Νάξος: Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο που θα χρησιμοποιεί μόνο ντόπια υλικά

Νάξος: Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο που θα χρησιμοποιεί μόνο ντόπια υλικά

Το κατάστημα δεν θα έχει ζυμαρικά-ρύζι-ζάχαρη και πολλά από τα κλασικά υλικά των εστιατορίων

nax
Η Νάξος πρωτοπορεί και πάλι συνδυάζοντας την παράδοση με την ανάπτυξη. Το πρώτο ελληνικό εστιατόριο του οποίου τα πιάτα θα είναι εξολοκλήρου από τοπικά προϊόντα, δημιουργήθηκε στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, που έχει να επιδείξει μία μεγάλη γκάμα από ντόπιες λιχουδιές.

Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «1926» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είναι πλέον γεγονός καθώς θα χρησιμοποιεί για πρώτη ύλη όλα τα τοπικά προϊόντα του νησιού τα οποία φυσικά και γνωρίζει όλη η Ελλάδα.

Ένας νησί όπως είναι η Νάξος, με τόσο πολύ τουρισμό, θα χρησιμοποιήσει το καλό brand name των τοπικών προϊόντων του δημιουργώντας πιάτα αλλά και ροφήματα-αφεψήματα αποκλειστικά από ντόπια προϊόντα.

IMG_4301

Κλείσιμο
Το εστιατόριο αναμένεται να γίνει το απόλυτο στέκι για ντόπιους και τουρίστες οι οποίοι θα μπορούν να αγοράσουν αυτό το οποίο έφαγαν και ήπιαν από το πρατήριο της Ένωσης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης στο protothema.gr, ο επισκέπτης του «1926» θα έχει την επιλογή να διαλέξει πιάτα και ροφήματα των οποίων τα υλικά τους θα προέρχονται αποκλειστικά από την Ναξιώτική Γη.

«Το κατάστημα, είναι ένα εγχείρημα το οποίο το πραγματοποιούμε για πρώτη φορά και είναι ίσως το μοναδικό μαγαζί σε αυτό το στυλ σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς θα δημιουργεί εδέσματα μόνο με προϊόντα Νάξου. Ένας επισκέπτης δεν θα βρει ζάχαρη, καφέ και ζυμαρικά ότι παράγει η Νάξος θα υπάρχει εδώ και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής ότι γευτεί στο εστιατόριο της Ένωσης, θα μπορεί να το αγοράσει για το σπίτι του από το πρατήριο του Συνεταιρισμού μας ή ακόμα και από το e-shop της Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά.

IMG


Ο δημιουργός και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις επιλογές και τον δύσκολο συνδυασμό των υλικών, είναι ο Ναξιώτης σεφ Βαγγέλης Βενιέρης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το εστιατόριο είναι ιδιαίτερο μιας και τα προϊόντα του νησιού θα μπορούν πλέον να δοκιμάζονται απευθείας από τους ενδιαφερόμενους ενώ τόσο τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται όσο φυσικά και η εκτέλεση των συνταγών θα μπορούν να βρίσκονται στην διάθεση του καταναλωτή.

«Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου καταστήματος είναι ότι δεν θα σερβίρονται προϊόντα τα οποία δεν παράγονται στο νησί. Το κατάστημα θα δουλέψει μόνο με τοπικά προϊόντα Νάξου μικρών και μεγάλων παραγωγών. Παράδειγμα δεν θα έχει καθόλου ζυμαρικά και ρύζι μιας και δεν παράγει το νησί. Μόνο τοπικά προϊόντα πιστοποιημένα, υγιεινά, ποιοτικά και απόλυτα ασφαλή. Το ότι δεν χρησιμοποιούνται όλα τα μπαχαρικά η τα μυρωδικά που έχουμε συνηθίσει δεσμεύει λίγο τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων αλλά τα υλικά μας είναι αρκετά και λόγο της ποιότητας τους, η οποία διαφέρει κατά πολύ από την μαζική παραγωγή, όποιος θα δοκιμάσει θα διαπιστώσει ότι το αποτέλεσμα σε ένα πιάτο θα είναι καλύτερο από το συνηθισμένο. Τα πιάτα θα είναι πιο απλά αλλά θα έχει καθαρές γεύσης της Ναξιώτικης γης» τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης