Δικηγόροι: Απαράδεκτες οι συνθήκες στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής

Δικηγόροι: Απαράδεκτες οι συνθήκες στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής

Συνάντηση των εκπροσώπων του ΔΣΑ με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής - Επισημάνθηκαν και οι καθυστερήσεις στα ραντεβού για την κατάθεση αίτησης χορήγησης ασύλου

immigrants_lawyers
Τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΔΑΜ) επεσήμαναν στον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ηλία – Μιλτιάδη Κλάπα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός και Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων του ΔΣΑ με τον κ. Κλάπα αναφέρθηκαν ακόμη οι σημαντικές καθυστερήσεις στον καθορισμό των ραντεβού για κατάθεση αίτησης χορήγησης άδειας διαμονής στις κατηγορίες των εξαιρετικών λόγων, των επενδυτών και λοιπών κατηγοριών αλλοδαπών.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣΑ τόνισαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, ότι η συνέχιση της κατάστασης αυτής δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από τους δικηγόρους της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας υποσχέθηκε ότι θα λάβει άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες, με σκοπό να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση, ενώ δεσμεύτηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον ΔΣΑ για την απασχόληση 40 ασκουμένων δικηγόρων, με σκοπό την ταχύτερη διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής.

Τέλος, ο κ. Κλάπας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΔΣΑ ότι επίκειται η ένταξη 150 υπαλλήλων στις ΔΑΜ όλης της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης