Χειροπέδες στους «ποντικούς» που άδειαζαν σπίτια στην Ηλεία

Χειροπέδες στους «ποντικούς» που άδειαζαν σπίτια στην Ηλεία

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους πέντε δράστες ηλικίας 24 ως 41 χρόνων

Amalaiada-klopes
Πλήθος διαρρήξεων σε σπίτια και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας είχε διαπράξει τις τελευταίες 15 ημέρες μια πενταμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας . Μέχρι στιγμής έχουν διαλευκανθεί οκτώ περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν ακόμη «ορφανά» κλοπιμαία.

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους πέντε δράστες ηλικίας 24 ως 41 χρόνων και τους πέρασαν χειροπέδες. Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, κλεμμένα οικοδομικά και γεωργικά εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, μπαταρίες οχημάτων και δοχεία ελαιολάδου. Πολλά από αυτά αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στο τμήμα Ασφαλείας για να τα αναγνωρίσουν τα θύματα κλοπών.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις κλοπές στο Χάβαρι, τρεις στην Αμαλιάδα και μια στην Κεραμυδιά, όπου τα μέλη της σπείρας χτύπησαν σταθμευμένα χωματουργικά μηχανήματα και άρπαξε μπαταρίες και εργαλεία, τις αποθήκες ενός εξοχικού απ’ όπου άρπαξαν ηλεκτρικά μηχανήματα και εργαλεία, ενός αγροκτήματος απ’ όπου πήραν γεωργικά μηχανήματα, ενός εξοχικού από το οποίο έκλεψαν δέκα τενεκέδες με ελαιόλαδο και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και άλλης μιας μονοκατοικίας από την οποία «σήκωσαν» τρία δοχεία ελαιολάδου χωρητικότητας 400 λίτρων. Ακόμη, έκλεψαν από ένα νεόκτιστο σπίτι ένα ηλεκτρικό ψυγείο και δυο φορές ένα εξοχικό από το οποίο πήραν ηλεκτρικά και οικοδομικά εργαλεία, μεταλλικές σκαλωσιές, ακόμη και τα… τραπέζια, τις καρέκλες και τα ρούχα των ενοίκων!

Οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, ενώ προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που έχουν διαπράξει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης