ΤΕΙ Σερρών: Ψάχνουν δύο ακόμη καθηγητές για τη «φάμπρικα Φακελάκη»

ΤΕΙ Σερρών: Ψάχνουν δύο ακόμη καθηγητές για τη «φάμπρικα Φακελάκη»

Την εμπλοκή των άλλων δύο καθηγητών προδίδουν μηνύματα από την συνομιλία του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου με φοιτητές του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών

fakelakis
Σχεδόν δύο μήνες μετά την επεισοδιακή σύλληψη του καθηγητή Κλεάνθη Κωνσταντινούδη μέσα στο ΤΕΙ Σερρών, τις κατηγορίες για εκβίαση φοιτητών και χρηματισμό, την προφυλάκισή του στις φυλακές της Νιγρίτας, κι ενώ η έρευνα της Εισαγγελίας Σερρών είναι σε εξέλιξη, η Σύγκλητος του ΤΕΙ  αποφάσισε ομόφωνα την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε μία προσπάθεια να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση.

Ο ιστότοπος SerraikaNea.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας μηνύματα που εμπλέκουν δύο ακόμη καθηγητές.

Τα μηνύματα είναι από την συνομιλία του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου με φοιτητές του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φοιτητή, ο φοιτητής η “φάμπρικα” ήταν στημένη ως εξής. “Αφού μας έκοβαν συνεχως στα μαθήματα όσο κι αν διαβάζαμε, επικοινωνούσε μαζί μας ο ιδιοτήτης του φροντιστηρίου. Μας έλεγε πως το φροντιστήριό του λειτουργεί για τα μαθήματα των τριών καθηγητών και πως υπάρχει τρόπος να περάσουμε τα μαθήματά τους. Φυσικά ο τρόπος ήταν να τα πληρώσουμε αδρά. 250 ευρώ το μάθημα. Τα μαθήματα στο φροντιστήριο ήταν καθαρά εικονικά. Να φανταστείτε πως αν είχαμε κάποια απορία μας έλεγαν ότι δεν έχει σημασία να τα καταλάβουμε, αρκεί να γράψουμε τις απαντήσεις στα θέματα που θα μας έδιναν. Ήταν πάντα αυτά που έπεφταν στην εξεταστική. Εγώ, μάλιστα, σε ένα μάθημα, δεν έγραψα απολύτως τίποτα, και με περάσαν με καλο βαθμό. Και δεν ήταν μόνο ο Κωνσταντινούδης. Υπήρχαν άλλοι δύο καθηγητές που ακολουθούσαν την ίδια μέθοδο. Δηλαδή, δεν μας περνούσαν αν δεν πηγαίναμε στο φροντιστήριο. Μόνο που αυτοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί. Για να μας περάσουν, έπρεπε να γράψουμε κιόλας στην εξεταστική, ενώ ο Κωνσταντινούδης μας περνούσε ακόμη κι αν δεν γράφαμε τίποτα, όπως έγινε στην περίπτωσή μου”.

Αυτό που μένει είναι να διερευνηθεί από την ΕΔΕ αν και κατά πόσο εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση.

mes
mess
Κλείσιμο
Πηγή: SerraikaNea.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης