Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη

Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη

Η διοργάνωση «Integra Fest 2018» θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 του ίδιου μήνα

inte_athens
Με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, από τις 15 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, γιορτάζει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη .

Με τίτλο «Integra Fest 2018» και σύνθημα «Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη», η διοργάνωση έχει ως στόχο να προβάλει το έργο των μεταναστευτικών κοινοτήτων και οργανώσεων.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Σεράφειο Κέντρο (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη). Από τις 11 π.μ. ως τις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν παιδικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για κουραμπιέδες από την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, το Σουδάν και τη Συρία, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις από όλο τον κόσμο.

Την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα διοργανωθούν συναντήσεις μεταξύ μεταναστευτικών κοινοτήτων και άλλων οργανώσεων για ανταλλαγή εμπειριών με τίτλο «Μία βόλτα μας φέρνει κοντά».

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστη, με ημερίδα που φέρει τον τίτλο «Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη», στις 4 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. Επίσης, έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης, και ο πρώην υφυπουργός και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Πεταλωτής. Θα συντονίσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη. Επίσης, θα παρουσιαστεί η χαρτογράφηση των καλών πρακτικών των μεταναστευτικών κοινοτήτων, που είναι μέλη του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, σε ό,τι αφορά θέματα ένταξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης