Βίντεο και φωτογραφίες: Ο «Ζορμπάς» «σφυροκοπά» τη Μεσσηνία και τη Λακωνία!

Βίντεο και φωτογραφίες: Ο «Ζορμπάς» «σφυροκοπά» τη Μεσσηνία και τη Λακωνία!

Συγκλονιστικές εικόνες από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου - Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας τα περισσότερα προβλήματα - Η παραλιακή οδός της Μεθώνης έχει καταστραφεί - Προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων - Βίντεο από Κρήτη και Λευκάδα

gialova_main01
Τη σφοδρή επίθεση του κυκλώνα Ζορμπάς υπομένουν τις τελευταίες ώρες η Μεσσηνία και η Λακωνία. 

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο δήμαρχος, «από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να «κτυπάει» την παραλία».

Ειδικά στην Μεθώνη, είπε ο δήμαρχος, «έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος», ενώ όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια». «Μόνο σε δύο περιπτώσεις» συνέχισε, «χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια». Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές. Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».

Δείτε βίντεο από τη Μάνη και τη Μαραθόπολη 

Κλείσιμο





Αυτήν την ώρα υπάρχει επίσης διακοπή ρεύματος στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την κακοκαιρία, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Εικόνες από τον Άγιο Νικόλαο Μάνης

agios-nik-1
agios-nik-2


agio-nokolao


Για τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μίλησε στο Θέμα 104,6 και την εκπομπή  της Μαρίας Κατσή και του Νικήτα Κορωνάκη ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, τα σκάφη έχουν βγει στην ακτή, έχουμε καταπτώσεις βράχων. Η παραλιακή οδός της Μεθώνης έχει καταστραφεί ο δρόμος και έχει κλείσει. Η Μεθώνη, η Φοινικούντα και ένα μέρος της Κορώνης δεν έχουν ρεύμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες». 




Σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν σήμερα άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τους παραπάνω ανέμους.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω του κύματος κακοκαιρίας


Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προκαλέσει το κύμα της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους - Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους - Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Στην Μεσσηνία, έχουν κλείσει, λόγω του έντονου κυματισμού, οι παραλιακοί δρόμοι στην Μεθώνη, στην Καρδαμύλη, στο Ακρογιάλι και στις Κιτριές, ενώ στην Καλαμάτα προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μετά την πτώση δέντρων

Τέλος, στην Λακωνία έχει «φουσκώσει» ξεροπόταμος στις Κροκεές και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στο δρόμο που περνά από το σημείο.

Δείτε φωτογραφίες από Μεθώνη και Κορώνη

methoni-koroni-2


methoni-koroni-1



Βίντεο του protothema.gr από τη Γιάλοβα Μεσσηνίας

Γιάλοβα Μεσσηνίας - Βίντεο 3


Γιάλοβα Μεσσηνίας - Βίντεο 2


Γιάλοβα Μεσσηνίας - Κακοκαιρία

gialova03
gialova02
gialova01

Τεράστια κύματα και στις ακτές της Αβίας αλλά και στη Μάνη

Κύματα στο Ακρογιάλι Αβίας

Λακωνία | Επέλαση μεσογειακού κυκλώνα


Χρήστες στα social media ανεβάζουν εικόνα από διάφορες περιοχές (Κρήτη, Λευκάδα, Μεσσηνία):


Δεδομένης της πρόγνωσης για μεσογειακό κυκλώνα στην περιοχή, συνήλθε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκληθούν από το πέρασμά του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύει το tharrosnews.gr από την Καλαμάτα

Παραλια καλαματας


mesinia-1
mesinia-2
mesinia-3
mesinia-ekso
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης