Κρήτη: Βρετανός δώρισε απινιδωτές σε ντόπιους επειδή του «έσωσαν» το σπίτι από πυρκαγιά

Κρήτη: Βρετανός δώρισε απινιδωτές σε ντόπιους επειδή του «έσωσαν» το σπίτι από πυρκαγιά

Ένας Βρετανός θέλοντας να εκφράσει την αγάπη του για την Κρήτη και να ευχαριστήσει τους ντόπιους που τον βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε πρόπερσι στο σπίτι του, αποφάσισε να προσφέρει φορητούς απινιδωτές στην περιοχή στην οποία μένει

vre_09
Είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που οι πράξεις τους «μιλούν από μόνες τους» και αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για όλους.

Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που κατάγονται από άλλη χώρα, αλλά έχουν αγαπήσει την Κρήτη και το αποδεικνύουν έμπρακτα και με κάθε ευκαιρία. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή ενός Βρετανού, ο οποίος έχει σπίτι στην Αγία Γαλήνη, όπου περνά μεγάλο διάστημα του χρόνου.

Ο ίδιος, θέλοντας να εκφράσει την αγάπη του για τον τόπο, που τον φιλοξενεί και τον έχει «αγκαλιάσει» αποφάσισε μετά από σχετική συνεννόηση να προσφέρει φορητούς απινιδωτές στην περιοχή στην οποία μένει. Αιτία για αυτή την απόφαση του – πέρα από την αδιαμφισβήτητη αγάπη του για την Κρήτη – ήταν η διάσωση του σπιτιού του, με τη συνδρομή των ντόπιων, από μια μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει πρόπερσι.

vre_08


Η προσφορά του έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό και οι απινιδωτές αυτοί έχουν πλέον παραληφθεί!

Κλείσιμο
Μια ακόμη πράξη, εξίσου σπουδαία όμως έγινε και από την πλευρά του προέδρου της Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη, ο οποίος βλέποντας ότι η περιοχή του έχει ήδη τέσσερις, αποφάσισε να δωρίσει τους νέους απινιδωτές στο Ρέθυμνο, σε συνεννόηση με τον Βρετανό φιλέλληνα, το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκη, αλλά και τις τοπικές Υπηρεσίες της πόλης, που ζήτησαν οι ίδιες τους απινιδωτές, με στόχο να καλύψουν το έλλειμμα που υπάρχει.

Και οι τέσσερις στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες φυσικά από ότι η Αγία Γαλήνη. Ο κ. Μανώλης Φουντιδάκης λοιπόν ήρθε σε επαφή και θα δώσει τους απινιδωτές, που θα τοποθετηθούν στο Ρέθυμνο.

Ο ένας βρίσκεται ήδη στο Λιμενικό Ταμείο για να υπάρχει στην παραλιακή ζώνη της πόλης (στο Δελφίνι). Δύο ακόμη δίνονται σήμερα (ο ένας εξ αυτών στην Αντιπεριφέρεια παρουσία του προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας του κ. Βόζογλου) και ένας τέταρτος θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία!
Όλοι τοποθετούνται λοιπόν σε εξαιρετικά σημεία, καθώς από εκεί περνάνε χιλιάδες πολίτες και τουρίστες, ενώ είναι κοντά πολλές Υπηρεσίες.

vre_001


«Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να υπάρχουν σε τέσσερα ακόμη σημεία απινιδωτές, προκειμένου να σωθεί μια ζωή, ένας άνθρωπος που μπορεί να κινδυνεύσει. Επειδή το Ρέθυμνο είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλές ανάγκες, προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση», σημειώνει ο κ. Φουντιδάκης, ο οποίος λέει ότι στην Αγία Γαλήνη, οι ανάγκες καλύπτονται από τους ήδη υπάρχοντες απινιδωτές.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που είναι από την Αγγλία, μας ρώτησε πως μπορεί να βοηθήσει τον τόπο. Εμείς του είπαμε να πάρει δύο απινιδωτές για να τους χρησιμοποιήσουμε. Και έτσι τους αγόρασε και μας τους δώρισε», κατέληξε ο κ. Φουντιδάκης.

«Ο Βρετανός που έρχεται πολύ τακτικά στην Κρήτη, μένοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο νησί μας, με τον τρόπο του ενισχύει πλέον το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, τον Ερυθρό Σταυρό και όλες τις τοπικές Υπηρεσίες, προκειμένου να έχουν ένα όπλο ακόμη στη διάθεση τους για να σώζουν ζωές», συμπλήρωσε.

Μάλιστα ο κ. Γιώργος Κακλαμάνος, πρόεδρος και επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Νομου Ρεθύμνου είπε πως είναι μια πολύ σημαντική προσφορά. «Είναι ευχάριστο που γίνονται τέτοιες κινήσεις. Ως απλός πολίτης αισθάνομαι πιο ασφαλής με την ύπαρξη αυτών των μηχανημάτων στην πολη. Ενώ ειναι σημαντικό που ολοένα και περισσότερες Υπηρεσίες και επιχειρήσεις, εξοπλίζονται με απινιδωτες»

Πηγή:  ekriti
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης