Δεκάδες νέοι μετανάστες και πρόσφυγες σε Λέσβο, Σάμο και Αλεξανδρούπολη

Δεκάδες νέοι μετανάστες και πρόσφυγες σε Λέσβο, Σάμο και Αλεξανδρούπολη

Επιχείρηση του Λιμενικού και της Frontex σε τρία διαφορετικά σημεία και διαδρομές

limeniko
Αύξηση των προσφυγικών ροών και δη σε διάφορα σημεία παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι άνδρες του Λιμενικού και οι δυνάμεις της Frontex εντόπισαν δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες να επιχειρούν το πέρασμα στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τις διαδρομές προς Λέσβο, Σάμο, αλλά και στο θρακικό πέλαγος.

Πιο συγκεκριμένα, πλοάριο που μετέφερε 26 αλλοδαπούς, εντοπίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι. Στο σκάφος επέβαιναν και δύο διακινητές, ηλικίας 25 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Frontex.

Την Κυριακή το πρωί επίσης, το Λιμενικό εντόπισε στο Θρακικό Πέλαγος φουσκωτό σε κακή κατάσταση με 33 άτομα, τα οποία διαδώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στην τρίτη περίπτωση, σκάφος της Frontex εντόπισε βόρεια της Σάμου ένα πλοιάριο με 44 πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους περισυνέλλεξε και μετέφερε στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.

Μόνο στις τρεις παραπάνω επιχειρήσεις εντοπίστηκαν συνολικά 103 άτομα τα οποία επιχειρούσαν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, από τρία διαφορετικά σημεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης