Ιερώνυμος: Έκανα το καθήκον μου - Περιμένουμε τις εξελίξεις

Ιερώνυμος: Έκανα το καθήκον μου - Περιμένουμε τις εξελίξεις

Η απάντηση του Αρχιεπισκόπου στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το σχέδιο συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας

arx09_2
«Εγώ έκανα το καθήκον μου από εδώ και πέρα θα δείξουν τα πράγματα» δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους ερωτηθείς για το σχέδιο συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας στην τελετή θεμελιώσεως του Ιερού Ναού του Οσίου Ιερωνύμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος άφησε αιχμές για τον τρόπο που έχουν καλύψει τα ΜΜΕ το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα είναι να ενημερωθούμε σωστά. Και στην Ελλάδα απ’ αυτό υποφέρουμε και κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς να υπάρχει νόημα. Σ’ αυτό το πράγμα πρέπει να πούμε ότι φταίτε κι εσείς οι δημοσιογράφοι».

Αναφερόμενος στον Ιερό Ναό που αναγείρεται στις παιδικές κατασκηνώσεις στον Αυλώνα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξήγησε ότι πρόκειται για ένα ωραίο χώρο που βρίσκεται στα όρια της Αττικής με τη Βοιωτία.«Επιλέξαμε να κάνουμε σ’ αυτό το χώρο ένα κέντρο της Εκκλησίας που έχει τρεις τομείς, ο ένας για τη νεολαία, ο άλλος θα είναι πολιτιστικός και το κέντρο εθελοντών. Πιστεύομε ότι θα είναι ένα κέντρο δυνατό εκκλησιαστικό, που θα μπορέσει να βοηθήσει το λαό μας, τους πιστούς γύρω από θέματα πίστεως, γύρω από πνευματικά ζητήματα. Ελπίζουμε ότι η ανέγερσή του θα ολοκληρωθεί σύντομα», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Ο εν λόγω ναός βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού "Η Αγία Φιλοθέη" στον Αυλώνα Αττικής.Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάνου κ. Ιερώνυμος, ο Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κ. Γεώργιος Δέδες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών του Δημοσίου (ΚΤΥΠ) κ. Μπιτάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χαρωνίτης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Υπ. Παιδείας της ΝΔ κ. Ανδριανός, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κατσίκης, Γιάννης Ανδριανός ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .


Ιερώνυμος: Έκανα το καθήκον μου - Περιμένουμε τις εξελίξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης