Κάλυμνος: Βρήκαν αρχαία στο σπίτι υπόπτου για ναρκωτικά

Κάλυμνος: Βρήκαν αρχαία στο σπίτι υπόπτου για ναρκωτικά

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν δυο ακέραιοι πήλινοι αμφορείς, ένα τμήμα βάσης ενός ακόμη αμφορέα, μια ακέραιη πήλινη μόνωτη πρόχους και δυο συνανήκοντα τμήματα από μόνωτο αγγείο

Kalymnos-arxaia-narkwtika
Απροσδόκητα ευρήματα έφερε στο φως η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Καλυμνίων στο σπίτι ενός 35χρονου Έλληνα που θεωρούνταν ύποπτος για υπόθεση ναρκωτικών στην Κάλυμνο, καθώς διαπιστώθηκε ότι το είχε μετατρέψει σε... μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων!

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν δυο ακέραιοι πήλινοι αμφορείς, ένα τμήμα βάσης ενός ακόμη αμφορέα, μια ακέραιη πήλινη μόνωτη πρόχους και δυο συνανήκοντα τμήματα από μόνωτο αγγείο, τα οποία ο ίδιος παραδέχθηκε ότι βγάλει από την θάλασσα και ισχυρίστηκε ότι τα κρατούσε ως διακοσμητική γιατί δεν ήξερε ότι ήταν αρχαία!

Ωστόσο, τα αντικείμενα ανήκουν χρονολογικά χρονολογικά στην Ελληνιστική και Βυζαντινή περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Έτσι, κατασχέθηκαν μαζί με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,6 γραμμαρίων και ένα ναρκωτικό χάπι που είχε στο σπίτι του ο 35χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης