«Μονά- ζυγά» οι εφημερίες των κέντρων υγείας σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

«Μονά- ζυγά» οι εφημερίες των κέντρων υγείας σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Αντί να βελτιώνονται οι υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, η κατάσταση χειροτερεύει καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία 

kentro
«Μονά- ζυγά» παίζεται η υγεία των πολιτών στην Ήπειρο. Όπως καταγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με την υπογραφή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ οι εφημερίες των Κέντρων Υγείας της Ηπείρου τον τρέχοντα μήνα, και μέχρι νεοτέρας, θα γίνονται μονά-ζυγά.


Τα Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου θα πρέπει να εφημερεύουν κάθε ημέρα όλο το 24ωρο. Το Δεκέμβριο που είναι και οι γιορτές και η επισκεψιμότητα μεγάλη, με βάση το πρόγραμμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας εφημερεύει μόνο τις μονές ημέρες το μήνα. Τις ζυγές ημέρες θα είναι κλειστό. Το Κέντρο Υγείας Πάργας θα είναι ανοικτό Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή. Κλειστό θα παραμείνει Τρίτη, Πέμπτη, Σαββατοκύριακο. Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου θα είναι ανοικτό τις ζυγές ημέρες. Τις μονές ημέρες του μήνα θα είναι κλειστό. Οι δε γιατροί θα εντέλλονται σε ποιο Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο θα εφημερεύουν μία ημέρα πριν από την εφημερία τους.


«Θα περίμενε κανείς να βελτιωθεί η κατάσταση των Μονάδων Υγείας της Ηπείρου μετά τη γενική κατακραυγή για την τραγική κατάσταση των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρεβέζης και Θεσπρωτίας που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα από το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας το Καλοκαίρι επειδή έτυχε να αρρωστήσει μονή ημέρα του μήνα, στις 27 Αυγούστου. Τότε το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου ήταν ανοικτό μόνο τις ζυγές ημέρες λόγω έλλειψης Ιατρών στην περιοχή. Η κατάσταση αντί να φτιάξει μετά από αυτό το αντίθετο ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ.Μιχάλης Γιαννάκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης