Συναγερμός σε Καλαμάτα και Λαμία για ύποπτα πακέτα σε ΑΕΙ

Συναγερμός σε Καλαμάτα και Λαμία για ύποπτα πακέτα σε ΑΕΙ

Τα πακέτα είχαν παραλήπτες καθηγητές των δύο ιδρυμάτων

ofoto-fakel1
Σε Καλαματά και Λαμία συνεχίζεται το πρωί της Παρασκευής ο συναγερμός που έχει σημάνει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα για φακέλους με ύποπτο περιεχόμενο.

Στην Καλαμάτα υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής μετά τον εντοπισμό ύποπτων φακέλων στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι «φάκελοι» είχαν παραλήπτη τον πρόεδρο του τμήματος λογοτεχνίας, καθώς και τον πρόεδρο του τμήματος αρχαιολογίας, ήταν γραμμένοι στα αγγλικά και είχαν αποστολέα από την Ινδία

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του φακέλου ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες , τους φακέλους θα παραλάβει κλιμάκιο της αστυνομίας με κατάλληλο εξοπλισμό.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και στο ΤΕΙ στη Λαμία καθώς το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα ήταν κι αυτό μέσα στους παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων από Ινδία και μάλιστα με δύο πακέτα, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος.

Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν το περιεχόμενο των φακέλων προκειμένου να σιγουρευτούν αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το Ίδρυμα οι υπάλληλοι μόλις συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για τα πακέτα που σε άλλα ιδρύματα περιείχαν σκόνη, ειδοποίησαν τις Αρχές και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις χημικού κινδύνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης