Επίτιμη δημότης Χίου η πρόεδρος του ΠΙΟΠ Σοφία Στάικου

Επίτιμη δημότης Χίου η πρόεδρος του ΠΙΟΠ Σοφία Στάικου

Οι τοπικές δημοτικές αρχές τίμησαν την πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς για την διαρκή προσφορά της στην ανάδειξη της Χίου - Το Μουσείο Μαστίχας Χίου δημιουργήθηκε από το ΠΙΟΠ με πρωτοβουλία της κας Σοφίας Στάικου

staikou_chios_2
Ως Επίτιμη Δημότη του ανακήρυξε την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κυρία Σοφία Στάϊκου ο Δήμος Χίου. Η υψηλή αυτή τιμητική διάκριση αποδόθηκε σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, ανήμερα του εορτασμού για την Απελευθέρωση της Χίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου έλαβε ομόφωνα την απόφαση να τιμήσει ο Δήμος με αυτό τον τρόπο την κ. Στάϊκου «για τη συμβολή της στην προβολή της Χίου, καθώς και τη διαρκή στήριξή της στην ανάδειξη του χιώτικου πολιτιστικού αποθέματος» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Ο Δήμαρχος Χίου, κύριος Μανώλης Βουρνούς κατά την προσφώνηση στην τελετή ανακήρυξης, αναφέρθηκε στο πολυεπίπεδο έργο της κυρίας Στάϊκου, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή της στην κατασκευή του Μουσείου Μαστίχας, ενώ αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος μέσω του Μουσείου αλλά και μέσω των δράσεων πολιτισμού, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο νησί.

Στην αντιφώνησή της η κ. Στάϊκου, αφού ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο προσωπικά για την τιμητική ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη, μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει πλέον αναπτύξει η ίδια με το νησί, επισημαίνοντας πως το Μουσείο Μαστίχας Χίου αποτελεί μοχλό για τον πολιτιστικό τουρισμό και την ανάπτυξη στη Χίο.



Η τιμητική πλακέτα που επέδωσε ο Δήμος Χίου στην Πρόεδρο του ΠΙΟΠ κα Σοφία Στάικου

Κλείσιμο
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών, σύσσωμης της διοίκησης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου, του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών και άλλων φορέων.



Από αριστερά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου κ. Γιάννης Γεωργιάδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Σοφία Στάϊκου και ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς






Το Μουσείο Μαστίχας Χίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, πλήρως ενταγμένο στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού






Όψεις από το εσωτερικό και τα εκθέματα του Μουσείου Μαστίχας Χίου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης