Παξοί: Νέα στοιχεία στο φως για το δυστύχημα με το φουσκωτό και θύμα 15χρονο τουρίστα

Παξοί: Νέα στοιχεία στο φως για το δυστύχημα με το φουσκωτό και θύμα 15χρονο τουρίστα

Ο 50χρονος αμερικανός υπήκοος, είχε έγκυρο δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου σκάφους, ωστόσο, φαίνεται πως έδειξε απειρία στην απόφασή του να το κινήσει με επιβάτες παιδιά σε μία στιγμή που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές

140718-skafos-paxoi01-696x465
Σε κατάσταση σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία στους Παξούς μετά τη ναυτική τραγωδία του Σαββάτου με φουσκωτό σκάφος και το θάνατο ενός 15χρονου.

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Γαίου και του Μογοννησίου. Ενας 15χρονος Αμερικανός που επέβαινε σε νοικιασμένο φουσκωτό ταχύπλοο, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του, γλίστρησε, έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο corfupress.gr,  όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 50χρονος αμερικανός υπήκοος, είχε έγκυρο δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου σκάφους, ωστόσο, φαίνεται πως έδειξε απειρία στην απόφασή του να το κινήσει με επιβάτες παιδιά σε μία στιγμή που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές (είχε αέρα και αρκετό κυματισμό, χαρακτηριστικό ήταν ότι είχε απαγορευτικό στο κανάλι μεταξύ Παξών Κέρκυρας).

Το παιδί έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να το παρασύρουν οι προπέλες της 150 ίππων εξωλέμβιας μηχανής.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για δυστύχημα, λόγω του κυματισμού στην περιοχή,. Η προανάκριση των επιβαινόντων στο ταχύπλοο σκάφος διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Παξών συνεχίζεται.

Νέες εικόνες από το ταχύπλοο σκάφος της τραγωδίας

140718-skafos-paxoi01
140718-skafos-paxoi02
140718-skafos-paxoi03
140718-skafos-paxoi04
140718-skafos-paxoi05
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης