγόρος συνάντησε στην Γκιώνα τον 34χρονο που έδειχνε αρκετά ταλαιπωρημένος του εξήγησε πως το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνει ήταν να παραδοθεί στις αρχές και η δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ποινή του.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, εμφανίστηκε μετανιωμένος και υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει την 13χρονη.

«Μετά από συνεννόηση και άριστη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές θεώρησα ότι παρά τους κινδύνους και την ψυχική ταλαιπωρία που είχε ο άνθρωπος αυτός, έπρεπε να τον συμβουλέψω να παραδοθεί στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Όποιος κάνει μια άδικη πράξη πρέπει να λογοδοτεί και όχι να κρύβεται. Έτσι, λοιπόν ανέβηκα στο βουνό μαζί με τους συνεργάτες μου, παρόλο που είχε δύσβατους δρόμους, καταφέραμε να τον πλησιάσουμε, να του μιλήσουμε και του δώσαμε να καταλάβει πως ήταν μια άτυχη στιγμή που σκοτώθηκε ένα παιδί» εξήγησε στο protothema.gr ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος δεν μιλά, είναι σκεπτικός πολύ και περιμένει την Πέμπτη για να απολογηθεί. Άνθρωποι που τον συνάντησαν υποστηρίζουν ότι έχει μετανιώσει και το μόνο που λέει είναι ότι «για όλα φταίει η κακιά στιγμή».

Η αστυνομία πάντως παραμένει σε επιφυλακή καθώς φοβάται ακόμη έντονες αντιδράσεις από τους Ρομά οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες κήδεψαν την 13χρονη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης