Κως: Τρεις Τούρκοι στον εισαγγελέα για την υπόθεση με τις πλαστές σφραγίδες

Κως: Τρεις Τούρκοι στον εισαγγελέα για την υπόθεση με τις πλαστές σφραγίδες

Μεταξύ τους είναι και ένας 38χρονος που επρόκειτο να παραλάβει τις σφραγίδες και να τις χρησιμοποιήσει για τη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Kws-sfragides
Τρεις Τούρκοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για την υπόθεση με τις πλαστές σφραγίδες που αποκαλύφθηκε με την άφιξη τουρκικού ημερόπλοιου με τουρίστες στο νησί. Μεταξύ αυτών είναι και ο 38χρονος που επρόκειτο να τις παραλάβει και να τις χρησιμοποιήσει για τη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Οι άλλοι δυο είναι ο 38χρονος καπετάνιος και ο 25χρονος ναύτης του πλοίου, στα χέρια του οποίου κατασχέθηκε η βαλίτσα με τις σφραγίδες. Όλοι κατηγορούνται για πλαστογραφία και κρατούνται ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή. Στο μεταξύ, η Ασφάλεια επιβεβαίωσε τις συλλήψεις με μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι στην επίμαχη βαλίτσα βρέθηκαν 19 πλάστες σφραγίδες κρατικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται κυρίως για σφραγίδες αεροδρομίων για είσοδο σε χώρες- μέλη της Shengen, αλλά και μια στρογγυλή σφραγίδα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η βαλίτσα εντοπίστηκε από τελωνειακούς στα χέρια του 25χρονου ναύτη, που είπε ότι δεν γνώριζε τι περιείχε και ότι του την είχε δώσει ο καπετάνιος για να την παραδώσει στο λιμάνι της Κω. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο καπετάνιος, που είπε ότι τον παρακάλεσε ένας άγνωστος στο Μπόντρουμ να την δώσει στον επίσης άγνωστό του 38χρονο, ο οποίος θα πήγαινε να την παραλάβει μόλις το πλοίο θα έδενε στην Κω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης