Όλη η απολογία του δολοφόνου του φαρμακοποιού: Οι λευκές επιταγές, οι τόκοι και ο «τρίτος άνθρωπος»

Όλη η απολογία του δολοφόνου του φαρμακοποιού: Οι λευκές επιταγές, οι τόκοι και ο «τρίτος άνθρωπος»

«Θα σας τα πω όλα...» ξεκινά την προανακριτική του απολογία στην Αστυνομία ο 51χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία του Βασίλη Φλώρου - Η συγκλονιστική περιγραφή για το πως βρέθηκε να χρωστά 300.000 ευρώ, πως απέκτησε το όπλο του εγκλήματος και η εμπλοκή του έγκλειστου στις φυλακές δικηγόρου

farmakopoios-eglima_main01
Με λεπτομέρειες που συγκλονίζουν και στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή τρίτου προσώπου αναφέρθηκε στην απολογία του στους αστυνομικούς ο 51χρονος κατασκευαστής που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 57χρονο φαρμακοποιό στο Νέο Ψυχικό στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην πολυσέλιδη κατάθεση που ξεκινά με τη φράση “θα σας τα πω όλα τώρα...”, ο αρχιτέκτονας υποστηρίζει πως τα χρήματα ουσιαστικά τα έχει δανείσει ο Βασίλης Φλώρος σε έναν έγκλειστο δικηγόρο που τον αποκαλεί “τοκογλύφο” αναφέροντας πως έμπλεξε από την αφέλεια του να υπογράψει λευκές επιταγές στον φαρμακοποιό προκειμένου αυτός να δικαιολογεί στη γυναίκα του τα χρήματα που δάνειζε στον δικηγόρο.

Υποστηρίζει δε, ότι από αυτή την ιστορία έχασε τον ύπνο του, ήταν σε απόγνωση και δεν ήξερε τι να κάνει επισημαίνοντας ότι πριν ένα χρόνο βρήκε στο πατρικό του στην Κομοτηνή ένα όπλο αντίκα που ανήκε στον πατέρα του και αντάλλαξε με ένα κανονικό περίστροφο στο φωτογραφείο ενός τύπου στην Αγία Παρασκευή καθώς είχε πάρει την απόφαση να σκοτώσει τον Βασίλη Φλώρο ενώ μετά την πράξη του πήγε σε ένα μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου.

"Ο εντολέας μου, είναι συγκλονισμένος από την πράξη του. Δεν είναι σε θέση, αυτη τη στιγμή, να πει τίποτε παραπάνω, καθόσον η ψυχολογική του κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική. Ξερει ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει
το καθήκον της και δεν παύει να ζητά συγγνώμη απ΄ όλους.. Ολα θα ειπωθούν, για τους λόγους και τις αιτίες που τον οδήγησαν εκεί, όταν έρθει η στιγμή" τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος του αρχιτέκτονα κ. Πέτρος Πανταζής.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας οι αστυνομικοί είχαν δει όλες τις κινήσεις από τις κάμερες, είχαν τη διαδρομή του και συνεπώς ήταν πολύ εύκολο να λύσουν το γρίφο και να φθάσουν στα ίχνη του. “Από την εξέταση ατόμων τον συγγενικού περιβάλλοντος του θύματος προέκυψε ότι, οι μόνες διαφορές που είχε το θύμα ήταν οικονομικής φύσεως και αφορούσαν, τη μεν πρώτη σε αντιδικία με το ελληνικό δημόσιο σχετικά με την απόκτηση ενός οικοπέδου στην περιοχή Γλύστρα του Ν. Λακωνίας, η δε δεύτερη, στο δάνειο μεγάλου χρηματικού ποσού στον κατηγορούμενο. 'Οσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, προέκυψε ότι ο Φλώρος με τον κατηγορούμενο ήταν οικογενειακοί φίλοι από το έτος 1986. Στα πλαίσιο της φιλικής αυτής σχέσης, το έτος 2008, ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από το Φλώρο να του δανείσει το χρηματικό ποσό των -300.000- ευρώ, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα με την κατασκευαστική εταιρεία που διατηρούσε. Ο Φλώρος τουέδωσε το ανωτέρω ποσό υπό μορφή τραπεζικών επιταγών, με τον όρο να του το επιστρέψει μέχρι τα τέλη τον έτους 2010”.

Όλη η απολογία

Κλείσιμο
“Εδώ και καιρό με βασανίζει μία σκέψη, πως έκανα εγώ αυτό το κακό στον Φλώρο. Ακόμη, δεν μπορώ να καταλάβω πως έκανα εγώ κάτι τέτοιο. Έφτασα όμως σε απόγνωση και δυστυχώς, ό,τι έκανα το έκανα χωρίς να το σκεφτώ. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω.

Πριν σας πω τι έγινε εκείνη την ημέρα να σας πω ότι έχω τελειώσει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτό το κομμάτι, γιατί πριν δέκα χρόνια έφτιαξα μία «Ο. Ε.„ που ασχολούνταν με οικοδομές. Δυστυχώς, όμως, η εταιρία δεν πήγε καλά και πριν έξι με επτά χρόνια έκανα διακοπή εργασιών. Από τότε είμαι άνεργος και βοηθάω τη γυναίκα μου που είναι αρχιτέκτονας μηχανικός.
apologia01

Με τη γυναίκα μου έχουμε τρία παιδιά. Ήμασταν μία ευτυχισμένη οικογένεια μέχρι που έμπλεξα οικονομικά με τον δικηγόρο (σ.σ αναφέρει το όνομα του) και τον Φλώρο. Τον Φλώρο τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια, γιατί σπούδαζε μαζί με τον αδερφό μου φαρμακευτική στην Ιταλία. Ο αδερφός μου αυτοκτόνησε το 1998, όμως με το Φλώρο συνεχίζαμε να έχουμε επαφές. Ο δικηγόρος, που απ' ό,τι έχω μάθει είναι φυλακισμένος στη Χαλκίδα για οικονομικά εγκλήματα. Ο δικηγόρος είναι αδερφός της γυναίκας του αδερφού του πατέρα μου. ]Είμαστε δηλαδή συγγενείς εξ αγχιστείας.

Πριν αρκετά χρόνια ο δικηγόρος μου ζήτησε κάποια λεφτά δανεικά, του τα έδωσα και αυτός μου τα επέστρεφε σιγά, σιγά. Δεν θυμάμαι να σας πω το ποσό, όμως Θυμάμαι ότι στην αρχή ήταν συνεπής, σιγά σιγά, όμως σταμάτησε να μου επιστρέφει τα δανεικά. Η δουλειά του δικηγόρου ήταν τοκογλύφος. «Εσπαγε» επιταγές, δηλαδή άνθρωποι που είχαν ανάγκη από μετρητά και είχαν στα χέρια τους επιταγές, πήγαιναν στον δικηγόρο, αυτός τους έδινε ένα χρηματικό ποσό, δηλαδή αν είχαν μία επιταγή αξίας -500- ευρώ, ο δικηγόρος έδινε τα -400- εύρώ και αυτός εισέπραττε το χρηματικό ποσό της επιταγής, όταν έληγε. Κέρδιζε λοιπόν -100- ευρώ στο παράδειγμα που σας είπα. 'Οπως καταλάβετε για να κάνει τη δουλειά αυτή ο δικηγόρος ήθελε μετρητά. Επειδή εγώ δεν τα είχα του σύστησα τον Φλώρο. Εξήγησα στο Φλώρο τι δουλειά έκανε ο δικηγόρος και ο Φλώρος. δέχτηκε να του δανείσει κάποια χρήματα.
apologia02

Στην αρχή ο δικηγόρος ήταν συνεπής απέναντι στο Φλώρο, όπως και με εμένα, όμως σίγα σιγά σταμάτησε να επιστρέφει τα δανεικά. Κάποια στιγμή το κεφάλαιο που είχε δανείσει ο Φλώρος στον δικηγόρο είχε φτάσει στα 300.000 ευρώ. Παρ' όλα αυτά όμως, όπως μου είχε εκμυστηρευτεί ο Φλώρος ήθελε το κεφάλαιο που είχε δανείσει στον δικηγόρο να φτάσει στις -500.000- ευρώ, γιατί όπως καταλαβαίνετε ο Φλώρος, θα λάμβανε ακόμη μεγαλύτερο τόκο για αυτό το ποσό.

Πως έμπλεξα εγώ σε αυτή την ιστορία; 'Εμπλεξα επειδή είμαι αφελής. Κάποια στιγμή ο δικηγόρος επειδή ήταν απατεώνας δεν μπορούσε να έχει μπλοκ επιταγών. Ζήτησε λοιπόν ο Φλώρος από εμένα να του δίνω «λευκές» επιταγές για να μπορεί να δικαιολογεί στη γυναίκα του τα λεφτά που δάνειζε στον δικηγόρο. Δηλαδή με απλά λόγια, αν τον ρωτούσε η γυναίκα του, που έχει δώσει τα λεφτά, ο Φλώρος θα της έδειχνε τις επιταγές που του είχα δώσει εγώ και θα έλεγε ότι τα είχε δανείσει σε μένα και ότι ως εγγύηση για το ποσό που μου δάνεισε, πήρε από εμένα τις επιταγές. Εννοείται ότι η γυναίκα του δεν ήξερε τίποτα για τις δουλειές αυτές που έκανε ο άντρας της. Για την εξυπηρέτηση αυτή εγώ θα έπαιρνα κάτι Ψίχουλα.

'Οπως σας είπα λοιπόν και πριν ο δικηγόρος από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να επιστρέφει τα λεφτά και ο Φλώρος αναγκάστηκε να σφραγίσει τις επιταγές που ήταν στο όνομά μου. Βρέθηκα λοιπόν, από το πουθενά και / για το τίποτα να χρωστάω στο Φλώρο -300.000- ευρώ σε επιταγές, λεφτά που όπως  σας είπα δεν τα είχα πάρει εγώ άλλα ο δικηγόρος. Εδώ και επτά χρόνια λοιπόν έχουμε ξεκινήσει δικαστήρια με τον Φλώρο. Έχουν βγει διάφορες αποφάσεις, όλες καταδικαστικές για εμένα, αλλά αυτό που πραγματικά με στεναχώρησε ήταν ότι εξ’ αιτίας μου έφαγε και η γυναίκα μου ένα χρόνο φυλακή για ηθική βλάβη σε βάρος του Φλώρου και σα να μην έφταναν τα 300.000 ευρώ, μας ζητούσε και από άλλα 50.000 από εμένα και τη γυναίκα μου για ηθική βλάβη.
apologia03

Το Φεβρουάριο του 2019 με απόφαση δικαστηρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το σπίτι που μένω με την οικογένειάμου στην οδό ..... στη Γλυφάδα και έπεται και συνέχεια γιατί το ποσό είναι μεγάλο και θα μπουν σε πλειστηριασμό και τα υπόλοιπα ακίνητά μου. Καταλαβαίνεται ότι για λεφτά που δεν πήρα εγώ η οικογένειά μου θα ζήσει στο δρόμο. Αυτό με ισοπέδωσε ψυχολογικά, γιατί δεν βρήκα το δίκιο μου ούτε στα δικαστήρια που απευθύνθηκα. Για να καταλάβετε υπάρχει ένορκη βεβαίωση του δικηγόρου ότι αυτός δανείστηκε τα λεφτά από το Φλώρο, αλλά και αυτό δεν το έλαβε καν υπόψιν του το Δικαστήριο. Έχασα τον ύπνο μου, δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση.


Το όπλο 
Κάποια στιγμή πριν ένα χρόνο περίπου βρήκα στο πατρικό μου στην Κομοτηνή, ένα όπλο-αντίκα του πατέρα μου. Επειδή εκείνο τον καιρό δεχόμουν κάποια ανώνυμα απειλητικά μηνύματα και φοβόμουν για τη ζωή μου και τη ζωή των παιδιών μου, έψαξα και βρήκα ότι στην Αγία Παρασκευή, στην οδό ..... υπάρχει ένας φωτογράφος, που θα μπορούσα να ανταλλάξω το όπλο-αντίκα με ένα λειτουργικό όπλο. Πράγματι, πήγα τον βρήκαν του έδωσα την αντίκα και μετά από περίπου δέκα μέρες μου έδωσε ένα λειτουργικό όπλο, από αυτά τα μικρά που παίρνουν τις σφαίρες από το πλάι και όταν πυροβολούν, δεν πετάνε τους κάλυκες, αλλά παραμένουν μέσα στο όπλο. Του είπα ότι το ήθελα για τα χωράφια. Μπορώ να σας δείξω αν θέλετε, που ακριβώς είναι αυτό το φωτογραφείο που πήγα και το πήρα. Σας επαναλαμβάνω, ότι όλα αυτά τα χρόνια που έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τα δικαστήρια είμαι σε απόγνωση. Το Σάββατο που έγινε το κακό, η γυναίκα μου θα έφευγε νωρίς το πρωί για να πάει με δύο φίλες τις στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Η μοιραία συνάντηση με τον Φλώρο 

Επειδή από το σπίτι μου δεν μπορώ να φύγω εύκολα, δίνω λογαριασμό, στη γυναίκα μου για τα, πάντα, σκέφτηκα ότι εκείνο το Σάββατο θα ήταν ευκαιρία να πάω στο σπίτι του Φλώρου στο Ψυχικό και να τον βρω. Πήρα μαζί μου και το όπλο. Έφυγα από το σπίτι γύρω στις 08:00 ώρα και πήγα σε ένα μαρμαράδικο στη Βάρκιζα για να βρω ένα μάρμαρο. Κάποια στιγμή έφυγα από τη Βάρκιζα και πήγα προς το Ψυχικό. Πέρασα στην αρχή από το φαρμακείο του Φλώρου στην Κατεχάκη και αφού είδα ότι ήταν κλειστό, πήγα στο σπίτι του. Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου, ένα OPEL ZAFIRA χρώματος μπλε με αριθμό κυκλοφορίας.... σχετικά κοντά στο σπίτι του. Η ώρα όταν έφτασα στο Ψυχικό πρέπει να ήταν γύρω στις 09:30'. Βγήκα από το αυτοκίνητο και περίμενα το Φλώρο να βγει από το σπίτι του. Το όπλο το είχα στη δεξιά τσέπη του παντελονιού μου. Φορούσα και ένα καπέλο, παραλλαγής, αν δεν κάνω λάθος. Κάποια στιγμή που έκανα βόλτες γύρω από το σπίτι του Φλώρου, είδα να ανοίγει η γκαραζόπορτα και να βγαίνει μία μαύρη Mercedes.

Περπατώντας, πήγα από την πόρτα του οδηγού και είδα ότι οδηγούσε ο Φλώρος. Πυροβόλησα, δεν θυμάμαι πόσες φορές, στο τζάμι. Ο Φλώρος άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο. Ενώ λοιπόν προσπαθούσε να βγει, τον πυροβόλησα πάλι. Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα. Εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα μαύρα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Σταμάτησα να πυροβολώ, έβαλα το όπλο στη δεξιά τσέπη του παντελονιού και πήγα στο αυτοκίνητό μου. Στην ερώτησή σας, εάν φορούσα γάντια και αν ακούμπησα το αυτοκίνητο του Φλώρου, σας απαντώ, ότι δεν φορούσα γάντια και ότι απ’ ό,τι θυμάμαι δεν ακούμπησα το αυτοκίνητο.

Κατευθύνθηκα προς το Νεκροταφείο του Παπάγου, γιατί στις 10:30' ήταν προγραμματισμένο το ετήσιο μνημόσυνο του θείου μου. Δεν θυμάμαι τους δρόμους που ακολούθησα για να πάω στο Νεκροταφείο, μέχρι να φτάσω όμως έκανα αρκετές στάσεις, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τι είχα κάνει. Άλλαξα τα ρούχα που φορούσα, δηλαδή μία μπλε σκούρα βερμούδα και ένα σκούρο μπλε μπλουζάκι κοντομάνικο και τα πέταξα σε διάφορους κάδους. Επίσης, το καπέλο το πέταξα και αυτό σε κάποιον κάδο και σε ένα φρεάτιο πέταξα το όπλο.

Η συγγνώμη

Τελικά, πήγα στο μνημόσυνο και προσπάθησα να κάνω ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Κάποια στιγμή, μετά το μνημόσυνο, όταν είχα φτάσει σπίτι, ο αδερφός μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι κάποιος είχε σκοτώσει το Φλώρο. Του είπα ότι δεν ήξερα τίποτα και ο αδερφός μου σύστησε, επειδή ήξερε τη διαμάχη που έχω με το Φλώρο και η Αστυνομία θα με θεωρούσε ύποπτο, να συμβουλευτώ τον δικηγόρο μου και ξάδερφό μου. Τον πήρα τηλέφωνο, του είπα ότι όπως με είχε ενημερώσει ο αδερφός μου κάποιος είχε σκοτώσει τον Φλώρο και το ρώτησα τι να κάνω εγώ. Μου είπε να μην κάνω τίποτα κι αν με καλούσε η αστυνομία, να τους παρουσίαζα τα πραγματικά περιστατικά της δικαστικής μου διαμάχης με τον Φλώρο. Σε κανέναν δεν είπα για αυτό που είχα κάνει. Μετά, πήρα τηλέφωνο τη γυναίκα μου, της είπα και αυτής ότι ο Φλώρος έχει δολοφονηθεί. Εννοείται πως δεν της είπα ότι εγώ το είχα κάνει. Όλον αυτόν τον καιρό σκέφτηκα να έρθω εδώ στην Υπηρεσία σας να παραδοθώ, αλλά δεν είχα το θάρρος να το κάνω, όπως επίσης δεν είχα και το θάρρος να βάλω τέρμα στη ζωή μου. Ακόμα με βασανίζει η σκέψη, πως έκανα κάτι τέτοιο. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Κατέστρεψα την οικογένειά μου, λόγω της αφέλειάς μου. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους και περισσότερο από τα παιδιά του Φλώρου για αυτό το κακό που έκανα στον πατέρα τους. Κάτι άλλο δεν έχω να σας πω”. '
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης