Το κράτος ζητάει… 200 ευρώ από νεκρό Τρικαλινό!

Το κράτος ζητάει… 200 ευρώ από νεκρό Τρικαλινό!

Ο οφειλέτης αποδήμησε εις Κύριον το 1998, δηλαδή 20 χρόνια πριν - Εφοριακός εξηγεί γιατί ο ιεράς θεωρείται «φορολογικά ζωντανός»

nekrotafeio
Του κόσμου τα παράλογα στην Ελλάδα του 2018.

Έκπληκτος ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος (πρόεδρος της Κοινότητας Πολυνερίου Τρικάλων) έλαβε ειδοποίηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τον… πατέρα του, μακαριστό ιερέα Ευθύμιο Βλαχοδήμο, σύμφωνα με την οποία ο ιερωμένος οφείλει 115€ συν 80€ προσαυξήσεις, ποσό δηλαδή συνολικά 195€!

Και που είναι το θέμα; Ότι ο πατέρας Ευθύμιος αποδήμησε εις Κύριον (απεβίωσε δηλαδή) το 1998, δηλαδή 20 χρόνια πριν!

«Θεωρείται φορολογικά ζωντανός» λέει η Εφορία

Ο προϊστάμενος του Δικαστικού Τμήματος της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων Θοδωρής Αλέκος εξηγεί γιατί ο μακαριστός πατέρας Ευθύμιος Βλαχοδήμος θεωρείται «φορολογικά ζωντανός».

Μετά το σάλο που προκάλεσε το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, ο Θοδωρής Αλέκος επισημαίνει: «Για εμάς ο π. Ευθύμιος Βλαδοχήμος θεωρείται «φορολογικά ζωντανός» καθώς δεν έχει δηλωθεί ο θάνατός του από τους οικείους του. Επίσης η οφειλή που βεβαιώθηκε προέρχεται από χρέος προς τη ΔΕΗ καθώς ούτε εκεί έχουν αλλάξει τα στοιχεία του λογαριασμού. Εμείς στέλνουμε τα ειδοποιητήρια αυτά προκειμένου να δώσουμε περιθώριο στους ανθρώπους ή στους συγγενείς τους εντός 30 ημερών να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους και δεν προχωράμε απευθείας σε κατασχέσεις».


Πηγή: trikalavoice.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης