Αλλοδαποί καλλιεργούσαν 219 χασισόδεντρα στην Αράχωβα

Αλλοδαποί καλλιεργούσαν 219 χασισόδεντρα στην Αράχωβα

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες - Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν συνολικά 7.000 ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, έξι κινητά και διάφορα προσωπικά έγγραφα που εξετάζονται

Livadeia-xasisofyteia
Σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή της Αράχωβας, μέσα σε ένα ρέμα δίπλα στο κανάλι του Μόρνου, εντόπισε το πλήρωμα του ελικοπτέρου της Αστυνομίας έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου καλλιεργούνταν μεγάλη χασισοφυτεία, ενώ 100 μέτρα πιο μακριά οι καλλιεργητές είχαν στήσει... κατασκήνωση και παρατηρητήριο!

Όταν έφτασε το επίγειο κλιμάκιο ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Λιβαδειάς, βρήκε συνολικά 216 δενδρύλλια κάνναβης ύψους δυο ως 2,50 μέτρων και κατέσχεσε διάφορα είδη ένδυσης και υγιεινής μαζί με αγροτικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές. Στην αυτοσχέδια κατασκήνωση, βρέθηκαν άλλα τρία χασισόδεντρα ύψους περίπου ενός μέτρου, διάφορα τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης και επιβίωσης.

Από τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό, ταυτοποιήθηκαν ως καλλιεργητές της φυτείας δύο αλλοδαποί ηλικίας 33 και 48 χρόνων σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα από την ανακρίτρια Πρωτοδικών Λιβαδειάς και συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση, ο πρώτος σε περιοχή της Λιβαδειάς και ο δεύτερος στην Αράχωβα με την βοήθεια αστυνομικών του τοπικού σταθμού. Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν συνολικά 7.000 ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, έξι κινητά και διάφορα προσωπικά έγγραφα που εξετάζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης