Χίος: Τηλεφωνική απάτη τρόμου σε ηλικιωμένο - Έδωσε 2.000 ευρώ σε «μαϊμού» θύμα τροχαίου

Χίος: Τηλεφωνική απάτη τρόμου σε ηλικιωμένο - Έδωσε 2.000 ευρώ σε «μαϊμού» θύμα τροχαίου

Οι δράστες τον ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι ο γιος του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα  - Μέρος από τα χρήματα, ο 36χρονος το έστειλε μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων στον 49χρονο αλλοδαπό συνεργό του, ο οποίος στο τηλεφώνημα είχε προσποιηθεί τον αστυνομικό

astynomia
Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο εξιχνιάστηκε η απάτη σε βάρος ενός ηλικιωμένου στη Χίο και συνελήφθη ένας από τους δράστες που τον τρομοκράτησαν λέγοντάς του τηλεφωνικά ότι ο γιος του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, αλλά από τα χρήματα που τους παρέδωσε βρέθηκαν ελάχιστα.

Ο 36χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας και συνελήφθη, είχε στην κατοχή του μόνο 300 ευρώ από τα 2.000 ευρώ που είχε καταβάλει στον ίδιο ένας 77χρονος ο οποίος πίστεψε ότι αποζημίωνε... συγγενή του υποτιθέμενου θύματος του τροχαίου.

Μέρος από τα χρήματα, ο 36χρονος το έστειλε μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων στον 49χρονο αλλοδαπό συνεργό του, ο οποίος στο τηλεφώνημα είχε προσποιηθεί τον αστυνομικό.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών σε παρόμοιες υποθέσεις, ενώ ο 36χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου που άσκησε σε βάρος του και σε βάρος του αναζητούμενου 49χρονου δίωξη για απάτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης