Ρομά ξάφρισαν ηλικιωμένους στα Καμένα Βούρλα

Ρομά ξάφρισαν ηλικιωμένους στα Καμένα Βούρλα

Οι δράστες ηλικίας 38 και 22 χρόνων κατάφεραν να «βουτήξουν» 40 ευρώ από το θύμα τους και να τραπούν σε φυγή - Τους εντόπισε η αστυνομία

4668565
Πρωτοχρονιά στο κελί των κρατητηρίων έκαναν δυο Ρομά που πωλούσαν φρούτα και λαχανικά, οι οποίοι ξάφρισαν έναν ηλικιωμένο με τη μέθοδο της απασχόλησης λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, στην κοινότητα Σκάρφεια του Δήμου Καμένων Βούρλων. Και, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν το μόνο θύμα τους.

Οι δράστες ηλικίας 38 και 22 χρόνων κατάφεραν να «βουτήξουν» 40 ευρώ από το θύμα τους και να τραπούν σε φυγή. Όμως, ο ηλικιωμένος ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας κατάφεραν να τους εντοπίσουν μέσα σε λίγη ώρα και να τους βάλουν χειροπέδες. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι είχαν ξαφρίσει άλλους τέσσερις ηλικιωμένους σε περιοχές του δήμου Καμένων Βούρλων και του δήμου Λαμιέων.

Οι δυο Ρομά έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων τάχα για να μεταφέρουν εμπορεύματα και άρπαζαν χρήματα. Μάλιστα, από τις τέσσερις περιπτώσεις είχαν κλέψει συνολικά 3.740 ευρώ με την ίδια μέθοδο. Έτσι,οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κατηγορούμενοι για κλοπές από κοινού.

*** Στα κρατητήρια έκαναν αλλαγή του χρόνου και μια 16χρονη Ρομά μαζί με την 30χρονη μητέρα της. Η ανήλικη συνελήφθη το βράδυ της παραμονής από αστυνομικούς της Ασφαλείας στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, καθώς ξάφρισε 10 ευρώ από ένα περίπτερο. Όμως, μαζί της συνελήφθη και η μητέρα της στην οποία ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μεσολογγίου άσκησε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης