Κύπρος: Καλά στην υγεία τους τα δύο 11χρονα αγόρια - Ο δράστης απείλησε να τα σκοτώσει

Κύπρος: Καλά στην υγεία τους τα δύο 11χρονα αγόρια - Ο δράστης απείλησε να τα σκοτώσει

Εξετάστηκαν από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο - Ο 35χρονος απαγωγέας φέρεται να είχε ναρκώσει τα παιδιά

paidia
Καλά στην υγεία τους είναι τα δύο 11χρονα αγόρια που είχαν απαχθεί σήμερα το πρωί από έναν 35χρονο στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρες στην Λάρνακα. 

Το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις καθώς η κατάστασή τους είχε εγείρει υποψίες ότι ο δράστης της απαγωγής τα είχε ναρκώσει. Ο απαγωγέας διέμενε στην πολυκατοικία που εντοπίστηκε, μαζί με άλλο ένα άτομο, ενώ στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ένα από τα παιδιά της παρέας που προσέγγισε το πρωί. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν είχε συνεργό.

Η απαγωγή έγινε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρες στη Λάρνακα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, υποδυόμενος τον δάσκαλο, απευθύνθηκε σε μια ομάδα παιδιών και τους ζήτησε βοήθεια για να μεταφέρουν δήθεν κάποια βιβλία, λέγοντα πως είναι δάσκαλος Γεωγραφίας. Από την ομάδα των παιδιών προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τα δύο μόνο και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους η τύχη τους. Όπως ανέφερε ένας από τους δύο μαθητές στην Αστυνομία, ο απαγωγέας τα απείλησε, λέγοντας: «Κάτσετε, αλλιώς θα σας σκοτώσω».

Τα δύο παιδιά, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης που απήχθησαν κατάγονται από την Ελλάδα και οι γονείς τους (0 πατέρας του Σταματάκη και η μητέρα του Ντόγκλη) εργάζονται μαζί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ως ιατρός και νοσηλεύτρια.

Πώς εντοπίστηκαν τα παιδιά  και ο απαγωγέας

Η αστυνομία έπετια από πληροφορία που έδωσε πολίτης έφτασε στον εντοπισμό των δύο 11χρονων παιδιών και τη σύλληψη του ανθρώπου που τους απήγαγε.

Κλείσιμο
Ο πολίτης, ακούγοντας την περιγραφή του δράστη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενημέρωσε τον αδελφό του, ο οποίος πήγε στην πολυκατοικία. Αφού συζήτησαν, τότε τηλεφώνησαν στην αστυνομία.

Σε λίγη ώρα, πήγαν στη πολυκατοικία δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν τον απαγωγέα με τα αγόρια, τα οποία ήταν ναρκωμένα. Ο ένας αστυνομικός έμεινε με τον δράστη, ο οποίος δεν έδειξε να αντιδράει και ο άλλος πήρε τα παιδιά. Δεν υπήρχε άλλο άτομο στο σπίτι.

Ο δράστης είναι 35 ετών και δεν απασχόλησε ποτέ την αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τον έβλεπαν το πρωί να βγάζει βόλτα τους σκύλους του, ενώ ένας παρατήρησε ότι άλλαζε συχνά τις πινακίδες του αυτοκινήτου του. Μάλιστα παρατήρησαν ότι χθες φορούσε μπερέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης