Τα δίχτυα σήκωσαν… αρχαίους αμφορείς στη Λέρο

Τα δίχτυα σήκωσαν… αρχαίους αμφορείς στη Λέρο

Έκπληκτος έμεινε ο κυβερνήτης της μηχανότρατας «Νικόλαος» όταν διαπίστωσε ότι ανάμεσα στα ψάρια είχαν πιαστεί στα δίχτυα του πέντε αμφορείς διαφόρων μεγεθών

Leros-arxaia
Πίστεψε ότι θα έπιανε την καλή με το βάρος που είχαν τα δίχτυα του όταν άρχισε να τα σηκώνει από το νερό ένας επαγγελματίας αλιέας στη Λέρο, αλλά γελάστηκε. Έκανε, όμως, μεγάλο καλό στις… αρχαιολογικές έρευνες της περιοχής!

Η έκπληξη που δοκίμασε ο κυβερνήτης της μηχανότρατας «Νικόλαος» που ψάρευε σε απόσταση περίπου ναυτικών δυο μιλίων νότια του όρμου Λακκί της Λέρου ήταν μεγάλη, όταν διαπίστωσε ότι ανάμεσα στα ψάρια είχαν πιαστεί στα δίχτυα του πέντε αμφορείς διαφόρων μεγεθών, ύψους 55 ως 80 και περιμέτρου 75 ως 105 εκατοστών!

Ο ευσυνείδητος ψαράς έσπευσε να παραδώσει το εύρημά του στο τοπικό Λιμεναρχείο, ενημερώνοντας λεπτομερώς για το οποίο είχε ανελκύσει τους αμφορείς. Για την ανεύρεσή τους ενημερώθηκε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, που θα παραλάβει τους αμφορείς για να τους αξιολογήσει και αναμένεται να ξεκινήσει έρευνες καθώς όλα δείχνουν ότι ο αλιέας «έπεσε» σε αρχαίο ναυάγιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης