Στον ακήρυχτο πόλεμο της Λευκίμμης - Έχασε το χέρι του σε επεισόδια με την Αστυνομία

Στον ακήρυχτο πόλεμο της Λευκίμμης - Έχασε το χέρι του σε επεισόδια με την Αστυνομία

Μέχρι στιγμής από τις ταραχές στην Λευκίμμη ένας 32χρονος έχει χάσει το χέρι του, ενώ ένας 24χρονος ο οποιος εξηλθε πρόσφατα από πολύ σοβαρό χειρουργείο, ξυλοκοπήθηκε άγρια

lefkimmi_main01
Ένας ακήρυχτος πόλεμος μακριά από την δημοσιότητα μαίνεται στην Λευκίμμη Κερκύρας από το καλοκαίρι, με τοξικά απόβλητα που πετιούνται ανεξέλεγκτα στο προσκέφαλο τους και καθημερινά σοβαρά επεισόδια με ξύλο και χημικά κατά πάντων από τα ΜΑΤ.

Μέχρι στιγμής από τις ταραχές στην Λευκίμμη ένας 32χρονος έχει χάσει το χέρι του, ενώ ένας 24χρονος ο οποιος εξηλθε πρόσφατα από πολύ σοβαρό χειρουργείο, ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Οι κάτοικοι στην Λευκίμμη Κερκύρας διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη λειτουργία παράνομης χωματερής στην περιοχή τους, από την οποία όπως λένε, η ζωή τους έχει αλλάξει δραματικά, καθώς έχουν αρχίζει να εμφανίζονται και τα πρώτα κρούσματα σταφυλόκοκκου. Ταυτόχρονα, αγωνιώδεις είναι και οι εκκλήσεις για κινδύνους στην δημόσια υγεία από τον Ιατρικό Σύλλογο Κερκύρας.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στην Λευκίμμη στην παράνομη χωματερή υπάρχουν περίπου 12.000 καμουφλαρισμένα απορρίμματα, μεταξύ αυτών και τοξικά, τα οποία μολύνουν την ατμόσφαιρα της περιοχής και τον υδροφόρο ορίζοντα.
lefkimmi02

«Η Λευκίμμη καίγεται»

Κλείσιμο
Το βράδυ του Σαββάτου σε ακόμα μια ημέρα με σοβαρά επεισόδια άνδρες των ΜΑΤ επιχειρώντας να αποκλείσουν την πρόσβαση των κατοίκων στην χωματερή, από χειροβομβίδα κρότου λάμψης προκλήθηκε φωτιά σε δασική περιοχή με κίνδυνο να προσεγγίσει σε κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση της έσπευσαν αρχικά οι ίδιοι οι κάτοικοι πριν φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια τους, όμως είχαν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν και τις διμοιρίες των ΜΑΤ που τους καταδίωκαν μέσα σε τρεις εστίες φωτιάς και τα δακρυγόνα που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Λίγο αργότερα στο σημείο βρέθηκαν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, πρόλαβε όμως και έκαψε περίπου 10 στρέμματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένας πυροσβέστης οδηγήθηκε προληπτικά στο κέντρο υγείας με αναπνευστικά προβλήματα αλλά δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, υπήρξε και επεισόδιο μεταξύ ενός άνδρα των ΜΑΤ και ενός Πυροσβέστη. Ο πρώτος ψέκασε με χημικά τον άνδρα της Πυροσβεστικής, ο οποίος στη συνέχεια του απάντησε ψεκάζοντας τον με τον πυροσβεστήρα...

«Κοιτάω και βλέπω ότι έχω χάσει το χέρι μου»…

Το πρώτο αίμα στον ακήρυχτο πόλεμο της Λευκίμμης χύθηκε στις 27 Αυγούστου από τον Αλέξανδρο Καστρινό, έναν 32χρονο πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, ο οποίος σε καθιστική διαμαρτυρία έχασε το χέρι του από το καρπό και κάτω. Ακούστε τον ίδιο να περιγράφει την ημέρα εκείνη…


kastrinos01

«Μη με χτυπάτε στο χειρουργείο σας παρακαλώ»

Θύμα της τυφλής - μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας - βίας στη Λευκίμμη και ένας νέος 23 ετών.

Το βράδυ του Σαββάτου ενώ μαινόταν η φωτιά στη Λευκίμμη, ο νεαρός άνδρας, ο οποίος εργάζεται σε ακτοπλοϊκή εταιρεία, επιχείρησε να περάσει από το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Εξήγησε ότι για επαγγελματικούς λόγους έπρεπε να βρεθεί στο λιμάνι της Λευκίμμης, και αντί να του επιτραπεί η διέλευση, όπως αναφέρει, απροειδοποίητα δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι τον έριξαν από το μηχανάκι του και συνέχισαν να τον χτυπούν, με τον ίδιο να τους φωνάζει ότι υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στο νεφρό.



stefanos-koulouris01

Χάρη στη φίλη του η οποία ήταν μαζί ο 23χρονος απομακρύνθηκε από το σημείο και στη συνέχεια συνεχεία συγγενικά του πρόσωπα τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

Η οικογένεια του δηλώνει ότι μόλις αναρρώσει ο 23χρονος, θα κινηθεί νομικά καταθέτοντας μηνύσεις κατά των αστυνομικών, οι οποίοι προέβησαν στον ξυλοδαρμό του.

«Απειλείται η δημόσια υγεία»

Σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι «το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι πλέον απειλητικό για τη δημόσια υγεία».

Ειδικότερα, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας «εκφράζεται η έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις στη Δημόσια υγεία από την παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση μεγάλου όγκου απορριμμάτων στους δρόμους ή και σε ανεξέλεγκτες χωματερές για την προβληματική και επισφαλή εναπόθεση, αποθήκευση και διαχείριση στους χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι εναπόθεσης καθώς και για το επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της καθαριότητας».

«Με υπαρκτό το υγειονομικό πρόβλημα και με τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας είναι αποφασισμένος να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΚ.
lefkimmi03
lefkimmi04
lefkimmi05
lefkimmi06
lefkimmi07
lefkimmi08
lefkimmi09
lefkimmi10
lefkimmi11


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης