Αρχαιοκάπηλος με οπλοστάσιο συνελήφθη στην Καβάλα

Αρχαιοκάπηλος με οπλοστάσιο συνελήφθη στην Καβάλα

Ο 51χρονος συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του στην περιοχή Περιγιάλι, όπου βρέθηκαν 21 αρχαία αντικείμενα και τέσσερα παράνομα όπλα

Kavala-arxaia-opla
Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών έχει μπει η παράνομη δραστηριότητα ενός 51χρονου αρχαιοκάπηλου που συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του στην περιοχή Περιγιάλι της Καβάλας, όπου βρέθηκαν 21 αρχαία αντικείμενα και τέσσερα παράνομα όπλα.

Η επιδρομή στην κατοικία του 51χρονου έγινε από τους άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Καβάλας, που είχαν πληροφορίες ότι διακινούσε αρχαιότητες. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν 17 αρχαία νομίσματα, τρία μεταλλικά αγαλματίδια και ένας οξυπύθμενος αμφορέας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένας ανιχνευτής μετάλλων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Κατά τη σύλληψη του δράστη, κατασχέθηκαν επιπλέον τρία πιστόλια διαμετρήματος 7,65mm και ένα διαμετρήματος 6,35mm μαζί με 190 φυσίγγια 7,65 mm. Τα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση.

Η προανάκριση ερευνά τις διασυνδέσεις του 51χρονου που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, ενώ τα αρχαία παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας για να εκτιμηθεί η αρχαιολογική και εμπορική αξία τους, καθώς και η προέλευσή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης