Καινούργιο σπίτι βρήκαν στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» δύο λύκοι από τη Σερβία

Καινούργιο σπίτι βρήκαν στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» δύο λύκοι από τη Σερβία

Οι λύκοι, που αν και αδέρφια ονομάστηκαν "Ορφέας" και "Ευρυδίκη", κατασχέθηκαν από ιδιώτη στο χωριό Djindjusa

likoi-servia
Ακόμη δύο λύκους έσωσε από την αιχμαλωσία ο "Αρκτούρος", που πλέον φιλοξενεί στο καταφύγιό του, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, συνολικά 17 ζώα.

Οι λύκοι, που αν και αδέρφια ονομάστηκαν "Ορφέας" και "Ευρυδίκη", κατασχέθηκαν από ιδιώτη στο χωριό Djindjusa, στη Σερβία, τον Φεβρουάριο του 2018, έπειτα από καταγγελία. Ο ίδιος είχε δηλώσει στις αρχές ότι φιλοξενούσε τα δύο ζώα για περίπου έξι μήνες, όταν τα βρήκε δίπλα στη νεκρή μητέρα τους, η οποία είχε πεθάνει από δηλητηριασμένο δόλωμα.

Οι δύο λύκοι κατασχέθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν στο ζωολογικό κήπο στο Βελιγράδι προσωρινά μέχρι να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος οριστικής φιλοξενίας. Οι αρχές της Σερβίας επικοινώνησαν με τον "Αρκτούρο", ο οποίος για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε θετικά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, δύο ακόμη πρώην αιχμάλωτοι λύκοι είχαν μεταφερθεί από το Βελιγράδι στις Αγραπιδιές.

Η δράση σωτηρίας λύκων από την αιχμαλωσία στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την χορηγία του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης