Έκανε «μουσείο» το σπίτι του στα Γρεβενά

Έκανε «μουσείο» το σπίτι του στα Γρεβενά

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν συνολικά 17 αντικείμενα

grevena
Ένα μικρό... «μουσείο» αντίκρισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία ενός 49χρονου Έλληνα σε περιοχή των Γρεβενών, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που ανέφεραν ότι διατηρούσε πλήθος αρχαία αντικείμενα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν συνολικά 17 αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και συγκεκριμένα τέσσερα αγγείαδυο 2 χάλκινες λαβές αγγείου, δυο λίθινα γουδιά, ένα πώμα αγγείου, μια μαρμάρινη βάση κίονα, ένα βραχιόλι, ένα έλασμα με ανάγλυφη διακόσμηση, μια χάλκινη αιχμή, ένα χάλκινο τμήμα πώματος κομβίου, ένα μεταλλικό τμήμα παραμάνας, ένα στρογγυλό μεταλλικό αντικείμενο και ένα διακοσμητικό με αστεροειδή μορφή.

Όλα τα αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών και διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στην Κλασική και Ρωμαϊκή περίοδο. Η έρευνα συνεχίζεται για διαπιστωθεί πότε και με ποιον τρόπο βρέθηκαν στην κατοχή του 49χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης