Χιόνια: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας

Χιόνια: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας

Συνεχής ενημέρωση - Δείτε αναλυτικά σε ποιους δήμους της Αττικής δεν θα χτυπήσει ούτε αύριο το κουδούνι  -  Κλειστά αρκετά σχολεία και στη Βόρεια Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές τα μαθήματα θα αρχίσουν αργότερα

esfdrfdrfd
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο αρκετά σχολεία της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές αναμένεται μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης να λάβουν τις αποφάσεις τους για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το χιόνι και τον παγετό που υπάρχει στους δρόμους, αλλά και πιθανές ελλείψεις σε πετρέλαιο για τη λειτουργία των καλοριφέρ.

Μέσα στην ημέρα θα υπάρχει στο protothema συνεχής ενημέρωση για το ποιοι δήμοι θα αποφασίσουν να μην λειτουργήσουν την Τετάρτη οι σχολικές τους μονάδες, λόγω της κακοκαιρίας. Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα. Σημειώνεται πάντως, ότι λόγω πληθώρας επισκέψεων η σελίδα δεν είναι εύκολα προσβάσιμη.

sik0

Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, και τα σχολεία στους δήμους Φαρσάλων, Κασσάνδρας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γρεβενών, Βόλβης, Χαλκίδας, ΤανάγραςΚαστοριάς.

Κλείσιμο
Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο δήμο Λαγκαδά, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.  Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο νομό Τρικάλων κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πύλης, Μετεώρων και Φαρκαδόνας, ενώ στον δήμο Τρικκαίων  θα λειτουργήσουν από τις 10:00 και μετά.

Από τον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής ανακοινώθηκε πως αύριο Τετάρτη η προσέλευση των μαθητών μπορεί να γίνεται έως τις 9:30 το πρωί, λόγω του παγετού στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της παραλιακής ζώνης του δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση).

Λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης.

Στον δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Στην Αράχωβα κανένα σχολείο δεν θα λειτουργήσει. Στο Δίστομο όλα τα σχολεία θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 10.00 εκτός του νηπιαγωγείου που θα μείνει κλειστό. Κλειστό θα παραμείνει και το νηπιαγωγείο στο Στείρι. Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία της Αντίκυρας και της παραλίας Άσπρων Σπιτιών.

xio09


Τα σχολεία στην Αττική

Στον δήμο Αθηναίων δεν θα γίνουν μαθήματα στα 38ο και 120ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών καθώς και το 4ο Νηπιαγωγείο στην οδό Κόκκερελ 14, το 45ο Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στην οδό Πυθίας 38. Σα 24ο ΓΕΛ και 24 Γυμνάσιο Αθηνών στην οδό Σούκα 3, θα έχουν έναρξη της λειτουργίας τους στις 10:00 το πρωί.

Στην Ανατολική Αττική, θα υπάρξει αλλαγή ωραρίου έναρξης μαθημάτων στα σχολεία για αύριο Τετάρτη και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος, όπου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ..

Στους δήμους Ραφήνας- Πικερμίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στον Δήμο Πεντέλης. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου. Στον δήμο Κηφισιάς  κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία  και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί .

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στον Δήμο Γαλατσίου, ωστόσο  οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου θα παραμείνουν ανοικτοί.  

Στον δήμο Καισαριανής μετά την εισήγηση του Δ/ντη του 2ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής, τα μαθήματα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. 

Στον δήμο Αμαρουσίου κλειστά θα είναι όσα σχολεία βρίσκονται στις περιοχές Αναβρύτων και Ν. Λέσβου. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν ανοίγοντας στις 10.00 πμ.

Στον Δήμο Χαλανδρίου η έναρξη των μαθημάτων και η έναρξη λειτουργίας παιδικών σταθμών του δήμου είναι προγραμματισμένες για τις 10:00 π.μ.

Στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού - η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη στις 10:00 π.μ., ενώ οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο δήμο Βριλησσίων όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο δήμο Αγίας Παρασκευής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00πμ.

Στο δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στους δήμους Μαραθώνα, Διονύσου, Αχαρνών και Ωρωπού. Για τους τρεις παραπάνω δήμους δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση σχετικά με το αν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, σε αντίθεση με τον δήμο Ωρωπού που θα παραμείνουν κλειστοί όλοι οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί. 

Στον δήμο Παλλήνης τα μαθημάτα θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. για όλα τα σχολεία, τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών και στον Δήμο Άνδρου για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Κλειστά  σχολεία και σε Θεσσαλονίκη - Κεντρική Μακεδονία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα κρατούν κλειστά και αύριο Τετάρτη, σχολεία σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, στο νομό Θεσσαλονίκης, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, κλειστό θα παραμείνει το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του δήμου λειτουργούν κανονικά. Στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος, με εξαίρεση το Λύκειο Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και απαιτείται αποκατάσταση. Επίσης, κλειστό, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.

Για τα σχολεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη η διοίκηση του δήμου αποφάσισε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά. Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Κλειστά τα σχολεία θα παραμείνουν και στον δήμο Θερμαϊκού λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Στον δήμο Θέρμης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ.Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου. Κανονικά, βεβαίως, θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης. Επίσης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Εξαιτίας του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Βέροιας για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Στη Μαγνησία με αποφάσεις των Δημάρχων Αλοννήσου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Ν. Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, ενώ με απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία μόνον τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Ανάβρας και Βρύναινας, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Νομός Ηλείας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Πύργου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις δημοτικές ενότητες Λασιώνος και Λαμπείας , καθώς και το δημοτικό σχολείο Κούμανι της δημοτικής ενότητας Φολόης, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ανδρίτσαινας, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Ακόμη, θα παραμείνουν κλειστά το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Γουμέρου της δημοτικής ενότητας Ωλένης, του δήμου Πύργου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια απόφαση, δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις δημοτικές ενότητες Λασιώνος, Λαμπείας, Φολόης και Ανδρίτσαινας και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., τα οποία λειτουργούν εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.

Στερεά Ελλάδα - Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Λοκρών (και οι Παιδικοί Σταθμοί), του δήμου Μακρακώμης και του δήμου Δομοκού στη Φθιώτιδα ενώ στο δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη δημοτική κοινότητα Αμφίκλειας.

Αντίθετα μετά τις 9:30 θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Κάτω Τιθορέα και Ελάτεια.

Στην Ευρυτανία, τα σχολεία των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, θα λειτουργήσουν μετά τις 9:00 το πρωί.

Στη Φωκίδα, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ κλειστά θα είναι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, στις Κοινότητες Δελφών, Πολυδρόσου και Επταλόφου, καθώς και το νηπιαγωγείο Γραβιάς.

Στη Βοιωτία όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά στο δήμο Τανάγρας στο Κυριάκι, στην Αγία Τριάδα και στην Αράχωβα, ενώ στο Δίστομο θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί και κλειστό θα παραμείνει το νηπιαγωγείο.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε Στείρι, Ακραίφνιο και Κόκκινο ενώ από τις 9:00 το πρωί θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Λεβαδέων.

Τέλος, στο δήμο Θηβαίων όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν αύριο από τις 10:00 π.μ., εκτός από τα Νηπιαγωγεία Καπαρελλίου, Μελισσοχωρίου και Πλαταιών, το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, που θα παραμείνουν κλειστά.

Τα σχολεία στο νομό Εύβοιας θα είναι κλειστά, εκτός από αυτά της Σκύρου, που θα λειτουργήσουν κανονικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης