Πειραιάς: Βόμβα μέσα σε τσάντα προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη

Πειραιάς: Βόμβα μέσα σε τσάντα προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη

Τις έρευνες για την έκρηξη της βόμβας έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών - Αυτόπτες έκαναν λόγο για άτομο που άφησε ένα αντικείμενο στην  είσοδο του κτηρίου - «Σαρώνουν»  το υλικό των καμερών οι Αρχές - Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές

4529995
Εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε τσάντα, προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα σε κτίριο στον κέντρο του Πειραιά στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων 10 και Νοταρά κοντά στα δικαστήρια.

Η περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση παραμένει αποκλεισμένη, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Στο κτίριο όπου οι δράστες άφησαν τη τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, στεγάζονται πολλά δικηγορικά γραφεία και η ΔΟΥ Πειραιά. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

4529996


Το χρονικό της έκρηξης

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν την έκρηξη ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στο σημείο, ένα άτομο αποβιβάστηκε, άφησε κάτι στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια επέστρεψε στο αυτοκίνητο, το οποίο απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε η έκρηξη από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές όχι μόνο στο κτήριο, καθώς και σε παρακείμενα, όπου στεγάζονται η ΔΟΥ Πειραιά, ένα υποκατάστημα τραπέζας, ένα ξενοδοχείο και γραφεία. Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.




Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

Ισχυρή έκρηξη έξω από κτήριο στον Πειραιά (1)

Κλείσιμο
Ισχυρή έκρηξη έξω από κτήριο στον Πειραιά (2)

ekriksi-peiraias02
ekriksi-peiraias03
ekriksi-peiraias04

4529997
4530006

4530002
4530001
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης