Καιρός: Έρχεται η «Υπατία» με χιόνια μέχρι το μεσημέρι - Ακολουθούν καταιγίδες και νοτιάδες 9 μποφόρ

Καιρός: Έρχεται η «Υπατία» με χιόνια μέχρι το μεσημέρι - Ακολουθούν καταιγίδες και νοτιάδες 9 μποφόρ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μέχρι και το πρωί της Παρασκευής - Δείτε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

vroxoptosi_a1
Ο »Τηλέμαχος» ήρθε, πάγωσε τη χώρα και έφυγε. Και από σήμερα, Τετάρτη, η «Υπατία», ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη. Σύμφωνα με το meteo.gr το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μέχρι και το πρωί της Παρασκευής.

Κακοκαιρία "Υπατία" 8 - 11 Ιανουαρίου 2019


Όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος θα χιονίζει μέχρι το μεσημέρι στα βορειοδυτικά της χώρας από τα 150 μ. και πάνω αλλά από το μεσημέρι και μετά σε όλες τις δυτικές περιοχές θα το γυρίσει σε βροχοπτώσεις λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και των νοτιάδων.

Ειδικά για την Αττική ο κ. Καλλιάνος είπε ότι δεν περιμένουμε κάτι ακραίο καθώς «θα το γυρίσει σε πιο φθινοπωρινό καιρό». Γενικά την Παρασκευή βελτιώνεται ο καιρός αλλά από το Σάββατο θα έχουμε βροχοπτώσεις, πρόσθεσε ο κ. Καλλιάνος.

Όσο για τις αλκυονίδες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «δεν φαίνεται κάτι προς το παρόν για αλκυονίδες ημέρες, όχι τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα»

Η πρόγνωση του καιρού

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Βροχές θα πέσουν στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -6 έως 3, στη Θράκη από -1 έως 10, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 12, και στην Κρήτη από 3 έως 13.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και από το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με ενίσχυση έως το μεσημέρι οπότε θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και από το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα από το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το πρωί. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς.

2018010918Z_wind


Την Πέμπτη 10/01 αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 11/01 οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης