«Επέλαση των Ξωτικών»: Απολύτως ασφαλής ο χώρος - Συνεχείς οι έλεγχοι

«Επέλαση των Ξωτικών»: Απολύτως ασφαλής ο χώρος - Συνεχείς οι έλεγχοι

Η ανακοίνωση του χριστουγενιάτικου χωριού και η άδεια λειτουργίας

texnopoli-755x590
Τα έγγραφα με τα οποία πιστοποιείται ότι η Επέλαση των Ξωτικών είναι απολύτως ασφαλής και έχει ελεγχθεί έδωσε στη δημοσιότητα ο διοργανωτής και διευθύνων σύμβουλος της DREAMSTAR  Άρης Στάθης. Οπως επισημαίνει ο κ. Στάθης: «Και εγώ ως πατέρας ενός κοριτσιού μόλις 9 ετών, έχω ως πρώτο και κύριο μέλημα να φτιάξω ένα απολύτως ασφαλές πάρκο για να παίζει και το δικο μου παιδί και όλα τα παιδιά που θα μας επισκεφτούν. Είναι κάτι που ως γονιός δεν το διαπραγματεύομαι και γι’αυτό βρίσκομαι στον χώρο μαζί με τον τεχνικό ασφαλείας και τους υπεύθυνους λειτουργίας κάθε παιχνιδιού από την έναρξη μεχρι και το κλεισιμο του πάρκου καθημερινά. Παράλληλα, κάθε πρωι, πριν ανοίξει ο χώρος γίνεται ενδελεχής έλεγχος για την εξασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας παιχνιδιών και χώρων ψυχαγωγίας. Στο σημείο αυτό, θέλω να ενημερώσω το κοινό ότι στον χώρο βρίσκεται κάθε μέρα, όλες τις ώρες, ειδική ομάδα γιατρών όπως προβλέπει ο νόμος για τις εκδηλώσεις με μεγάλη συνάθροιση κοινού. Όντας στον συγκεκριμένο κλάδο αναψυχής εδώ και αρκετά χρόνια και ύστερα από μια εξαετή εμπειρία στην διοργάνωση του ίδιου τύπου πάρκου με τα ίδια παιχνίδια στον ίδιο χώρο αυτό που έχω προσωπικά καταφέρει είναι να διαχειρίζομαι ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον για όλους τους γονείς και τα παιδιά τους με μοναδικό στόχο την δημιουργία οικογενειακών χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τους ελέγχους επισήμανε: «Αρχικά όλος ο χώρος και τα παιχνίδια πριν, κατά τη διάρκεια και την εγκατάσταση τους ελέγχονται από πιστοποιημένο μηχανολόγο μηχανικό και ηλεκτρολόγο. Όλες οι μελέτες σχετικά με την στατικότητα γίνονται από μηχανικό και από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης, διεθνώς αναγνωρισμένο για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Σε όλη την διάρκεια λειτουργίας πραγματοποιείται, καθημερινώς, έλεγχος από τον τεχνικό ασφαλείας, ο οποίος είναι και αυτός μηχανολόγος μηχανικός. Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι ότι όλα τα παιχνίδια, χωρίς εξαίρεση, τηρούν τις προδιαγραφές του νόμου και είναι συντηρημένα βάσει προτύπου».

Τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα με όλους τους ελέγχους, καθώς  και η άδεια λειτουργίας:
eggrafo01


 
Κλείσιμο
m1
m2




m3
m4
m5

m6






m7
m8
m9



m10

m12
m11


m14
m13















Και η ανακοίνωση της δικηγόρου της εταιρείας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για την αγορά εξοπλισμού υψηλής ποιότητας, εργάζονται δε σ αυτό εκατοντάδες έμπειροι εργαζόμενοι, προκειμένου το κοινό που επισκέπτεται το χώρο να ζήσει μία πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία πολιτισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. H εταιρεία DREAMSTAR IKE που διοργανώνει τη φετινή χρονιά το καθιερωμένο αυτό πολιτιστικό event, και της οποίας είμαι νομικός σύμβουλος, ακολούθησε κατά γράμμα και απόλυτη συνέπεια τις κείμενες διατάξεις αλλά και τις οδηγίες και κατευθύνσεις των αρμοδίων αρχών για τη νομότυπη λειτουργία του πάρκου , πράττοντας ό,τι ακριβώς έλαβε χώρα και την προηγούμενη σεζόν που είχε διοργανωθεί παρεμφερής εκδήλωση στην Τεχνόπολη, δηλαδή ακολουθώντας τη διαδικασία της γνωστοποίησης και καταθέτοντας τη σχετική με αριθμό 1088292/30-11-2018 ηλεκτρονική δήλωση.

Είναι αληθές ότι μέρος του θεματικού πάρκου αποτελούν και ψυχαγωγικά παίγνια λούνα πάρκ , όπως ακριβώς συνέβαινε και τα προηγούμενα έτη . Ο Δήμος Αθηναίων ουδέποτε μας ζήτησε την έκδοση αυτοτελούς άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας για τα εν λόγω παίγνια. Σε κάθε όμως περίπτωση, τονίζουμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του θεματικού πάρκου, γι αυτά τα παίγνια είχαμε στην κατοχή μας τα κάτωθι έγγραφα που αναφέρονται και στην προαναφερθείσα γνωστοποίηση, ήτοι:

1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.. 2. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ... 3. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (2)... 4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΧΙΟΝΟΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ... 5. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ... 6. ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 7. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 439670/29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018... 8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 9. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ISO 9001/2015 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ DREAMSTAR IKE... 10. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ... 12. ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ... 13. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ... 14. ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...


Από τα ανωτέρω έγγραφα που σας συγκοινοποιούμε με την παρούσα ανακοίνωση, προκύπτει αβίαστα ότι πληρούνται στο ακέραιο όλες οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Νόμος για την άμεση έκδοση της αυτοτελούς άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας του Λουνα-Παρκ που είναι μέρος του θεματικού πάρκου. Αμέσως μόλις μας ζητήθηκε, και συγκεκριμένα, στις 18/12, καταθέσαμε τα ανωτέρω έγγραφα. Ενημερώνουμε ρητά και κατηγορηματικά κάθε υποψήφιο επισκέπτη μας, ότι όλες οι εγκαταστάσεις του θεματικού πάρκου μας, (Ξύλινες κατασκευές, θεατρικές σκηνές, εργαστήρια, ψυχαγωγικά παίγνια κλπ) είναι απόλυτα ασφαλείς, άριστης ποιότητας, πιστοποιημένες και ενδελεχώς ελεγμένες από ειδικούς μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους μηχανικούς και τεχνικούς ασφαλείας που βρίσκονται καθημερινά καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο.

Οι συνεχείς ψευδείς, αήθεις και άκρως συκοφαντικές καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, για ένα τόσο σημαντικό από κάθε άποψη πολιτιστικό γεγονός και μάλιστα λίγες ώρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων θέτουν σε κίνδυνο μία τεράστια επένδυση και ένα ιστορικό πλέον χριστουγεννιάτικο event με ανυπολόγιστα αρνητικές συνέπειες για εκατοντάδες εργαζόμενους.
Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να γνωστοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ αλλά και το αναγνωστικό κοινό, ότι οι ψευδέστατες και συκοφαντικές αυτές καταγγελίες, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, προέρχονται από ανταγωνιστές, αλλά και αντιδίκους της εταιρείας μας, οι οποίοι , από δική τους υπαιτιότητα , δεν κατάφεραν είτε να οργανώσουν την εν λόγω εκδήλωση, είτε να συμμετάσχουν σε αυτήν με οποιοδήποτε τρόπο . Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι , τα προηγούμενα πέντε έτη, είχαν συμμετάσχει ως επιχειρηματίες στη μεγάλη αυτή Χριστουγεννιάτικη πολιτιστική εκδήλωση και γνωρίζουν ότι όλα λειτουργούν πάντα σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του Νόμου, τις οποίες ξαφνικά παριστάνουν ότι αγνοούν ... Κίνητρο λοιπόν του όψιμου ενδιαφέροντός τους , δεν είναι η ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά η πρόκληση ζημίας στην εταιρεία μας, γεγονός για το οποίο επιφυλασσόμαστε ρητώς όπως προβούμε άμεσα στα νόμιμα για την προάσπιση του κύρους, της φήμης μας και των εν γένει νομίμων δικαιωμάτων μας.

Ανδρομάχη Κ. Δημητροπούλου
Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος DREAMSTAR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης